2018-08-11 | 11:34:00

Två nyinflyttade gosbollar

 
Nämen, vad är det där för gullig liten rumpa som skuttar runt i uterummet?
 
 
Jo, det är ju en av våra nya invånare på gården. ❤
 
 
Jag trodde knappt mina ögon igår när storebror med familj parkerade på gården och brorsbarnen ivrigt deklarerade att de hade något spännande åt mig i födelsedagspresent.
 
 
I en bur som svägerskan Sandra lyfte ut ur bakluckan på bilen satt två stycken världsgulliga kaninungar!!!
 
 
Den ena är beige och långhårig, med jättecool frisyr och spretig mustasch. 
 
 
Och den andra är brun och korthårig, med en supergullig liten tofs till svans. Den ser nästan mer ut som en harunge än en kaninunge. 
 
 
Näst efter en alpacka är nog det här världens bästa födelsedagspresent tror jag. 😍
 
 
Kaninungarna ska få bo utomhus i en stor bur med en mysig lya att krypa in i till natten eller när de vill gömma sig, och när det blir vinter får de flytta in i garaget där det är varmt. Däremellan tänkte vi förstås ta in dem i huset för att låta dem skutta runt i uterummet, och förhoppningsvis få dem att bli riktigt tama och gosiga. Om någon erfaren kaninägare där ute har bra tips på hur man får kaniner att bli tama får ni gärna dela med er. Jag har förstått att det inte är superlätt? 
 
 
Tillsvidare satsar jag på att behandla dem lugnt, muta dem med god mat och prata mycket med dem så att de vänjer sig vid min röst. De är så mjuka och gulliga att man bara skulle vilja sitta med dem i famnen konstant, men jag vill ju inte skrämma slag på dem. 
 
 
Spana in de där öronen! Har ni någonsin sett något gulligare?
 
Nu måste vi bara komma på passande namn till de två små sötnosarna också. 

Finheter
Camilla

Haft otaliga kaniner och de har alla varit riktigt tama. Det gäller att vara just försiktig och muta med god mat och låta dem komma till en. Vissa njuter av att man stryker deras öron och de visar uppskattning genom att slicka på ens hand t.ex. Vår tamaste kanin ville ofta sitta i famnen och kom när man ropade och följde efter en på gården.

Så själv har jag aldrig varit ens medveten om att de inte är lätt att få tama. Finns mycket på Internet om hur man kan göra, googlade i en period när vi hade en problemkanin men han blev också tam och underbar sällskapskanin.

Hoppas ni får många fina stunder 😊 Grattis i efterskott! 🎈🎉

Svar: Tack för kommentaren och gratulationerna! <3 Så roligt att höra att ni fått alla era kaniner tt bli så tama, och att den ena följde er runt på gården. Jag är säker på att de här blir riktigt gosiga bara man ger dem tid att komma tillrätta och känna sig trygga. De är vana vid att bli gullade med, men nu är ju allting nytt för dem med nytt hem och nya människor. :)
TIDSTJUVEN

2018-08-11 | 12:13:36 | http://nouw.com/nerdynurse
Joanna-livet med psykisk ohälsa

Så söta

Svar: Visst är de :')
TIDSTJUVEN

2018-08-11 | 12:18:51 | http://www.joannahalvardsson.se
alexandra

Paja dem på huvudet, medhårs. Så putsar kaniner varandra och det uppskattas mycket om deras hoooman också "putsar" dem lite.

Vår gosas med oss, men på sina egna villkor. Han vägrar att bli lyft men sitter gärna på en om han får hoppa upp själv :)

Svar: Bra tips! :) Roligt att höra att kaniner kan ha så egna personligheter.
TIDSTJUVEN

2018-08-11 | 12:23:52
Marias Memoarer

Men vilken underbar födelsedagspresent! 😍😍😍

Svar: Ja verkligen! Hade inte på långa vägar förväntat mig det här, men blev så glad. :D
TIDSTJUVEN

2018-08-11 | 12:30:35 | http://www.mariasmemoarer.com
Katarina

Jag hade nog inte heller några problem med att få mina tama, bara umgås mycket med dem men utan att tvinga. Ge lagom mycket godis, jag satte kommando på det hela och när de lärde sig började de komma på inkallning :) Den beiga är en lejonhuvad kanin förresten :)

Svar: Tack för kommentaren. :) De kommer från samma kull. Mamman är en svart lejonman och pappan en bourgogne dvärgvädur.
TIDSTJUVEN

2018-08-11 | 17:52:34 | http://saganomensaga.blogg.se/
Anonym

Tänk på att ta in dem tidigt om du ska ha dem inne över vintern, annars blir det för varmt för dem om de redan hunnit utveckla vinterpälsen.

Mata dem ur handen med någon god grönsak så brukar de lära sig att man är ofarlig :)

Svar: Jadå! :) Det ser ju att vara en varm höst i år, men vi tar givetvis in dem när det börjar bli kallt.
TIDSTJUVEN

2018-08-11 | 20:42:17
JUNITJEJ

Så söta!

Svar: Det tycker jag också <3
TIDSTJUVEN

2018-08-11 | 21:14:21 | http://www.junitjejen.se
Petra

Så oerhört söta! Visade lilltjejen 3 år, o passade på att fråga vad hon tror att de heter... Tjena och Joachim var budet. 😂

Svar: Det var inga dåliga namnförslag minsann. ;)
TIDSTJUVEN

2018-08-12 | 13:45:16 | http://Www.Kvarnbacksvillan.blogspot.fi
Kommentera:
Kom ihåg mig?