2014-01-27 | 15:44:00

Nu räcker det - bort med näthatet!

 
Månad efter månad har jag fått utstå den ena negativa kommentaren efter den andra här på min blogg. Kommentarerna kommer alltid från samma IP-adress. En IP-adress som inte särskilt förvånande ligger här i nejden, vilket kommentarerna i sig också antyder. Detta anonyma troll irriterar sig på mig och mitt liv något enormt. Allt jag gör är fel. Jag har valt att inte ta åt mig av de löjliga kommentarerna (som handlar om allt från hur jag skriver till var jag bor) och till en början tyckte jag till och med att de var lite lustiga. Men när de fortsatte trilla in med jämna mellanrum var de inte lika roliga längre...
 
Nu har jag fått nog.
 
Tyvärr, du anonyma troll, men nu är det färdigkommenterat för din del. Din IP-adress är blockerad från denna blogg och jag hoppas att du för ditt eget bästa slutar läsa min blogg nu, för du verkar ju inte må bra av det. Jag beklagar om ditt eget liv är så trist att du måste klanka ner på mig istället, men det kan helt enkelt inte vara hälsosamt att hela tiden gå runt och irritera sig på någon annan på det där viset. Människor är olika, tänker olika och lever sina liv på olika sätt och ifall du inte har insett och accepterat det redan så tycker jag verkligen att det vore på tiden nu.
 
Det allra ledsammaste i denna historia är att den som ligger bakom de negativa anonyma kommentarerna är en vuxen individ. Man kan inte ungdå att lägga märke till det genom sättet som hen skriver på. En vuxen människa! Tänk att det finns vuxna människor som beter sig på det viset! Och så undrar vi varför barn och unga idag inte vet hur man ska bete sig på nätet... Detta gör mig onekligen väldigt matt i själen. 
STOPPA NÄTHATET!
Vi kan alla hjälpas åt genom att föregå med gott exempel och visa
hurudant internetbeteende som är acceptabelt och inte. Bort med trollen!

Finheter
Annika

Så bra skrivet! Skulle vara lite intressant och se om denna anonyma person skulle våga säga allt detta öga mot öga..

Svar: Tack Annika! Det tvivlar jag starkt på att personen ifråga skulle våga göra. Att gömma sig bakom datorn är ju så mycket lättare.
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 15:55:04 | http://blogofphoto.webblogg.se
EVELINA

Bra skrivet och du gör helt rätt i att blockera sådana som kommenterar en massa elakt hela tiden! Fortsätt blogga som du gör - vi är måååånga fler som gillar din blogg än de få som råkar störa sig på den =)

Svar: Tack så mycket för din fina kommentar Evelina! :) Jag kommer absolut att fortsätta blogga som jag gör, och gillar man det inte så kan man helt enkelt låta bli att klicka sig in hit.
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 16:04:25 | http://evelinaknipstrom.com
Christina

Fy för dessa troll och detta näthat. Tyvärr finns det mycket avundsjuka här i vårt kära Österbotten. Man önskar ju att folk hade modet att säga det rakt ut istället för att behöva gömma sig bakom "anonym".

Svar: Ja, tyvärr är det ju så. :/ Avundsjuka finns det verkligen gott om! Det är så otroligt trist att vissa helt enkelt inte kan glädjas för andras skull utan istället lägger en massa energi på att vara negativa.
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 16:05:58 | http://finachristina.com
Ida

Heja Maria! Bra skrivet :) Kram!

Svar: Tack så myki Ida! :) Kram <3
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 16:08:44
daniela

Hejja maria! fattar int hu vissa människor int har bättre å vettigare att göra än att sitta å skriva skit åt andra. Å de värsta av allt e ju att 99,9% av dom e anonyma, fega jävlar

Svar: Precis! Kommentarer som man inte ens vågar skriva under med sitt eget namn ska man helt enkelt inte skriva.
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 16:29:18 | http://ddanielas.blogg.se
Silje

Nej men vad tråkigt att du fått utstå sådant :( Tycker du har ytterst välformulerade och fina inlägg samt dessutom väldigt vackra bilder - ja en blogg med positiv atmosfär helt enkelt :)

Svar: Tusen tack för din värmande kommentar Silje! :) Det här tar jag verkligen åt mig av.
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 16:38:07 | http://siljethereses.wordpress.com
Saragunmarie

Helt rätt gjort Maria!! :)

Svar: :))
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 16:38:38 | http://saragunmarie.blogg.se/
Mösi

