2018-02-16 | 12:21:00

Min personliga almanacka + tävling!

 Inlägget är ett samarbete med Personlig almanacka.
 
 
Det är fredag!
 
Finns det ens något annat än måndagar och fredagar numera? Ena dagen är det måndag, sedan springer vardagarna iväg i ilfart och så är det plötsligt fredag igen. Och vips är helgen därefter slut och måndagen är tillbaka. Jag förstår inte hur vi redan kan vara i mitten av februari – var det inte nyss nyårsafton? Nåväl, fredagen den sextonde februari är det i varje fall idag oavsett om man hängt med i svängarna eller inte. I min kalender står det idag att jag har kvällsskift på jobbet, och sedan väntar en ledig helg. Imorgon sticker sambon och jag iväg till Seinäjoki för att gå på utställning och finmiddag och på söndag har jag inga planer alls. 
 
 
Vad skulle man ta sig till utan en kalender egentligen? Jag skulle inte veta varken ut eller in, för jag har blivit så van vid att anteckna alla viktiga händelser, evenemang och påminnelser i min kalender att jag knappt håller reda på någonting alls i huvudet längre. I höstas var jag utan kalender ett tag när min gamla hade tagit slut och jag inte beställt någon ny ännu, och det resulterade i att jag både dubbelbokade mig och glömde bort saker. 
 
 
För nionde (!) året i rad använder jag mig av en egendesignad kalender från Personlig almanacka. Jag bara älskar konceptet med att man själv får välja storlek, omslagsbild, färger, utformning på uppslagen, extrasidor och jag vet inte vad. A5-storleken är perfekt för mig, får då ryms kalendern enkelt ner i handväskan samtidigt som det finns gott om utrymme för anteckningar på kalendersidorna. Jag har en tendens att använda kalendern både som planerare och som dagbok och anteckningsblock. 
 
 
Stilrent men färggrannt blev årets ledord gällande designen. Det finns helt enkelt få saker som gör mig så glad som att få plita ner allting under rätt datum i kalendern och sedan pynta och fixa litegrann med färger och klistermärken så att det blir fint. Vardagsglädje i sin renaste form!
 
 
Med varje kalender följer det med en praktiskt plastficka som man själv får placera på valfri plats i kalendern. Eftersom jag har använt A5-storleken på kalendrarna i ett par år passade jag på att sätta in lite extra plastfickor i kalendern i år genom att återanvända mina gamla. Nu håller jag stenkoll på jobblistorna, viktiga kvitton och visitkorten i en av fickorna samtidigt som jag kan spara ett par fina fotografier och tidningsurklipp i någon av av de andra fickorna om jag vill. 
 
 
Längst bak satte jag världskartor i min kalender i år. Och oj, så många gånger jag suttit och bläddrat i kartorna och drömt mig bort på sistone... En liten resa skulle inte sitta fel just nu. 
 
 
En resebild från förra året fick pryda framsidan. Jag satte ihop ett kollage med en bild från Köpenhamn, en kompass och ett favoritcitat av J.K. Rowling. Fördelen med att få designa sin egen kalender är att man kan skapa en kalender som blir så unik att det garanterat inte finns någon annan i hela världen som har en likadan.
 
 
På baksidan har jag ett annat favoritcitat och en bild från förra vintern. 
 
 
Jag vill förstås att ni, kära läsare, också ska ha möjlighet att upptäcka hur bra de här kalendrarna är så därför tänkte jag passa på att fira att det är fredag genom att ordna en liten tävling i samarbete med Personlig almanacka. I vinstpotten ligger denna gång ett presentkort på valfri kalender. Vinnaren får själv designa sin kalender, med allt från omslagsbilder till innehåll. Hur bra? Så bra!
 
För att vara med och tävla:
Motivera kort varför just du vill vinna en Personlig almanacka. Glöm inte att ange din mailadress när du kommenterar så att jag kan kontakta dig om du vinner.

Vill du ha extra vinstchans?
Tipsa om tävlingen på din blogg, på Facebook (du kan enkelt dela inlägget från Tidstjuvens facebooksida), Instagram eller Twitter. Kom ihåg att berätta var du tipsat när du kommenterar.
 
Tävlingen avslutas den 23 februari. 

