2018-08-02 | 19:08:00

Sommaren med fåren

 
Sommaren 1982 måste ha varit radikalt annorlunda än sommaren 2018, för Tomas Ledins dänga om att sommaren är kort stämmer då rakt inte i år. Idag regnade och åskade det faktiskt, men det totala antalet regndagar den här sommaren är så få att de nästan går att räkna på en hand. Det känns som att sommaren är evighetslång i år. Den började redan i maj och än lär den hänga kvar i många veckor. Det är nästan så att man börjar tröttna på värmen (men bara nästan!). Sommaren är och förblir min favoritårstid. 
 
 
Idag klippte sambon och jag lövhäcken, och det resulterade i en hel släpkärra med godsaker åt fåren. Trots att de har en stor hage att gå och beta i märks det att det börjar bli lite mindre av sådant som är ätbart i den nu, så nu behöver vi börja fylla ut med annat. I och med den torra sommaren tar gräset slut tidigare än vanligt i år.  
 
 
Lammet Lilly växer så det knakar och det märks att hon blivit mindre mammig nu och mer självständig istället. Tidigare var hon den som alltid stod tyst när de andra fåren bräkte efter uppmärksamhet eller godsaker, men nu har hon också börjat haka på kören med sitt gulliga bräkande.   
 
 
Shaun är snart lika stor som sin mamma Gull-Fia och har till och med börjat med lite baggtendenser. Ibland när man går i hagen kan Shaun komma och "mucka gräl" genom att bucka till en litegrann med böjt huvud. Som tur har han ju inga horn, och han tror nog att han är tuffare än han egentligen är.  
 
 
Fårhuset har verkligen varit tacksamt i sommar. Vi har inte fått hem plåten till hela taket ännu, men ett lager aluskate gör att det ändå är alldeles vattentätt när det regnar. Fårhusets främsta funktion den här sommaren har helt klart varit som solskydd, och många varma dagar har alla fem fåren legat och sovit inne i skuggan och svalkan i huset när man kikat in i hagen. Gull-Fia, Hjördis, Rut, Shaun och Lilly. 💕

Finheter
Viktoria

Sommaren har aldrig varit min favorit årstid, det är vinter & vår haha. Jag har aldrig gillar hösten men efter den här sommaren längtar jag med tanke på alla skogsbränder vi har här i Sverige. Över 19st eller något har det varit.

2018-08-03 | 02:26:23
Kommentera:
Kom ihåg mig?