Ja känner mig så dum som int ens vet hur man tar reda på folks IP adresser, how do i do? :)

Svar: Åtminstone på blogg.se sir man allti folks IP-adresser. :) Sedan finns e massa bra sidor tär he bara e att knapp in IP-adressen för att ta reida på var personen båor (på ett ungefär). T.ex. http://www.ip-adress.com/ip_tracer/
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 16:44:01 | http://fridagronhage.blogspot.fi/
Kix

Trist att du har behövt få sådana kommentarer :/ Förstår ärligt talat inte ens vad man kan störa sig på på dig eller din blogg. Personen som kommenterat har uppenbarligen nån sorts inre ilska som hen inte vet vad hen ska göra av.... alternativt mindervärdeskomplex.
Själv har jag bara två gånger fått skitkommentarer, och det var då också från samma IP. Måste dock säga att jag är lite förvånad över att jag inte har fått fler än så, eftersom jag fattar att sättet jag är på kan uppfattas som provocerande ibland, haha.

Hoppas du slipper sånt här i fortsättningen nu!!

Svar: Skönt att du så gott som sluppit negativa kommentarer! :) Jag hoppas att det lugnar ner sig här också nu. Förmodligen får man inte ha en allt för positiv blogg, för det sticker folk i ögonen.
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 16:57:08 | http://getyourkix.wordpress.com
Hanna

Heja Maria! Det är ju ganska typiskt Österbotten, allt ska skvallras och kommenteras negativt...
Jag har alltid tyckt att du har så fina inlägg, fina bilder och är så trevlig i inläggen. Då jag kommer upp till Vasa igen för lärarstudier (typ våren 2016) så tycker jag definitivt att vi ska ta en kaffe! :D

Svar: Så är det! Jag antar att det är såna smällar man får ta om man har en öppen blogg i Österbotten, men INGEN ska behöva ta anonyma kommentarer med en ständigt negativ underton. Där går min gräns.
Tack så mycket Hanna, så glad jag blir! :) Jag håller verkligen med dig om att vi borde ta en kaffe någon gång när du är här norrut.
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 17:00:22 | http://hannushanna.blogspot.fi/
Jessica

You go girl! :)

Svar: Tack! :D
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 17:27:14
Ulrika

Usch för taskiga kommentarer! Hoppa sdu slipper sånt i framtiden! :)

Svar: Det hoppas jag också! :)
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 17:33:28 | http://blogg.improveme.se/lovisaulrika/
Annika

Usch vad tråkigt... hoppas du slipper fler negativa kommentarer nu.
Föstår int människor som kan sköta sitt eget liv utan måste hacka på andras.

Svar: Man förstår sig inte på allt här i världen. :/
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 18:26:07
Pia

Verkligen tråkigt att du har fått utstå sånt, hoppas sådana kommentarer försvinner nu. Å som vanligt hade du skrivit ett väldigt bra inlägg! ::)

Svar: Tack så mycket Pia! :)
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 18:37:18 | http://kreativtvardagskaos.blogg.se
Marias mamm

Vi är alla olika och tycker och tänker olika om saker och ting. Att ha avvikande och provocerande åsikter om det mesta i en diskussion (läs: blogg där bloggaren finns med både namn och bild) men inte våga stå för vem man är, det är inte rätt taktik enligt mig.

Svar: Så sant som det var sagt! Vågar man inte stå för det man skriver gör man bäst i att låta bli att skriva.
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 18:39:20
Jennifer

Har själv bloggat sedan sjunde klass. Inte på samma sätt som jag gör nu, och självklart lämnade jag ut väldigt mycket personligt i min blogg, men jag visste inte bättre. Genom åren har detta varit något som irriterat många läsare något enormt vilket jag absolut inte kan förstå? Och genast jag kommenterar något tillbaks eller kritiserar deras elaka hat kommer ännu fler och hugger tillbaka med kommentaren "du har själv valt att blogga, så då får du räkna med att du får hat!".

Mycket riktigt är näthat (tyvärr!) en del som antagligen alltid kommer finnas kvar, men bara för att man är bloggare ger det inte någon en rätt att hata, trakassera etc. över internet. Du gör mycket rätt, enligt mig, när du blockerar personen. Bara för att du är bloggare ska du inte behöva få kommentarer (anonymt, patetiskt..) som förstör din dag som kanske hade varit perfekt annars.

