2018-11-25 | 17:38:00

Julmarknad och julkortspyssel

Nu börjar minsann julstämningen smyga sig på! Jag måste erkänna att jag satte upp en julstjärna i sovrumsfönstret redan i tisdags (jag resonerade som så att den ändå inte syns utifrån vägen, hehe) och snart åker resten av stjärnorna, ljusstakarna, tro, hopp och kärlek och hela faderullan också upp har jag på känn. Det är ju ändå första advent nästa helg. 😍 Idag har jag kickstartat julmyset tillsammans med Challo, Annika och Tesso med både julmarknad och julkortspyssel. Häng på och låt er julinspireras ni också! 
 
 
Det vankades julmarknad vid Juthbacka i Nykarleby idag, så vi började med att träffas där för att gå en runda på marknaden. Jag har inte varit på Juthbackas julmarknad tidigare så jag vet inte hur många människor som vanligen brukar besöka den, men idag var vi i alla fall extremt många som hade samma söndagsplaner. Kanske var det det härliga vintervädret i kombination med att det här var den första julmarknaden här i trakterna som lockade ut så många människor. 
 
 
Marknaden var riktigt mysig och passade fint in i de gamla miljöerna, men tyvärr blev det nästan mer fokus på att kunna ta sig fram än att kika på prylarna den här gången. 
 
 
Inne i herrgården fick vi njuta av livemusik. 
 
 
Jag var på jakt efter en Nykarlebystjärna, men de hade hunnit bli slutsålda. 
 
 
Alla möjliga fina hantverk och bakverk såldes, och förutom försäljningen inne i herrgården fanns det marknadsplatser ute på gården också och i de små stugorna på området. Verkligen julmysigt!
 
 
Vad sägs om juliga cupcakes?
 
 
Eller tjusiga gamla julgranskulorr? 😍
 
 
När vi kände oss färdiga med marknaden och inspirerade att fortsätta julmysa styrde vi kosan hem till mig... för att duka upp med en riktig pysselbuffé! Vi hade nämligen bestämt oss för att ha en ordentlig julmysareftermiddag tillsammans och pyssla julkort. Det gick till som så att alla fyra bidrog med pysselmaterial och sedan var det bara att välja och vraka och låta fantasin flöda. 
 
 
Glöggen (årets första för min del!) var förstås rykande varm och nygräddade julstjärnor fanns till förfogande. Och icke att förglömma pepparkakorna. 
 
 
Vi satte genast igång med att pyssla, medan låtlistan med julmusik gick varm via Spotify.
 
 
Till tonerna av Do They Know It's Christmas och Feliz Navidad blev det rörigare och rörigare på bordet – precis som det ska vara när man är inne i ett pysselflow.
 
 
Man borde ju verkligen umgås på det här kreativa viset oftare, istället för att bara sitta med varsin kaffekopp vid köksbordet.  
 
 
Timmarna bara flög iväg, och efter den här julmysardagen känns det som att julsäsongen har börjat på riktigt. 
 
 
Någon som behöver julkortsinspiration? Varsågoda, här kommer våra alster från idag i en salig blandning. Vi var ju förstås tvungna att avsluta dagen med kortvernissage.
 
 
Inget kort blev det andra likt och tänk så glada mottagarna av våra julkort ska bli. 😉 Dagens tips är helt klart att bjuda in kompisarna, grannarna eller familjen till en pysselträff. ❤

Finheter
Kommentera:
Kom ihåg mig?