2018-12-21 | 21:13:00

Julfest med finlandssvenska bloggare

 
Att universums godaste brunch serveras i Solf, det hade jag inte en aning om förrän i lördags. Då var det nämligen dags för årets efterlängtade bloggjulfest för finlandssvenska bloggare och influencers vid Cirkas i Solf och både Janina och jag som höll i trådarna konstaterade att det var ett väldans bra val att ha just Cirkas som festplats. Den här lyxbrunchen kommer åtminstone jag garanterat att komma och äta fler gånger. 
 
Jag var lite orolig för hur det skulle gå att ordna en bloggjulfest två veckor före BF, och till på köpet dagen efter en begravning, men det visade sig gå alldeles förträffligt med Janina som partner. Planeringen flöt på smidigt, och man behöver ju inte göra saker och ting mer invecklade än nödvändigt. Julfesten blev så mysig, och jag hoppas att alla övriga deltagare också tycker att det var roligt att få komma ut och umgås utanför skärmarna och äta gott. 😊 Vi ordnade julfesten via mitt och Ida-Maries företag Finemang, och samma dag ordnade Ida-Marie en motsvarande julfest i Åbo i sällskap av Jarina
 
Ifall det finns någon annan än jag som inte besökt Stundarsområdet tidigare kan jag sådär kort berätta att det är ett friluftsmuseum med gamla byggnader som flyttats dit från olika byar i Korsholm och Vasatrakten och inretts för att skildra sekelskiftet 1900. Sommartid är museet öppet varje dag, och det finns då också husdjur på museiområdet. Vintertid ordnas olika evenemang vid Stundars, så som en uppskattad julmarknad, och jag kan tänka mig att det är väldans mysigt. 
 
I en av byggnaderna på Stundarsområdet huserar Cirkas, som är en trevlig liten inredningsbutik med tillhörande caféverksamhet. Ja, ni ser ju på bilden hur inbjudande det ser ut! 
 
 
I vanliga fall ordnas det brunch vid Cirkas andra helgen varje månad och all info om hur man bokar bord hittas på Cirkas hemsida, men bloggjulfesten till ära ordnade Sirkka och hennes personal en alldeles egen brunchservering till oss. Och vilken brunch alltså! 😍
 
 
Brunchbordet dignade verkligen av både salt och sött. Fiskrätter, köttsnittar, vegetariska röror, cheesecakes, croissanter, smoothies, frukter, chiapuddingar, bakelser och jag vet inte allt. 
 
 
...och julfesten inleddes förstås med att alla drog fram sina kameror och fotograferade brunchbordet. 😁 Skönt att få känna att man befinner sig i precis rätt sällskap ibland. 
 
 
Vi var tjugotre stycken glada julfestdeltagare. De flesta bloggare, några instagrammare, några youtubers och poddare och några som inte för tillfället är aktiva på sociala medier men blev taggade på att börja. Vill ni kika in hos de som bloggar så kommer en drös med finfina länkar här: erikacecilia, Chevelle Ekström, Karolinas Kaos, Jenni Villanen, Harriet Gripenberg, Hannah på Misslyckan, Rebecka Hägert, Emma Tallgren, Emma Svahn, Nata, Mindy Joy, Sandramaria, Linda Sjölund, Bokhyllan i Pepparkakshuset, Erika och Dominique på Breakfast to Dinner och Christer på Bondbloggen som var den enda manliga bloggaren som hittat ut. 
 
 
Enda nackdelen var ju att man mest bara hann prata med sina bordsgrannar mellan tuggorna. Nästa gång får vi se till att ha speeddating! 😉
 
 
Pavlovan var to die for!
 
 
På programmet hade vi utöver brunch även två stycken små föreläsningar. Först ut var Heidi Lithén från stilkonsultföretaget Voga Styling. Heidi berättade bland annat om hur man bygger upp en smartare garderob och delade med sig av sina bästa stilknep. 
 
 
Näst ut var Sari Somppi, och wow – den kvinnan är verkligen intressant att lyssna på! Sari är kriminolog och jobbar som regionchef på brottsofferjouren och som psykolog på Vasa fängelse. Tidigare har hon jobbat på Huddinge häkte i Sverige, så ni kan tro att hon har många spännande historier på lager.
 
 
Jag tror att vi var många som inspirerades av Saris drivkraft och mod att göra någonting annorlunda och gå sin egen väg, samtidigt som hennes fängelsehistorier var minst sagt fängslande. 
 
 
Butiken som ligger i anslutning till cafédelen där vi befann oss var dessutom öppen under dagen, så den som ville kunde passa på att kombinera julfirandet med att fixa julklappar till nära och kära. I Cirkas butik finns massor av varor som passar perfekt som gåvor. 
 
 
Innan det var dags att gå hem fick alla förstås med sig varsin goodiebag med lite små julklappar också. 
 
 
I den gömde sig en kaffemugg, servetter och två stycken hudvårdsprodukter. De snygga servetterna kommer från Aveo, och är så sprillans nya i deras sortiment att de inte ens finns i webshoppen ännu. Den uppmärksamme kanske ser att det är samma snygga mönster som på Österbottenbrickan, designad av Sofie Staffans-Lytz? 😍 En annan nyhet på Aveo är ny poster av Julia Bäck: Fyrar. Den hade vi äran att få lotta ut på bloggjulfesten. 
 
 
Tvålen och handkrämen med namnet Tindra och doft av vanilj och äpplen kommer från ett annat av mina finlandssvenska favoritföretag; Dermosil. Tvålen är speciell på det viset att den innehåller små stjärnor som blir till guldskimmer när man använder den. Den passar perfekt i badrummet nu till jul och nyår. 
 
 
Tusen tack för en fin bloggjulfest Janina, våra duktiga föreläsare, alla gäster och våra fina samarbetspartners. Det här får vi minsann göra till en tradition tycker jag! ❤

Finheter
Jarina

Så mysigt ni hade det! Det var ju väldigt lyckat att ha en bloggjulfest på två ställen :)

Svar: Ja vilken tur att samma datum passade på båda hållen, fastän det kom lite snabbt på. :) Ni såg ut att ha det så mysigt ni också, med julmarknad och fotorunda före middagen. Härligt!
TIDSTJUVEN

2018-12-22 | 09:55:05 | http://jarinafoto.blogg.se/
Sarah

Så kul med en bloggjulfest :) Så mycket gott det fanns att äta :) Det var riktigt fina saker i goodiebagen :)

Svar: Verkligen! Såna här evenemang borde man helt klart ordna oftare, för de är ju så uppskattade. Lite extra lyx i vardagen. :)
TIDSTJUVEN

2018-12-22 | 11:20:31 | http://CheerSarah.devote.se
Emma

Tusen tack igen! Och vad härlig inlägg, tack för att du gillade mina bilder, så roligt :) God jul!

2018-12-25 | 18:38:43 | http://nouw.com/emmasvahn
Kommentera:
Kom ihåg mig?