2018-08-13 | 20:30:00

När vi "plussade"

 
Tusen tack för alla gratulationer och lyckönskningar! Vi är alldeles överväldigade av all kärlek vi fått det senaste dygnet och det känns otroligt fint att ha ett så här stort stödnät runtom sig. ❤ Jag har med iver läst familjebloggar i flera år och tyckt att det varit så mysigt att följa andras gravidresor, men det känns fortfarande helt overkligt att vi nu är mitt uppe i vår alldeles egna resa mot en bebis. Min graviditetsapp säger att barnet just nu är tjugofyra centimeter långt mellan huvud och fot där inne i magen. Inte konstigt att byxorna spänner!
 
  
Här kommer historien om när vi plussade, i form av ett utdrag ur min "hemliga graviddagbok":

VECKA 5
 
Tisdag 24 april
”Försenad i tre dagar” stod det när jag öppnade min mensapp idag. Fast egentligen är det två dagar mer än så, för appen har beräknat enligt en menstruationscykel på trettio dagar och min menscykel har varit regelbundet tjugoåtta dagar lång sedan jag fick min första mens. Vissa månader drabbas jag av alldeles skärande mensvärk när den röda veckan kickar igång och ibland blöder jag så mycket att jag är rädd att menskoppen ska läcka redan efter en timme. Jag har med andra ord inte skonats från att ha en jobbig mens, men oregelbunden, det har den sannerligen aldrig varit. Gångerna den varit fem dagar försenad går att räkna på en hand. Min mens är för sjutton mer punktlig än vad jag själv någonsin kommer att bli. Men den här månaden är den fem dagar försenad...
 
Igår var vi till Prisma och storhandlade. Ett paket tamponger slank ner i kundvagnen... för den börjar ju säkert snart, mensen. Lite längre fram i samma hylla fanns graviditetstesten. ”Ska vi köpa ett ändå?” frågade jag sambon samtidigt som jag plockade ner ett test ur hyllan och läste texten på baksidan. ”Du kan göra testet redan sex dagar före förväntad mens” löd baksidestexten. Testet slank ner i kundvagnen. 
 
Onsdag 25 april
Jag hade tänkt vänta någon vecka till... eller i alla fall ett par dagar... men nyfikenheten tog överhand trots att jag var trött som en gnu när jag kom hem från nattskiftet idag och det knappast räknas som morgonurin när man haft vaknatt. Jag öppnade omsorgsfullt testet vi köpt igår och följde instruktionerna. Efter att jag satt tillbaka hylsan på teststickan skulle man enligt instruktionerna vänta i ett par minuter. Ett streck för inte gravid och två streck för gravid. Jag hann knappt sätta på hylsan innan hela kontrollfönstret färgades ljust rosa. Det måste ju vara något fel på testet, tänkte jag. Sedan uppenbarade sig två starkt illröda streck nästan genast och bakgrunden bleknade. Oj! Det var inga tvivel om vad det betydde. 
 
Sambon och jag tittade på varandra med lika förvirrade blickar båda två. Vi hade räknat med att få försöka i månader, kanske till och med år, innan det här skulle hända. Gick det faktiskt så här snabbt? Kan det vara sant? Allting känns med ens väldigt surrealistiskt.
 

Finheter
Daniela

Ååh grattis! <3 :)

Svar: Tack så mycket <3
TIDSTJUVEN

2018-08-14 | 19:12:26 | http://www.nouw.com/danielaikaheimo
Malin B

Men så härligt!! Har alltid tänkt du sku va en sån bra mamma. Vilken lycka er bebis kommer få!

Svar: Tack snälla, vilken fin kommentar <3
TIDSTJUVEN

2018-08-15 | 21:44:27
Kommentera:
Kom ihåg mig?