2018-05-28 | 04:55:00

En annorlunda sommar

Nu kära vänner, ska ni få höra någonting roligt. Flera av er vet redan det här, men för vissa kanske det är en nyhet. Det är nämligen så att vi kommer ha lite fler djur här på gården i sommar. Tyvärr inga alpackor ännu, men någonting nästan lika bra – vi ska nämligen låna ett par får av våra vänner över sommaren! 😍 
  
  
Jag har velat ha får sedan en sommar när jag var sisådär tio år gammal och två stycken vita får kom spatserande längs landsvägen utanför vårt hus. Det hör ju inte till vanligheterna att får är ute och promenerar på landsvägar, utan de var förstås på rymmen. Vi fångade in dem och min storebror och jag byggde en provisorisk hage åt dem, så att de skulle ha någonstans att vistas tills dess att vi fick reda på vem deras ägare var. Det tog ett par dagar innan fåren och ägaren återförenades, för fåren hade vandrat långt. Jag minns att jag i smyg hoppades på att ägaren aldrig skulle dyka upp så att vi skulle få behålla fåren... De var ju så gulliga! 
 
Den här sommaren ska barndomsdrömmen gå i uppfyllelse. Så fort åkerplätten på andra sidan häcken är inhägnad och vi spikat ihop ett vindskyddskrypin ska två stycken gulliga lamm få flytta hit. När man sitter på terrassen och dricker sitt morgonkaffe kommer man med andra ord att ha full uppsikt över två betande får. Gissa om jag ser fram emot det!
 

Bilderna i det här inlägget är från förra sommaren när jag hälsade på i våra vänners fårhage och fotade 1-årsfoton på lillbonden. Jag tror inte att jag visat bilderna förut? Ted var så gullig i sin morfars gamla kläder. ❤
 
 
För tillfället har vi inte möjlighet att ha några får inomhus över vintern, så till hösten när det blir kallt kommer de att få flytta hem igen. Men det ska bli så mysigt att ha två stycken får att ta hand om över sommaren i alla fall. Jag hoppas att de blir riktigt gosiga och tama!
 
Någon som har tips på bra får-namn? Dela gärna med er. 😊

Finheter
Camilla

Vad roligt! 😊
Tips på fåriga namn (är det bagg-eller tacksam?) :
- Ulla, Olle, Ludvig, Love, Ada 😅 det vsr mima förslag

Svar: Jättebra tips! Ulla gillar jag speciellt 😀 vi vet inte ännu om det blir killar eller tjejer.
TIDSTJUVEN

2018-05-28 | 07:29:53
Camilla

obs, *tacklamm, *var och mina*

2018-05-28 | 07:30:41
Marias Memoarer

Men åh, vad underbart!! 😍 Borde ju komma förbi å hälsa på nån dag 😉

Svar: Ja sedan när fåren har flyttat hit måste du komma ut på terrasskaffe igen. 😍 Det har garanterat ändrat sedan du var hit sist.
TIDSTJUVEN

2018-05-28 | 08:42:40 | http://www.mariasmemoarer.com
Joanna-livet med psykisk ohälsa

Så roligt och vilka underbara bilder

Svar: Tack! Det blir så spännande 😊
TIDSTJUVEN

2018-05-28 | 12:58:21 | http://www.joannahalvardsson.se
Sara Pepparkaka

Shaun är det mest fåriga namnet jag vet.

Svar: Men jaa, fåret Shaun! 😂👌🏻
TIDSTJUVEN

hanna, förbanna 2.0

min familj har haft får så länge jag kan minnas, gått igenom hela alfabetet flera gånger om i namnväg ;) de har haft namn från Anastasia till Burbis till Helan och Halvan, så alla namn är väl bra namn tänker jag ;)

Svar: Burbis, fniss. .. :) Du har förstås rätt. Och sist och slutligen tror jag att jag måste se hurdana får det är som flyttar till oss innan jag kan namnge dem. Annars är ju risken stor att namnen inte alls passar.
TIDSTJUVEN

2018-05-28 | 20:10:58 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
Kurt

Får är flockdjur, om flocken blir alltför liten så finns det risk att de står och skriker efter kamrater!

Svar: Du behöver inte oroa dig, det blir nog bra! 😊
TIDSTJUVEN

2018-05-29 | 13:17:26
Marias Memoarer

Ja vad kul, hör av dig sen :) Lär inte bli möjligt förrän i juli dock, för kommer vara bortrest typ halva juni :D

Svar: Vi får se till att höras när du är på hemmaplan igen. :) Jag har semester fram till mitten av juli.
TIDSTJUVEN

2018-06-03 | 09:55:34 | http://www.mariasmemoarer.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?