2018-11-18 | 10:10:00

Mingel och inspiration på Marimekko

 
I snart tre år har det omtyckta konceptet Frukostflickorna med energiknippet Michaela Finne i spetsen funnits. Igår hade jag äntligen möjlighet att ta del av ett av Frukostflickornas evenemang jag också, för första gången. Det vankades "Julmys på Marimekko", och vi var så många som 90 kvinnor som minglade runt i vasabutiken denna novemberlördag.
 
Frukostflickorna är ett koncept som kombinerar kärleken till frukost med bra stämning, girl power och inspiration. I praktiken handlar det om att Michaela skapar inspirationsevenemang till exempel på caféer eller i butiker, där man bjuds på något gott att äta samtidigt som man får ta del av olika trender och nyheter från lokala företag. Det är riktigt fiffigt och kravlöst, och jag förstår verkligen att de här evenemangen har blivit så populära att de oftast är fullbokade redan en halvtimme efter att platserna släpps. 
 
Gårdagens evenemang gick av stapeln i Marimekkos butik på Handelsesplanaden i Vasa, och kön ringlade sig lång utanför dörrarna när jag anlände till Vasa strax efter nio. Dagen började med smörgås, kaffe, frukt och Hemgårdens choklad i gott sällskap och sedan kickade programmet igång. 
 
 
Dagen till ära hade jag sällskap av ingen mindre än Ida-Marie. ❤
 
 
Vi skulle få ta del av Marimekkos vinternyheter med en liten visning, och vasabutikens chef Linda Välikorpi berättade om Marimekkos värderingar och principer. Marimekko är ju ett väletablerat finskt designföretag, och två av deras ledord är autenticitet och sunt bondförnuft. Jag gillar verkligen tanken bakom Marimekko och att deras kläder är stilrena men ändå personliga. Marimekko skapar plagg som går att använda både till vardag och fest, helt beroende på hur man väljer att styla dem. 
 
 
Jag fastnade genast för den här långa a-linjeformade klänningen med lite bredare ärmar. Hur bekväm ser inte den ut? 
 
 
Det känns som att Marimekko verkligen breddat sin kundkrets de senaste åren. Från att tidigare kanske mest riktat sig till lite äldre damer skapar de nu plagg som också tilltalar en yngre kundkrets. 
 
 
Ser ni förresten hur fint förmiddagssolen sken in genom skyltfönstren? Det är så härligt att vi äntligen börjat få lite sol på dagarna igen istället för det eviga novembermörkret. Jag vet inte hur många dagar i streck vi fått sätta "mulet" på väderkartan i klassrummet på morgnarna, men nu i helgen hade det garanterat blivit "soligt" istället. Hoppas det här vädret håller i sig!
 
 
Alla modeller och butikspersonal bar glasögon från Wasaborg Syncenter, som var en av evenemangets samarbetspartners. 
 
 
Den här långa tröjan som Emma visade upp blev genast en av mina favoriter. De klassiska Unikko-blommorna gör sig verkligen lite extra fint i guldfärg. En riktig pangoutfit på julfesterna!
 
 
Fast min absoluta favorit var ändå den knälånga kjolen i lite styvare material som gör att den håller formen. Motivet heter "Kattugglor" och prick en sån här kjolmodell skulle jag vilja bära i vinter ifall jag haft en midja istället för en kula till mage. 🙈
  
 
Efter visningen fick vi botanisera fritt i butiken, mingla med vänner och bekanta och handla med lite extra rabatt om vi ville. 
 
 
Mera frukost fick man förstås också äta.
 
 
Sokos Emotion var på plats och sminkade läpparna på de som ville fräscha upp färgen. 
 
 
Jag kunde förstås inte låta bli att kika på alla härliga barnkläder i glada färger och mönster. 😍
 
 
Och Marimekkos porslin, det skulle man ju vilja duka med på varje kalas och middag. 
 
 
När det bar av hemåt fick alla med sig en guldig Marimekko-tygkasse med lite härliga presenter i. Hur lyxigt är inte det? Och gissa om jag hann dricka upp hela Vitamin Well-flaskan (med grapesmak, mmm) på hemvägen? 😁 Den här måste jag bestämt hålla utkik efter i butiken! 
 
Tack Frukostflickorna/Michaela för en härlig start på lördagen!

Finheter
Christina

Just den med grapesmak var ju så god! :D Så roligt att träffas igår förresten.

Svar: Ja, det var riktigt roligt att hinna prata en stund! :) Och visst var drycken god. Den blev en ny favorit. Som tur verkar juletiketten bara vara en tillfällig grej på just den smaken, och den finns i standardsortimentet. Det är den som heter "Care" i vanliga fall.
TIDSTJUVEN

2018-11-18 | 13:07:08
Hemma Hos Felicia

vilka fina bilder du tagit! Jag blev lite smått förälskad i tröjan i guld och svart :D

Svar: Tack Felicia! Den guldiga tröjan skulle passa jättebra på dig :)
TIDSTJUVEN

2018-11-18 | 15:36:50 | http://feliciahblogg.webblogg.se/
Kommentera:
Kom ihåg mig?