Förresten, i tillfällen som detta är jag så glad över ordet "hen". Så att den anonyma får hållas anonym för hen är ju verkligen inte värd någon som helst extra publicitet/uppmärksamhet ;)

Svar: Usch då. Jag kan tänka mig att du har fått stå ut med en hel del. Det är superbra att du inte har låtit de elaka kommentarerna slå ner dig ändå! Jag antar att de flesta av de där personerna som kommenterat anonymt är sådana som faktiskt känner dig på riktigt dessutom (åtminstone ytligt), vilket gör det hela ännu fegare. Vissa bloggläsare verkar ju dessutom inte förstå att man som bloggare inte delar med sig av HELA sitt liv. Man skriver bara om den där lilla bråkdelen av livet som det är okej att andra läser om.

Internetvett och -etikett är verkligen något som det borde ordnas kurser i.
Och jo - heja "hen"! Ett väldigt användbart litet ord.
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 18:50:09 | http://jennifercarp.devote.se
linda

hoppas det slutar med idioterna nu :)

Svar: Vi ska hoppas det. :)
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 18:50:14 | http://www.nattstad.se/LindaLinnros
Josefine - En bilddagbok

Så otroligt onödigt att hålla på sådär! Bra att du står på dig :)

Svar: Verkligen onödigt!
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 19:18:48 | http://josefinenyberg.wordpress.com
elin stridh

bra där!

Svar: :)
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 20:02:09 | http://elincecilia.com/
Ida

Nejmen fyy, låter inte alls kul ;/
Sv: hahah, jeppe e ju cool! Men jag har inte kommit riktigt till slutet ännu :D

Svar: Nej, till sist får man nog.
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 20:08:19 | http://nikonsaklick.blogg.se
ida [fotograferat]

Bra sagt! *tummen upp och heja dig* :)


Svar: Tusen tack! :)
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 20:11:36 | http://fotograferats.blogg.se/
ellenlundis

Fy va tråkigt. :( Hur blockerar man IP-adress? Jag brukar få spam, på min blogg. Men Wordpress lägger allt spam på skräpposten, så får man ta bort de själv. Oftast är det från utlandet, Kina eller så, som kommenterar.

Så tråkigt att man får elaka kommentarer. :( Tummen upp för dej Maria :) Jag gillar dej och dina inlägg på din goa blogg!

Svar: På blogg.se kan man fylla i IP-adresser som man vill blockera i en lista. Tyvärr vet jag inte hur det är på Wordpress, men kika runt lite bland inställningarna när du är inloggad på din blogg. :) Tack så mycket för din fina kommentar Ellen! Jag gillar dig också. Kram!
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 20:27:15 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Vad tråkigt med negativa kommentarer. Och alltid är personerna anonyma. Bara det säger ju en hel del. Bra att du inte tar åt dig längre och blockerar personen från att kommentera. Har själv råkat ut för det också och när jag skrev ett inlägg med svar på tal så slutade det.

Svar: Så bra att det tog slut efter att du gav svar på tal! :) Förhoppningsvis kommer inte mitt troll tillbaka nu heller. Man vill ju att bloggen ska ha en positiv anda, även i kommentarsfältet.
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 20:34:47 | http://lottizdays.se
Marre

Så himla tråkigt att även du får utstå sådan skit! Ibland undrar man ju verkligen hur människor är funtade...

Bara bra att du blockar denna destruktiva människa tycker jag. Stå på dig!

Svar: Ja nog undrar man... Vissa människor gillar tydligen att ifrågasätta och tycka olika om precis allt. Att ha avvikande åsikter är okej, men när åsikterna jämnt och ständigt kommer med en klart negativ underton och från en anonym avsändare är det inte okej.
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 20:36:21 | http://arinya.blogg.se/
Ann-Sofie Sandin

Fy vad taskigt! Verkligen rätt beslut att blocka denne person.
Varför måste det klankas ner så mycket? Du lever ditt liv och vi andra lever våra liv, skillnaden är bara att du faktiskt väljer att dela med dig av en stor del av det du gör. Vilket är hur roligt som helst, men samtidigt helt frivilligt att ta del av! Förstår därför inte varför man ser och framför allt tar chansen att kommentera elaka kommentarer anonymt, vågar man inte stå för det man tycker? för hur många skulle egentligen våga säga allt det som står i den anonyma kommentaren i en öga mot öga -situation?