Finheter
Erika

Ååh vad roligt tävlig! :D Just nu har jag en kalender som sträcker sig fram till våren 2018 men i och med att jag sitter med i styrelsen i skolan så planerar vi redan inför hösten och därför skulle det vara superbra att ha en kalender redan nu till hösten för att säkerställa att någonting inte glöms bort. Jag har tidigare haft en almanacka från personligalmanacka och jag gillade den verkligen men tyvärr tillåter studiebudgeten inte riktigt alltid allt man vill ha så min senaste är en billig tråkig version från bokhandeln.

Tipsar om tävlingen på min blogg-fb!

2018-02-16 | 12:42:37 | http://nouw.com/erikacecilia
Heidi

En egen personlig kalender kanske skulle hjälpa mitt redan kaotiska huvud😂❤️👍

2018-02-16 | 12:47:25
Linnéa Mannil

Så bra tävling, jag går i skolan och skriver därför dagligen i en kalender upp saker för att minnas, annars blir det lätt att jag dubbelbokar något. Jag skulle inte klara mig utan en kalender,jag är beroende av en. Sedan är det ju så att man inte har överflöd av pengar så att få en skulle ju betyda guld. Ha det bra! Jag har även delat på Facebook och skrivit ett inlägg på min blogg och tipsat om tävlingen och din blogg.

2018-02-16 | 12:59:39 | http://https://nouw.com/linneaaas/
Sofia

Den vimsiga tvåbarnsmodern sku behöv en för att hålla reda på allt va som hör småbarns livet till :'D å kanske få anteckna när de första orden som annars så lätt glöms bort fast man aaaaaldri ska glöm e.. 😅

2018-02-16 | 13:07:10
Katja

Jag har använt Lärakalendern i många herrans år tills en kollega tipsade mig om Personlig almanacka.
Oj, vad roligt det var att få designa sin alldeles egna almanacka! Precis som du, Maria, älskar jag att med färger och bilder pynta mina dagar, veckor och månader. Och som lärare klarar man sig naturligtvis inte utan kalender! Jag skriver t.o.m in korta lektionsplaner varje dag.
Jag delar info om din finfina tävling på Instagram.

2018-02-16 | 15:40:58
Titti

För att få vardagen att börja rulla med jobb och småbarn behövs en superb kalender för att hålla reda på allas tider.

2018-02-16 | 15:47:50 | http://tittsku.blogspot.com
Sabina

Oj, en sånhär sku ja verkligen vill ha! Försöker alltid piffa upp mina kalendrar med färg och sånt, men det är inte samma! Jag är ett controllfreak ut i fingerspetsarna, och har oftast allt för mpnga åtaganden, så min kalender är my life saver!

2018-02-16 | 16:11:53
Sandra Nylund

Hej!
Jag skulle glatt ta emot en kalender från Personligalmamacka just för att jag går första året på gymnasiet vilket resulterar i fulla dagar med läxor, prov och förhör samt lite träning och andra fritidsysslor! En kalender är ett måste i min vardag. Inte en dag utan min livspartner :) Kalendern jag har funkar men tycker de från Personligalmanacka har bättre kvalité samt att de är snyggare än de från matbutiken XD

Hoppas ni har det bra i nya lyan :)

2018-02-16 | 16:38:39
Ajli Müller

Jag skulle vara med och tävla, min nuvarande personliga almanacka tar snart slut och jag har just påbörjat ett nytt jobb samtidigt som jag studerar till studie- och yrkesvägledare. Att kunna ha de små boxarna för jobbtimmar är därför GULD och jag har aldrig hittat det på någon annan kalender!

I love it helt enkelt och jag hoppas att jag får chans att vinna en med min skrala studentbudget :D Dessutom är jag en pretty planner som dekorerar i det oändliga ;D

2018-02-16 | 19:07:02 | http://ajlimuller.se/
AnnikaR

Oj en fin kalender skulle kanske få mig att titta i den oftare. När man är ensamstående mamma och vuxenstuderande så behöver man något fint att planera i.

2018-02-16 | 20:46:27 | http://dsekl.blogspot.com
Sofia s

Äsch.. Jag som nyss beställt en personlig almanacka! Har köpt dom flera år i rad och älskar att skriva in allt fr "duschdagar" till små "kom-ihåg"! Den blir typ som en liten mini-dagbok då :) går inte presentkortet att använda om 1 år(då jag behöver en ny) skulle jag ge bort det till en vän <3

2018-02-17 | 00:22:52
Viktoria

Du borde kolla in bullet journal på youtube och Pinterest. =)

