2018-11-01 | 15:36:00

Vardagsromantiken

 
Det är svårt att föreställa sig hur livet skulle vara utan honom. Hur vardagen skulle se ut idag ifall han aldrig kommit till min studielya i Vasa för att dricka te och titta på film med mig den där höstkvällen för sju år sedan. Ifall vi aldrig gått på våra första pirriga biodejter som resulterade i ett förhållande, ett samboskap, en förlovning, en husrenovering och en graviditet. 
  
 
För en vecka sedan hade vi sjuårsdag. Vi firade med att strosa runt på stan, sätta oss ner på ett café med varsin cappuccino och bakelse och sedan äta middag på O´Learys.. Det låter kanske idylliskt och fint med en klassisk dejtdag på sjuårsdagen, men vet ni vad som var den egentliga orsaken till att vi var i Jakobstad? Jo, att vi skulle hämta robotgräsklipparen från service, köpa en sänkpump och fixa en plastfilm (läs: skydd för barnvagnsskråmor) vid bakluckan på bilen. 🙈 Vi hade bestämt att vi skulle passa på att ta en lite lyxigare kaffe på stan dagen till ära men bilfixet drog ut på tiden och magarna började kurra så det ledde till att sjuårsdagen kantades av en oplanerad middagsdejt också. 
 
Och kanske är det just det här som gör vårt förhållande speciellt. Vi har sällan tid eller möjlighet till de där veckovisa dejterna som man så ofta läser om att behövs för att hålla en relation levande, men istället tar vi ofta tillfället i akt att kombinera nytta med nöje när det är något som ska göras. Vem har bestämt att man inte kan se det som en dejt när man åker tillsammans för att hämta gräsklipparen och köpa en sänkpump liksom? Det är väl det som är vardagsromantik i ordets rätta betydelse. 
 
 
Jag ser fram emot att få växa in i föräldrarollen tillsammans med honom. Att få bygga upp vår framtid och familj tillsammans. Att få fira alla årsdagar på de sätt som vardagen möjliggör. ❤
 
 
Alla bilder i inlägget är fotograferade av Eva-Stina Kjellman. 

Finheter
Karolinas kaos

Bröööl, så fint! Och jaaa, vardagsdejterna är ju de bästa dejterna :D

2018-11-01 | 18:11:25 | http://karolinaskaos.com
hanna, förbanna 2.0

<33333

2018-11-01 | 18:42:01 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
Christina

Vilka härliga bilder och fint skrivet. De första åren försökte vi nog göra något speciellt på vår årsdag. Men ju fler år det blev så desto mer lämnade de där speciella grejerna bort. Nu blir det nog mer vardagsromantik och små extra guldstunder.

2018-11-01 | 20:47:24 | http://finachristinas.com
Nadja

Så fina bilder! Och jaa, vardagsromantik är den bästa tycker jag! :)

2018-11-02 | 09:20:11 | http://nadjuska.blogg.se
Jarina

Nej va fina ni är! :)

2018-11-02 | 21:32:35 | http://jarina.fi/
Annie

Jag tror att många (singlar) har en orealistisk syn på kärlek och dejtande. Korta relationer och början av långa är ju lite som romantiska komedier, men långa relationer blir ju mer som komedier med romantiska inslag. Glömmer man dem romantiska inslagen stannar relationen av.

Jag tycker att jag och sambon är jättebra på just vardagsromantik. Att ta lunch ihop och prata om ingenting. Att ta en promenad med hunden i solnedgången och passa på att sitta och titta på utsikten en stund. Gå på café eller på resturang medan vi ändå är ute i andra ärenden. <3 Jag tror det är just så en fin relation är! I alla fall tycker jag att vår är fin och vår är sådan :-)

2018-11-03 | 09:48:04 | http://narannie.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?