Svar: Ja, precis! Jag står ju 100% för det jag skriver här och alla kan enkelt ta reda på exakt vem jag är. Då tycker jag verkligen inte att det är för mycket begärt att man låter bli att kommentera anonymt och elakt. Jag tvingar dessutom ingen att läsa, utan man gör det av alldeles egen och fri vilja.
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 20:37:09 | http://aansoo.blogg.se/
Ida

Usch å fy för näthat! Du har helt rätt, vi allihop tillsammans måste få bort det. Tummen upp för att du tar upp detta! :)

Det jag kan tycka är sorgligt också, är att dessa människor som ständigt skriver bakom sin skärm en massa elaka saker, kan förmodligen inte själva må så bra i sina liv. Hoppas ditt näthatstroll finner något vettigare och finare att göra hädanefter.

Kram på dig Maria och tack för att du skriver på din fina blogg! :D Hoppas du får en fin vecka!

Svar: Det är ett mycket viktigt ämne som man inte får sopa under mattan. Förhoppningsvis kan detta peppa även någon annan till att inte acceptera elaka kommentarer.

Jag tänker i samma banor som du och håller verkligen med dig om att det är ledsamt. När man sänker sig så lågt att man skriver negativa kommentarer på en blogg visar det att man förmodligen inte mår så bra själv.

Tusen tack för din kommentar! :)Ha en riktigt fin vecka du också. Kram!
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 20:44:12 | http://aidu.blogg.se
Ida-Marie

JUST SÅ! HÅLLER MED! BORT MED NÄTHAT! Det är bra du står på dej och säger som du tycker. Fega människor trycker ner andra!!!

Bäst att bara vara stark på sej och ignorera (blockera) de elaka kommentarerna, när du får massor med positiva :) kram

Svar: Ja, det gäller att fokusera på allt det positiva istället. Bort med näthatet!
Många kramar till dig! :)
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 21:06:41 | http://ziio.se
janina

så bra skrivet maria! bort med näthatet!! hur svårt kan det vara att säga något fint, eller bara låta bli ifall man har något illa att dela med sig av? kram, stay strong!

Svar: Tack så mycket Janina! Ja, precis. Har man inget bra att säga är det väldigt enkelt att trycka på krysset uppe i högra hörnet och helt enkelt låta bli att läsa. :) Kram kram!
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 21:17:43 | http://yae.blogg.se
mima

Först och främst tack :) det är mitt nyaste favoritlack! :) har burit det en vecka och det har knappt slitits alls.

Fy fan för näthat. Dom som återkommer och läser till en blogg som dom inte tycker om eller inte mår bra av måste nog vara bra mycket dumma i planeten :( bra av dig att blockera!! Men det skall ju inte vara nödvändigt....

Svar: Nej, det borde ju inte vara nödvändigt tycker man. Men bra att blockeringsfunktionen finns ändå. :) Kram!
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 21:39:07 | http://mimedus.papper.fi
SPLINKY - FOTO | CHEER | VARDAG

åå gud så bra inlägg! Den där personen måste vara en aning avis på hur du skriver för att han/hon inte kan skriva bättre tror jag :)

Svar: Ååh tack för din fina kommentar! Så glad jag blir :)
TIDSTJUVEN

2014-01-27 | 22:29:20 | http://splinky.blogg.se
P e t r o n e l l a

Mycket bra skrivet Maria!
Sånt beteende är verkligen inget någon ska behöva stå ut med, bra att du blockade ip:n. Kanske denna person lär sig något nu...
Jag har personligen inte varit med om näthat i bloggen, jag får knappt några vanliga, trevliga kommentarer. Visst jag har kanske skrivit ett fåtal inlägg som vissa kanske inte uppskattat, men det är ju min blogg och jag får skriva vad jag vill ;) MEN jag fick en rejäl "utskällning" av nån på YouTube för flera år sedan, det handlade om en fanvideo och när jag försvarade mig/röt tillbaka fick man bara mer utskällning x) Personen i fråga var i detta fall

Svar: Tack så mycket Petronella! :) Jargongen på nätet är i många fall väldigt grov tycker jag. Det är konstigt hur så många människor kan vräka ur sig nästan vad som helst när de kommenterar bloggar/YouTube/Facebook/ask.fm osv. Vettet behöver inte försvinna bara för att man sitter bakom en dataskärm.
TIDSTJUVEN

Anonym

Mycket bra skrivet Maria!
Sånt beteende är verkligen inget någon ska behöva stå ut med, bra att du blockade ip:n. Kanske denna person lär sig något nu...
Jag har personligen inte varit med om näthat i bloggen, jag får knappt några vanliga, trevliga kommentarer. Visst jag har kanske skrivit ett fåtal inlägg som vissa kanske inte uppskattat, men det är ju min blogg och jag får skriva vad jag vill ;) MEN jag fick en rejäl "utskällning" av nån på YouTube för flera år sedan, det handlade om en fanvideo och när jag försvarade mig/röt tillbaka fick man bara mer utskällning - vissa kan ge skit men inte ta det ;-)
Personen i fråga var i detta fall var en vuxen person men betydde sig väldigt barnsligt X)

2014-01-27 | 22:50:49
Beatrice Jakobsson - Fotograf

Sv: Tack så mycket! :)
Fin bild!