2018-02-17 | 03:25:10
Matilda

Verkligen ursnygga kalendrar de har! Jag skulle behöva en då jag jobbar dubbla jobb och även behöver skriva upp vilka kunder jag skall besöka samt deras önskemål, känns tråkigt med den kördagbok jag nu använder. Håller tummarna för att få en välplanerad vår 👍

2018-02-17 | 10:26:14
Emma Järnströn

Oj vad rolig tävling. Jag skulle definitivt behöva en almanacka i pappersformat. Börjar bli lite less på alla olika flikar som man har upp på telefonen. Dessutom va den ju super snygg 😍

2018-02-17 | 21:39:41 | http://www.emmajarnstrom.com
Britt Hägglund

En personlig kalender skulle sitta som hand i handske till mig! har ingen egen blogg men hoppas få vara med och tävla ändå

2018-02-18 | 00:53:49
Jennifer

Har just börjat skriva på min gradu, så en almanacka skulle verkligen behövas! (Har nämligen ingen för tillfället...) En personlig almanacka skulle dessutom hålla motivationen uppe då jag kan designa den med betydelsefulla fotografier och uppmuntrade citat! <3

2018-02-18 | 17:43:00
Nina

Jag köpte en helt vanlig liten kalender i panik och ångrar så att jag inte beställde en sån här :D Jag behöver mera inspiration till bloggen och livet - en kalender håller mig i skick. Jag klarar inte av att ha en kalender på t.ex. telefon. Jag skulle vilja testa bujo, men anser att nu för tiden så finns det söta stickers och sånt man kan använda istället i sin personliga almanacka för att få en liknande :) Ännu till vore detta perfekt 30 års present till mig själv ;) Har delat på min fb Nina Holm samt bloggsidan på fb Ninozia.

2018-02-18 | 19:36:50 | http://ninozia.blogspot.fi
Janina

Jag önskar mig en almanacka som är personlig
Jag behöver en för att hålla reda på själva mig.
Jag skulle göra den både fantastisk och otrolig
Och allt vad man kan tänka sig.

Du skulle kunna kalla mig tidsoptimist
Över min fritid har jag ingen kontroll.
Skulle jag göra det där idag, visst?
Utan almanacka vet jag alldeles noll.

Jag mår ju bra av att veta vad jag ska göra.
Måla, skriva, anteckna och inspirera.
Då ska jag jobba och nu ska jag köra,
sen ska jag lära mig gjuta i lera.

Inga mer förseningar eller kalabalik
Med den personliga almanackan har jag livet i skick.
Anländer fem minuter innan till bestämda fik
Åh vad jag önskar att jag den fick!

2018-02-18 | 20:45:18 | http://yae.blogg.se
Sanna

Wow, vilken toppen tävling! Det var flera år sedan jag hade en almanacka från personligalmanacka.se, då ekonomin helt enkelt inte har funnits att förnya och införskaffa mig någon ny. Livet som ensamstående förälder kan ibland vara rätt tufft ekonomiskt och det är inte alltid vardagen går ihop sig, och det är sådana här saker som först hamnar åt sidan och får prioriteras bort.

Det senaste åren har jag därför fått nöja mig med en trist och ful almanacka från matbutiken som inte är någon höjdare att sätta upp på väggen där hemma och inte har den där fula, trista och lilla boken från facket varit så mycket bättre i handväskan inte.

Kort sagt det vore en dröm att få vinna denna, då hade jag själv kunnat pynta och dekorera den utefter vad jag tycker om och behöver. De om något hade verkligen gett mig en nystart som heter duga, vilket är precis vad jag siktar efter nu under 2018.

Hoppas, hoppas!

Kram Sanna

2018-02-18 | 23:33:25 | http://mammasvardag.se
Helena i Uppsala

Det börjar bli svårt att hålla allt i huvudet ...

2018-02-19 | 00:14:43
Sara

Som lärare har ja en miljard bollar i luften så sku int ha en chans att håll koll på allt utan en kalender. Har min tredje personliga almanacka nu o tycker di e superbra och uppfyller alla mina behov av en kalender.

2018-02-19 | 16:25:25
Ida

Har många gånger tänkt beställa en personlig kalender men hittills alltid kommit på det för sent och börjat på med min vanliga tråkiga från jobbet. Använder min kalender både som anteckningsbok och kalender och skulle sätta till flera sidor för anteckningar, eftersom det sällan finns så många i "vanliga" kalendrar..

