2019-02-23 | 17:42:00

En garderob utan ångest

 
Jag vet inte om det är på grund av all den här KonMari-propagandan som man överöses med från höger och vänster eller våren som hänger i luften, men jag har plötsligt drabbats av Den Stora Rensningsivern. Först ut var garderoben.
 
Det var rent ut sagt kaos i min garderob efter nio månader av graviditet och snart två månader postpartum i en amningsbubbla. Nu rev jag helt sonika ut precis allting ur garderoben och slängde det på sängen, och började sedan gå igenom hela klädarsenalen plagg för plagg. Den här gången gjorde jag en sträng gallring och rensade bort allt sådant som antingen var utnött eller inte längre passade. De kläder jag fortfarande gillar och använder vek jag prydligt in i skåpet igen och resten fördelades i tre högar; slänga, donera och loppis. 
 
 
Det är ju helt sjukt egentligen vilka underligheter man sparat. Urtvättade t-skjortor som tappat formen (oftast ligger de kvar med motiveringen "Den här kan jag ha nästa gång jag målar någonting" men när man väl målar använder man ändå de vanliga kläderna), tröjor man inte använt på fem år och jeans som är två storlekar för små... 
 
De urtvättade och söndriga kläderna är en sak, men vad är grejen med alla kläder som är för små men ändå ligger kvar på garderobshyllorna!? Sådant mår man ju inte alls bra av. Varför spara en klänning som kanske passar på nytt någon gång i framtiden när den högst troligen aldrig kommer göra det? Och om den faktiskt passar igen någon gång kanske man inte ens gillar den då längre. Nej, bort med allt sådant.
 
Nu kan jag med handen på hjärtat säga att jag har en garderob där jag faktiskt gillar alla plagg plus att de passar, och det känns minsann skönt. Alla kläder är förstås inte så amningsvänliga att jag kan använda dem till vardags just nu, men de ger mig i alla fall ingen ångest för att jag borde ändra kroppsform för att komma i dem. 
 
Dagens tips: rensa garderoben!

Finheter
Christina

Det är så skönt att rensa garderoben. Jag har höst/vintergarderob och vår/sommargarderob. Alltid när det blir tid att byta garderob så brukar jag gå igenom lådan jag har den nya säsongens kläder i, men också de kläder som varit i garderoben. Ska bli intressant att se hur många plagg jag trivs i och som passar sen efter graviditet och babyperioden.

2019-02-23 | 18:00:14 | http://finachristina.wordpress.com
Linda

Det gjorde jag för kanske en vecka sen också. Tror ändå jag sparade en del onödigt så kommer säkert få rensa snart igen. Så skulle man ju helst vilja ha lite nytt å fräscht fast man e en mamma som mest strosar runt hemma. Lite färg så det sku liva upp garderoben lite 🤗

2019-02-23 | 18:30:41 | http://lindasjolund.blogg.se
Johanna

Va söt hjälpreidor du hadd me de😊

2019-02-23 | 23:01:28
emzi

Jag måste verkligen ta och gå igenom alla mina kläder igen. Svårt har jag nog för att ge bort men jag skall nog ta ett försök ändå eftersom det skulle vara så skönt att allt skulle rymmas fint i skåpet.

2019-02-24 | 06:52:40 | http://emmelemzi.com
ajlimuller.se

Jag har just rensat min garderob också, inför ett vårrus! Jag vill inte ha hundra likadana svarta kläder, och glömma alla blåprickiga och rödrandiga och blommiga lyckliga plagg! Jag är egentligen halvvägs igenom för jag känner motstånd att ge mig på tjocktröjorna. Jag ANVÄNDER helt enkelt inte tjocktröjor, men de är fina och hela och rena och ligger där... känner bara att antingen slänger jag ALLA eller så måste jag på något sätt ändra smak >.<

2019-02-25 | 13:17:40 | http://ajlimuller.se/
Annie

Hade ett rens i somras och gjorde mig av med så mycket. :-) Inte för att det var fel storlek, men för att jag kände att jag hade för mycket. Hade en he garderob i Sverige och en med mig från USA och även om alla plaggen var fina och jag gillade dem, så fick det inte plats. Så jag bestämde mig för att vara hård mot mig själv och rensade bort en del som donerades till loppis och till röda korset.

Sen när jag blev gravid rensade jag bort allt ja inte skulle kunna ha förrän tidigast bebisen är född, så det skulle bli lättare att hitta plagg jag faktiskt kan ha. Så skönt! :-) Det har inte behövts så många gravidplagg, men de då som tillkommit har gott om plats! ÄLSKAR att rensa ur!

2019-02-26 | 20:17:37 | http://narannie.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?