Kärlek, hopp och tro?

 
Låt oss hjälpas åt att reda ut detta dilemma en gång för alla: vilken väg ska tro, hopp och kärlek hänga i fönstret? Idag när jag hängde upp den här traditionella julbelysningen från Jakobstad i vardagsrumsfönstren gjorde jag det med precis samma osäkerhet som förra året. Ska man placera tro, hopp och kärlek så att det blir rätt ordning inifrån eller utifrån? Alltså ska hjärtat vara längst till höger eller längst till vänster?
 
Efter att ha gjort en mycket icke-vetenskaplig studie längs de österbottniska vägarna och bland vänner och familj har jag kommit till slutsatsen att åsikterna är delade i den här frågan. Det är ungefär lika många som har rätt ordning inåt som utåt. Personligen tänker jag att man har ju julbelysningen för sin egen skull, så då är det logiskt att man har rätt ordning på tro, hopp och kärlek inifrån. Men samtidigt förstår jag dem som vill att det ska se rätt ut utifrån – speciellt om man har fönster rakt ut mot vägen. 
 
Hur tänker ni? Placerar ni tro, hopp och kärlek från vänster eller höger? 
#1 - Nadja

Jag har fått lära mig att man ska placera TRO närmast kyrkan. Så är din kyrka till vänster när du kollar ut genom fönstret så placerar du tro där och är kyrkan till höger så placerar tro längst till höger i fönstret. :)

#2 - Jenna

Vi har nu inte dessa hemma men skulle vilja påstå att mamma alltid lägger dem så att de är tro hopp och kärlek rätt väg inifrån. Tror det skulle störa mer om du har dem "fel väg" inåt, för det är ändå så du ser dem mest :)

#3 - Karolinas kaos

Jag hör nog till de som definitiiiivt placerar dem så de är rätt väg utifrån sett :D

#4 - Josefin

La upp mina idag, rätt väg inifrån. Maken ifrågasatte nog om det var rätt väg men så har jag och min mamma alltid gjort. Nu bor vi riktigt fast i en större väg så om man ska ta andra i beaktande borde de vara andra vägen. Men jag tänker nog mer på oss som bor här ;)

#5 - linnea p.

Jakobstadsbor har väl tolkningsföreträde i de här frågan MEEEN jag kommer ändå här och Pedesisplainar. För jag har förstått samma sak som Nadja nämligen, att tro ska hänga närmast kyrkan. För så är det ju i Jeppis. :)

#6 - Annie

Är det en finsk tradition? :-) Har aldrig sett sådana lampor förut.

Men personligen hade jag brytt mig mer om hur det ser ut inifrån än utifrån!

#7 - Monica Jakobsson

Gratulerar! Tog blogadressen från VBL.
Ang. Tro Hopp och Kärlek har jag läst eller hört att korset skall vara mot kyrkan. Så har jag som bor i Oravais kby. Det kan vara svårt om kyrkan ligger långt borta.