2018-12-20 | 21:57:00

Åtta dagar kvar?

 
Fyra dagar före julafton och någon julgran har inte hittat in i detta hushåll ännu. Men vad är väl en gran från skogen i jämförelse med en livs levande julgran – komplett med piffig julkula? 😂
 
Vecka 39
December har verkligen flugit iväg och vi är nu inne i den 39:onde graviditetsveckan (38+5) och antalet dagar till BF är så lite som 8. Hisnande tanke att vi kan åka in till förlossningen vilken dag som helst nu... Än så länge verkar dock Gäddan trivas bra inne i magen, och några tecken på att förlossningen närmar sig har jag inte märkt av. Allt är lika lugnt som det brukar, med den skillnaden att magen växer ordentligt varje dag nu. Det är nästan så att man ser med blotta ögat hur omkretsen ökat varje morgon. 
 
 
Idag hade jag rådgivningsbesök på programmet på eftermiddagen, och där fick jag stränga order om att hädanefter bara ta det lugnt på soffan med fötterna i ordentligt högläge och en grapefrukt i handen. Julskinkan och annat salt bör jag helst undvika (jämmer och elände!) för mitt blodtryck börjar vara på gränsen till för högt och jag samlar på mig mer och mer vätska i kroppen för varje dag som går. Inte konstigt att sambon och jag knappt fick på mig stödstrumporna med gemensamma krafter idag. 😅 Jag känner mig som en ballong från topp till tå så jag får väl bara ta till mig hälsovårdarens ord och spendera helgen på soffan nu då, även om jag egentligen har energi till att hitta på saker. 
 
Nå, hur som helst lär det ju inte vara mer än max tre veckor kvar av den här graviditeten så en vecka på soffan ska väl gå an det också. Det känns nästan lite vemodigt att gravidmagen kommer vara ett minne blott om bara ett par veckor, för i och med att jag mått så pass bra som jag gjort och det dessutom tog lång tid innan magen alls började synas känns det som att jag bara varit gravid i ett par månader. Hela 2018 har gått så snabbt och nu är året snart till ända!
 
 
December har inneburit högsäsong på sambons jobb så honom har jag inte sett många timmar per dygn sedan jag gick på mammaledigt för en månad sedan. Men i förrgår fick vi äntligen ha tårtkalas och fira att den bråda tiden är över för i år, så nu ska vi väl ha tid för lite barnafödande också. 😃
 
 
I övrigt vet jag inte om jag har så mycket att rapportera. Julklapparna är införskaffade och inslagna, julaftonsplanerna är spikade, BB-väskan är packad, huset är något så när städat och idag plockade jag till och med fram bebisens skötbädd i badrummet. Blir det en julbebis är vi redo, men drar graviditeten ut över nyår är det helt okej det också. 
 
Vad sägs om en liten gissningslek:
Vilket datum tror ni att Gäddan kikar ut? 😊
Vi har som sagt BF den 28:e december. 

Finheter
janina

Tror 3.1 😍😄😄

Svar: Det låter som ett bra datum! :)
TIDSTJUVEN

2018-12-20 | 22:07:46 | http://janinakronlund.com
Anki

Jag gissar på 2 Januari 👍 Lycka till 👍

Svar: Då kanske vi hinner fira nyårsafton hemma före. :) Tack så mycket!
TIDSTJUVEN

2018-12-20 | 22:10:39
Paulina

Gissar på 4.1! 😊

Svar: Jamen det hade ju varit rätt lagom, med en vecka över BF, så hinner vi inte behöva oroa oss för igångsättning heller. :)
TIDSTJUVEN

2018-12-20 | 22:21:13 | http://nouw.com/paulima
Ida-Marie Jungell

Nej men nu blev det svårt, för jag har två gissningar, endera så kommer gäddan riktigt i tid och överraskar er på mellandagarna (BF) ELLER så kommer det gå till 5.1... Men oavsett så är det så roligt hur nära det är!!!! Så spännande <3

Svar: Verkligen spännande! Släktas Gäddan på mig så kommer hen i alla fall INTE i tid, hehe. Är det sambons tidsgener som dominerar lär vi dock få avbryta mellandagschillet för en mycket punktlig bebis. ;)
TIDSTJUVEN

2018-12-20 | 22:21:16 | http://idajungell.com/
Ida

27 december tror jag😁🙊 Lycka till! 😍

Svar: Tack! ❤️ Jag har en känsla av att det blir där vid 27-29 december jag också, så vi får se om du har rätt. :)
TIDSTJUVEN

2018-12-21 | 03:12:30 | http://nikonsaklick.blogg.se
Nina

Jag gissar på 3 Januari ☺️

Svar: Tack för gissningen! :) Hade jag fått bestämma hade 3.1 varit ett finfint datum.
TIDSTJUVEN

2018-12-21 | 05:23:50
Jarina

Så fin du är! 1 januari tror jag 😄

Svar: Tack Jarina! Ooh, i så fall blir det en minst sagt spännande nyårsafton... :)
TIDSTJUVEN

2018-12-21 | 08:14:45 | http://jarinafoto.blogg.se/
hanna, förbanna 2.0

så fin julgran ;) <3

jaaag tror hen kommer 3:e januari med buller och bång!

Svar: Tack Hanna <3 3:e hade varit fint, men det där buller och bång kan vi byta ut till typ... lugn och kontroll. ;)
TIDSTJUVEN

2018-12-21 | 18:51:59 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
Marias Memoarer

Jag är lite klurig och gissar IMORGON :D Fast egentligen hoppas jag väl kanske att det kunde bli efter nyår så det inte blir alltför galet nära julafton ;)

Svar: Oj oooj, vi får se om du har rätt. I så fall lär det gå med fart! :D
TIDSTJUVEN

2018-12-21 | 21:13:06 | http://www.mariasmemoarer.com
Jennifer

Spännande tider å lycka till! :) Jag gissar att han/hon kommer den 4.1. :)

Svar: Verkligen! Tack så mycket :) 4.1 skulle vara riktigt perfekt känner jag.
TIDSTJUVEN

2018-12-22 | 10:15:35
Kommentera:
Kom ihåg mig?