2014-01-28 | 00:03:34 | http://beattriicee.blogg.se
Viktoria

Om nu personen störde sig så mycket på dig varför ens läsa din blogg?

Svar: Ja det undrar jag också. :/ Det är ju inte särskilt svårt att låta bli att klicka sig in hit. Antar att personen var lite nyfiken ändå.
TIDSTJUVEN

2014-01-28 | 10:53:45
. Pjumas . ♥

Polisen kan väl spåra IP-adressen och få reda på vem det är, nog kan man väl få böter för något sådant??

I alla fall är det väldigt fegt av personen att för det första mobba bakom en dator och för det andra att vara anonym. Hoppas du blir av med hen!!!

Svar: Jo, det borde de kunna. Det här var inte så allvarligt att det skulle behöva bli någon polissak (det var mest bara irriterande och väldigt jobbigt i längden), men det är bra att den möjligheten finns. Tyvärr har jag hört att nätmobbningsfall ändå inte hamnar särskilt högt upp på polisernas prioriteringslista, även om det blir allt vanligare att grova fall blir polisanmälda. Men i år har det ju kommit en ny lag om just nätmobbning och kränkningar över nätet också, så förhoppningsvis gör poliserna vad de kan för att stoppa sånt.
Tack, det hoppas jag också. :)
TIDSTJUVEN

2014-01-28 | 12:20:06 | http://pjumas.blogg.se
Hedvig

Tack för din snälla kommentar :) Alltid roligt att få!

Bra skrivet om näthatet! Jäkligt märkligt att det ska vara så svårt att låta bli att sprida en massa anonymt skit omkring sig? Jag tänker att jag inte kommer godkänna elaka kommentarer, men de känns ju i hjärtat ändå..

2014-01-28 | 13:45:18 | http://trolleboll.com
Matilda

Väldigt bra skrivet och otroligt bra attityd du har! Man blir ju så less på allt såntdär!

2014-01-28 | 14:55:33 | http://tildasofias.blogg.se
Louise

Men så fånigt att personen fortsätter att läsa bloggen om hon nu inte gillar dig. Löjligt!

2014-01-28 | 15:33:46 | http://vitmossa.blogg.se
Fashion Safari

har hänt samma för mig på bloggen har jag fått flera elaka kommentarer och en verkar vara jag känner, inte kul! och irriterar mig eftersom jag vill veta vem det är! ;)

2014-01-28 | 17:26:52 | http://fashionsafari.blogg.se
Elin

Så bra skrivet. Hejja dig!!

2014-01-28 | 20:56:42 | http://familjene.blogspot.se
Betty-Maj

Oj så hemskt att sånt händer! Hoppas verkligen allt det bästa åt den människan och fint av dig att skriva att det får vara slut. Kram!

2014-02-01 | 17:59:03 | http://bettymaj.ratata.fi
Liie

En del människor alltså, att dom orkar... Blir så less. Väldigt bra skrivet av dig tycker jag, och rätt att du blockerade ip numret!

2014-02-01 | 21:08:37 | http://heyli.blogg.se/
Jenna

Att folk orkar hålla på... Jag fattar inte.
Att säga något elakt face to face är det få som vågar men genom en anonym kommentar går det bra... =/

Tack och lov får jag sällan elaka kommentarer men det var en period då en person (jag har mina misstankar om vem) skrev väldigt märkliga saker om folk i min närhet, såklart bara för att provocera.
Jag har dock som regel att jag direkt raderar alla elaka, anonyma kommentarer och inte ens ger dem utrymme att synas i kommentarsfältet, oavsett om jag svarar på dem eller inte.
Folk brukar tröttna ganska fort då de inte får den uppmärksamhet som de är ute efter och hjälper inte det brukar jag - som du - blockera IP:n.

Har man inget vettigt att säga ska man inte säga det alls och har man inte mod nog att säga det till en persons ansikte ska man inte heller skriva det i dennes blogg.
Du gör helt rätt som säger ifrån.

Kommentera:
Kom ihåg mig?