2018-02-19 | 17:30:40
Linnea

För att jag skulle bli överlycklig om jag vann, har länge spanat in almanackorna från personlig almanacka men ekonomin har alltid satt käppar i hjulen.... men skulle jag vinna skulle jag bli jätteglad :)

2018-02-20 | 06:41:11
Ida

Skulle vara jätteroligt att vinna en! Dels för att man får designa den som man själv vill men också för att lättare hålla koll på tider och dagar speciellt nu i studentskrivningstider och jobb :)

2018-02-20 | 10:03:04 | http://nikonsaklick.blogg.se
Jasmine

Åh, hur fin? Jag har drömt om att få skapa en egen kalender. Har själv alltid använt kalendrar men under första året på gymnasiet med inlämningar och elevkåren med mera har jag en vid min sida vart jag än går. Älskar också att få pyssla och vara kreativ, så det här skulle passa perfekt.
Tipsade tävlingen på min blogg :) Kram.

2018-02-20 | 13:19:15 | http://https://nouw.com/jasminenyman
Nadia

Hela mitt liv ryms i mobilen känns det ibland som. Ångestfyllda dagar leker jag med tanken på vad som händer den dagen min allt slöare mobil ger upp och då har jag nära till paniken... Jag köper varje år en kalender och tänker att jag ska bli ansvarsfull och ha en backup på allt viktigt, men jag hinner bli uttråkad efter ett par dagar. Testade att börja på en bullet journal, men det var ju lika trist det... Jag behöver något kul, något som är mer "jag" och som inte kräver mer tålamod än jag kan undvara... Jag behöver en personlig kalender!
Jag har delat på Facebook.

2018-02-20 | 20:25:07 | http://indecicive.blogg.se
Sabina

Åh jag har redan en almanacka från dom och jag älskar den! så roligt att klicka i hur man vill ha den och man kan verkligen få den i sin egna stil! Kommer garanterat beställa en ny sen vid årets slut.. ^^

2018-02-20 | 20:32:40 | http://binaluttan.blogg.se
Josefine

Åh! Hittade precis din helt underbara blogg, med fantastiska bilder. Och jag kommer absolut fortsätta besöka den!

Och jag vill absolut även vara med och tävla om en kalender. Som fattig student har man inte råd att skämma bort sig själv med en finare kalender (vet inte hur många gånger jag varit inne på Personlig almanackas hemsida - designat kalendrar - lagt dem i varukorgen för att sen inse att "nej, det är för dyrt" och bara stängt ner webbsidan) - men med två barn och ett otroligt dåligt minne i kombination med depression, så behövs det verkligen skrivas upp saker, om jag ens ska ha en chans att komma ihåg något. Allt från läxor, sjukhusbesök till BVC-besök med barnen. För att inte glömma bort veterinärbesök när min tokiga katt bestämmer sig för att äta disktrasor. (Hans favorit, näst efter maten ;)

Håller verkligen tummarna för lite tur! Och vill samtidigt önska Dig en fortsatt trevlig kväll! :) Kram!

2018-02-20 | 20:42:20
Lola

Åh vad jag skulle vilja vinna denna kalender till min blivande 18-åring! Andra året på gymnasiet och mycket att komma ihåg och hålla reda på. Denna vore så perfekt för henne!

2018-02-20 | 20:43:07 | http://egomamman.blogg.se/
Ida

Åh vilken underbar tävling! :)
Jag tänkte senast idag att jag måste skaffa mig en kalender för att minska min stress. Men hittar inga bra i affärerna. Vill inte ha en liten tråkig bok liksom. Vill få plats med peppande citat och roliga klistermärken 😊 Jag lider av utmattningssyndrom och är sjukt lättstressad och en kalender skulle verkligen underlätta för mig ❤ Håller tummarna!
Kram Ida

2018-02-20 | 20:52:48 | http://onlyonewaytogo.blogg.se
Emilia

Åh vilken dröm att denna kalender få vinna, äntligen skulle huvudet sluta å spinna.
Med planer iordning och jag mår på topp,
ett lugn som då sprids i hela min kropp.
Nu håller jag både tummar och tår,
att jag denna fina kalender nu får!

Våren är här och jag är så pepp,
nu ska jag vända bort från vinterns depp.
Jag önskar så att allt ska bli bra, slippa ångest om så bara för en da'.

