2018-11-26 | 10:48:45

Ingen gala men kanske en bloggtrÀff?

 
💌 Kommer det att ordnas nĂ„gon finlandssvensk bloggala nu 2018? Jag gillade verkligen konceptet med att bloggare frĂ„n hela Svenskfinland trĂ€ffades och favoriter lyftes fram.
 
✎ Amanda med den mysiga fotobloggen undrade för ett tag sedan hur det ser ut pĂ„ galafronten i Ă„r, sĂ„ jag tĂ€nkte passa pĂ„ att svara pĂ„ den sĂ„ hĂ€r i ett skilt inlĂ€gg idag eftersom ni sĂ€kert Ă€r fler som undrat. Och som ni mĂ€rkt sĂ„ blev det ingen blogg- och nöjesgala i Svenskfinland det hĂ€r Ă„ret. Nu har vi haft paus med Galan sedan 2016, och jag tror inte att Amanda Ă€r ensam om att sakna den. Galan 2015 och Galan 2016 var ju verkligen hela bloggĂ„rets och höstens höjdpunkt. Allt röstande, alla spekulationer kring vem som skulle vinna och vad programmet skulle vara, alla förberedelser med outfits och dresscodes och all pirrighet i bloggosfĂ€ren inför att fĂ„ trĂ€ffa sina bloggkollegor och bloggfavoriter pĂ„ riktigt... Och den magiska kvĂ€llen nĂ€r allt kulminerade med prisutdelningar, artistupptrĂ€danden, limousinskjutsar och efterfester. 😍
 
  
För Ida-Marie och mig som ordnade galorna genom vÄrt företag Finemang startade jobbet med att planera och organisera allting redan pÄ vÄren, och sedan trappades det upp ordentligt under de sista veckorna före den stora festen, dÄ vi fick förstÀrkning i vÄrt galateam nÀr alla pusselbitar skulle falla pÄ plats och allt det praktiska skulle fixas, hÀmtas och klaffa. Det var ett heltidsjobb som vi gjorde vid sidan av studier och jobb, och det var ett jobb som krÀvde att man verkligen gick in för det helhjÀrtat. En nöjesgala i Vasa stadshus för hela Svenskfinland gÄr liksom inte att ordna bara halvdant, som ni sÀkert förstÄr. Det var en hÀndelse som uppmÀrksammades pÄ alla finlandssvenska bloggar och i alla finlandssvenska nyhetsmedier. 
 
Den hĂ€r hösten Ă€r det andra uppdrag som krĂ€vt vĂ„r uppmĂ€rksamhet. För min del har det varit jobb och graviditet, och för Ida-Maries del jobb, studier och politik (Ida-Marie Ă€r riksdagskandidat 2019!). Det har inte funnits tid för att ens tĂ€nka pĂ„ en blogg- och nöjesgala. Och det Ă€r ju sĂ„ synd egentligen, för jag upplever att det Ă€r ett evenemang som verkligen behövs hĂ€r i Svenskfinland. Det gav sĂ„ mycket ljus och glĂ€dje i novembermörkret. Bloggare – och influencers överlag – Ă€r ju en grupp mĂ€nniskor som sĂ€llan fĂ„r den uppskattning de förtjĂ€nar för allt jobb de lĂ€gger ner pĂ„ sina kanaler. 
 
 
BloggtrÀff i december?
 
Men... bara för att det inte ordnas nĂ„gon gala i Ă„r betyder det ju inte att vi bloggare inte kunde trĂ€ffas Ă€ndĂ„. TĂ€nk om vi skulle ta och styra upp till en liten bloggjulfest nĂ„gon helg nu i december för de som orkar och vill trĂ€ffas? 😍 Äta middag tillsammans och bara fĂ„ tillfĂ€lle att bloggsnacka ansikte mot ansikte? Jag skulle i alla fall tycka att ett sĂ„dant tillfĂ€lle vore jĂ€ttekul. Vad sĂ€ger ni andra? 

Finheter
Jarina

Hoppas Galan ordnas nĂ„got annat Ă„r dĂ„ ni har mer tid, för det Ă€r faktiskt ett sĂ„ roligt och lyckat evenemang! :) BloggtrĂ€ff lĂ„ter ocksĂ„ roligt sĂ„klart, kanske man borde ha en bloggtrĂ€ffsturnĂ© pĂ„ olika platser i Finland. TĂ€nker mig Vasa, Hfors och Åbo som exempel. :)

Svar: Tack Jarina. Vi fÄr se om/nÀr Galan gör comeback. <3 Ja, det hade varit jÀttekul med bloggtrÀff pÄ flera platser i Svenskfinland. Fritt fram att styra upp! :)
TIDSTJUVEN

2018-11-26 | 15:06:16 | http://jarinafoto.blogg.se/
Harriet

LĂ„ter som en super ide med julfest/bloggtrĂ€ff. Skulle gĂ€rna delta om ett sĂ„nt ordnas😙

Svar: HÀrligt Harriet! :) Visst Àr det Vasa som gÀller för din del?
TIDSTJUVEN

2018-11-26 | 17:41:04 | http://www.harrietgripenberg.com/blogg
Carco

Jaa vad kul mee en bloggtrĂ€ff😍 Typ i Jakobstadstrakten under mellandagarna?

Svar: Bra idé! Fast i mellandagarna vÄgar jag inte komma till Jakobstad sÄ i sÄ fall fÄr ni klara er utan mig. ;) Har BF den 28.12 sÄ dÄ kÀnns det sÀkrast att bara vara hemma och ta det lugnt, ifall jag inte redan ligger inne pÄ förlossningsavdelningen. Hehe. I början av december Àr jag dÀremot med pÄ det mesta!
TIDSTJUVEN

2018-11-26 | 20:02:57 | http://Carcos.se
Kommentera:
Kom ihÄg mig?