2018-11-08 | 22:17:00

Fotvård och stödstrumpor

 
Hur lyxigt är det inte att få bänka sig i sitt eget badrum för att få en komplett fotvårdsbehandling? Jättelyxigt, kan jag säga er. Min vän och kollega Fredrica studerar som bäst till fotvårdare och behövde fler övningsklienter till sin examen, så jag ställde gladeligen upp tillsammans med mamma och svärmor ikväll. En åt gången fick vi sätta oss ner med fötterna i fotbad för att först mjuka upp fötterna och sedan bli proffsigt undersökta och behandlade med all världens filar, apparater, mojänger och smörjor. Det kändes lite som ett tandläkarbesök blandat med ett spabesök. Ingen av oss hade testat på fotvård tidigare, men vi kunde alla enas om att det är något man borde prioritera oftare. Man glömmer ju så ofta bort att ta hand om fötterna, trots att de bär en varje dag och i alla lägen. 
 
 
Jag har samlat på mig en del vätska i kroppen på sistone, vilket förstås resulterat i att mina fötter och vrister är svullna – speciellt på kvällarna när jag varit på vift en hel dag. Strumporna vill inte riktigt passa längre, utan oftast får jag ta ett par ur sambons strumplåda på morgonen efter att förgäves ha försökt få på mig mina 39:or. När det kommer till skor är det också mycket begränsat vilka som över huvud taget går på. Det är inte lätt det här gravidlivet. 😉 
 
Att sitta med fötterna i högläge hjälper litegrann mot svullenheten, men röra sig måste man ju ändå göra... så nu har jag efter tips av Fredrica klickat hem flera par stödstrumpor i härliga färger för att få lite extra stöd för fossingarna under slutrakan av graviditeten. Det låter ju som lite tantvarning det här med fotvård och stödstrumpor, men tro mig – fötterna tackar. Nu ser jag bara fram emot att mina prickiga och randiga stödstrumpor ska dimpa ner i postlådan. 

Finheter
Bella

Intressant! Jag kanske ska prova fotvård då🙂har jämt tänkt att det är 70+are som går på sånt haha

Svar: Så har jag också tänkt, men faktum är ju att ALLA har nytta av fotvård. :) Kan absolut rekommendera!
TIDSTJUVEN

2018-11-08 | 22:41:18 | http://Davidochbella.blogg.se
ellenlundis

Lyxigt med fotvård! :)

Svar: Ja, verkligen.
TIDSTJUVEN

2018-11-08 | 22:50:27 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Hannas krypin

Så skönt med fotvård. Jag är ganska dålig på att ta hand om mina fötter.

Svar: Det är jag också, men nu efter fotvården känns det som att jag kommer ta hand om fötterna mycket bättre framöver. :)
TIDSTJUVEN

2018-11-09 | 06:05:30 | http://hannafialotta.blogg.se
Nadja

Låter bekant med uppsvällda fötter! I slutet av min graviditet var crocsen för små, stödstrumpor ett måste och ananasjuice i glaset vardag för att försöka få bort vätskan. 😅

Svar: Ack ja, så enkelt livet vore om man bara kunde gå barfota nu i november... Här är det sambons Crocs som gäller när jag ska gå ut och mata kaninerna eller locka på katterna. Jag fick dessutom veta att eftersom mina svällda tår skaver mot varandra blir det fuktigt och huden flagnar, så jag fick lite fårull att ha mellan tårna ett par dagar. :') Man känner sig så glamorös.
TIDSTJUVEN

2018-11-09 | 08:40:08 | http://nadjuska.blogg.se
Lotta

Annan gravid här hej, märkte igår under dagen konstig känsla i benen och märkte efter det hur de hade samlat vätska. Blev såå ledsen! Vet du om man med kosten kan hjälpa till att minska svullnad osv?

Svar: Hej där! Ja visst blir man lite ledsen när man märker hur man bara blir mer och mer svullen för varje dag... Som tur är det ju övergående. Tyvärr kan man inte göra så jättemycket för att minska svullnaden eftersom den orsakas av den ökade blodmängden i kroppen, men jag har läst att det i alla fall är bra att undvika salt eftersom salt binder vätska i kroppen. Det är också bra att dricka mycket vatten. Sedan kan man också försöka att inte sitta eller stå så länge åt gången, utan variera ställningen. Att sitta med fötterna i högläge är bra.
TIDSTJUVEN

2018-11-13 | 08:03:54
Kommentera:
Kom ihåg mig?