ÅÅH vad jag hoppas vi kalendern får, tänk vilken lycka- kanske kommer en tår! :)

2018-02-20 | 21:15:09
ysatis.blogg.se

Jag är nog en av dom sämsta på att motevera varför, men efter att antal år utan almenacka så har jag helt enkelt märkt att jag är urdålig på att kolla på en vägg almenacka och kollar aldrig om jag skriver upp i mobilen, ipad samt dator. Och har testat att göra en "planer" på vanligt papper vilket är det ända sättet att få mig kolla plus skriva ner allt viktigt så att jag minns. Har tänkt köpa en själv men inte kommit mig för alls. Så det skulle vara super kul om jag vann annars så får jag helt enkelt tvinga mig själv att ta mig i kragen och skaffa en.

2018-02-20 | 21:21:28 | http://ysatis.blogg.se/
Agnes

När jag var yngre var jag väldigt duktig på att använda almanacka (jag använde mig faktiskt några år av just en almanacka från personlig almanacka) men efter jag slutade skolan så gav jag liksom upp idéen om en kalender (så himla märkligt?). Jag använder nu en kalender i mobilen som fungerar okej, men jag saknar det där att få skriva in något i almanackan på riktigt. Nu när jag fått massa spännande extra arbete i mitt jobb så känns det extra viktigt att vara organiserad så att jag verkligen visar framfötterna med att jag är någon att lita på. Så därför skulle jag vinna en personlig almanacka. För att helt enkelt bli organiserad igen, haha.

2018-02-20 | 21:45:58 | http://aggeoa.blogg.se
Miss Baby Peaches

Då jag missade att beställa min favoritkalender och den nu är slutsåld överallt så har jag inget sätt att hålla reda på det jag planerar. Har heller inte hittat något bra alternativ där jag faktiskt får plats att skriva och som dessutom inte är skittråkig. Det här vore ju awesome som ersättare!

Jag har även delat på facebook!

2018-02-21 | 07:22:41 | http://missbabypeaches.se/
Miss Baby Peaches

Då jag missade att beställa min favoritkalender och den nu är slutsåld överallt så har jag inget sätt att hålla reda på det jag planerar. Har heller inte hittat något bra alternativ där jag faktiskt får plats att skriva och som dessutom inte är skittråkig. Det här vore ju awesome som ersättare!

Jag har även delat på facebook!

2018-02-21 | 07:23:10 | http://missbabypeaches.se/
Jenny Ferm

tycker vi måste lämna allt digitala. vill visa min barn att kalender är ett roligt och givande sätt att lära sig skriva, rita på något tomt blad osv.
Dessutom kommer man ihåg bättre genom att skriva ner, för att inte tala om att det faktiskt är roligare, än att ha i mobilen där man inte kan rita dit massa hjärtan, vädret för dagen osv.

2018-02-21 | 16:12:12
Anna

Jag ääälskar att skriva ner mina planer i en kalender. Har en varje år som jag skriver allt i. Ännu roligare att kunna kika tillbaka i tiden och se vad man gjort osv.
Tycker vi ska ta vara på det materiella vi har innan det digitala tar över. Sen är det ju otroligt roligt att kunna rita och klistra i dem!

2018-02-21 | 16:37:40 | http://parislis.blogg.se
Evelina bresky

Vill vinna för att kunna hålla koll på alla prov och läxförhör i skolan men även träningar och andra aktiviteter man gör på fritiden, skulle öven vara roligare att ha en almanacka som är heelt en egen och skulle jag få designa en almanacka skulle jag göra ett collage med massa bilder för att kunna titta på alla roliga minnen som man har, såå kul att kunna ha t.ex målarbok i den med ifall man har en jättetråkig lektion eller så....♡♡♡♡

2018-02-21 | 21:24:18
Annelie L

Förra året hade jag en personlig almanacka, älskade den. Sedan slutet på förra året har jag letat i butiker efter en almanacka som tilltalar mig, men Nähe. Går alltid ur butiken sur och grinig för jag hittar inget! Fick till och med ett glatt förslag från en anställd i en butik där jag letade, ”du kanske ska beställa en almanacka från personligalmanacka.se istället” :)

2018-02-22 | 11:31:39 | http://annelielovhammar.blogg.se
Emma Nikolina

Jag har testat ett flertal kalendrar för att ha koll på min vardag. Jag har Asperger samt adhd som gör det otroligt svårt att ha koll på livets sysslor.
Skulle man kunna slå ihop och klippa ut från dom jag testat skulle den förmodligen funka perfekt men då blir jag missnöjd med utseendet pga min perfektionist

Kommer tipsa på min blogg och facebook i hopp om större chans på ett rutinerat liv.

2018-02-22 | 17:14:16 | http://emmanikolina.blogg.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?