2018-10-12 | 17:12:00

Gardiner från vägg till vägg

 
Vissa firar fredag med fredagsvin och lyxig middag, andra firar fredag med att sätta upp gardiner. Ja, ni ser rätt – vi har äntligen gardiner i vardagsrummet! Hallelujah. 😍
 
Om tre veckor har vi bott ett helt år i huset, och när vi var på slutrakan av husrenoveringen ifjol var vi väldigt noggranna med att allting ända till den sista listen skulle vara på plats innan vi flyttade in. Det är ju ett allmänt känt faktum att det där sista småfixet skjuts upp till "senare" och sedan blir man så hemmablind att man vänjer sig vid att leva utan taklister i ett rum eller två. Och om man bortser från att kökskaklet hade superlång leveranstid så vi fick leva utan kakel och köksfläkt i köket i ett par veckor lyckades vi väldigt bra med att se till så de sista fogarna och listerna var på plats i alla husets rum före vi flyttade in. 
 
Så här ↑ såg vardagsrummet ut i december ifjol efter renoveringen
 
Något vi däremot sköt upp till "senare" var gardiner. Vet ni hur snabbt man vänjer sig vid att inte ha gardiner i fönstren? Jättesnabbt! Vi hittade inte några gardinstänger vi gillade och det gjorde att själva gardinuppsättningen drog ut på tiden. Vi har dessutom persienner i alla fönster, så vi led inte direkt av gardinavsaknaden på det viset heller. Men efter ett IKEA-besök i våras var alla gardinstänger införskaffade och det var bara att skruva upp dem. Sedan slutet av maj har vi därmed haft gardiner i huset... i alla rum förutom vardagsrummet. 🙈
 
Jag var krånglig nog att prompt vilja ha en takskena till gardinerna i vardagsrummet istället för en vanlig gardinstång, och eftersom det går en drös elkablar i taket precis där skenan skulle skruvas upp var vi tvungna att vänta på experthjälp innan det blev av. 
  
 
Men den som väntar på något gott... Nu sitter min efterlängtade gardinskena äntligen där i taket och jag fick fira fredag med att sätta upp gardiner från golv till tak och vägg till vägg i vardagsrummet idag. Jag älskar verkligen myskänslan som uppstod i vardagsrummet när gardinerna täcker väggen bredvid fönstren också. 💕 Det blev liksom 100% mer ombonat på ett kick, och jag förstår inte hur vi kunnat leva utan vardagsrumsgardiner i nästan ett helt år. Man blir helt klart lätt väldigt hemmablind. 
 
 
Nu borde "någon" bara korta av gardinerna och stryka dem så är det tipptopp. Kanske denna "någon" kunde spika upp lite tavlor samtidigt också? 
 
  
Glad fredag!

Finheter
Joanna-livet med psykisk ohälsa

Så fint

Svar: Tack! 😊 Det känns som att vi vann lite takhöjd med gardiner som sträcker sig ända från taket ner till golvet.
TIDSTJUVEN

2018-10-12 | 18:54:01 | http://www.joannahalvardsson.se
Sara

Snyggt! Gillar gardiner som går från taket. Och känner igen det där med hemmablindheten... tavlor tog nog flera år för oss innan vi vågade hänga upp. Hehe.

Svar: Tack så mycket! Lugnande att höra att det finns fler som blivit hemmablinda. ;) Jag hoppas på att vi ska lyckas få upp ett par tavlor före jul i alla fall.
TIDSTJUVEN

2018-10-12 | 19:19:58 | http://www.saraholtkamp.fi/blogg
Harriet

Så snyggt det blev. Ser ju riktigt hemtrevligt ut. Tycker själv gardiner är så svårt att hitta, sånna man verkligen faller för.

Svar: Tack Harriet! Lite mer textilier i vardagsrummet gjorde verkligen susen för hemtrevnaden. :) Och visst kan det vara knepigt att hitta snygga gardiner, men jag tycker att det är ännu svårare med själva gardinstängerna. Tur att man inte behöver byta gardinstänger lika ofta som gardiner. ;)
TIDSTJUVEN

2018-10-12 | 19:27:45 | http://www.harrietgripenberg.com/blogg
Sofie

Var köpte du takskena? Skulle också behöva en sån..😊

Svar: Den kommer från IKEA och heter "Vidga". :) Vi kollade på motsvarande alternativ i de lokala bygg- och inredningsaffärerna också, men i och med att väggen/taket där vi skulle montera takskenan är över 5,5m var IKEAs alternativ helt klart enklast och billigast. Vidga-skenorna är 1,4m långa och de går att skarva ihop och kapa av så att man får precis den längd man behöver.
TIDSTJUVEN

2018-10-12 | 19:41:53
Kommentera:
Kom ihåg mig?