2018-08-24 | 17:59:00

Imorgon gifter hon sig!

Fredagskänslan är på topp och en pirrig känsla börjar dessutom sprida sig i kroppen... Imorgon är det nämligen inte bara lördag och villaavslutning, utan imorgon är dagen då en av mina bästa kompisar ska gifta sig! Jag har laddat upp med mängder av näsdukar, för jag har på känn att det kommer bli en snyftfest utan dess like. Bröllop alltså – finns det något härligare? ❤
 
 
Innan det vankas bröllop måste vi ju ta och hoppa tillbaka i tiden litegrann till slutet av juli. Då gick nämligen Tessos möhippa av stapeln! Ja, för det är ju Tesso som ska gifta sig imorgon. Tesso som jag känt sedan vi började på samma klass på 7an, och som fortfarande är en av mina närmaste vänner. 
 
Vi var ett gäng på åtta personer som hade fixat och ställt till inför möhippan, och det blev en så rolig dag. Vi hade till och med beställt matchande snapbacks med texten Bride åt den blivande bruden och Squad åt oss andra. Det måste ju synas att man hör ihop på en möhippa. 
 
 
På morgonen klampade vi in och väckte den intet ont anande bruden ur sin skönhetssömn och deklarerade att hon hade en tight tidsram på sig för att packa de saker som vi skrivit ner på en lista. Det var bara att sätta igång på direkten. 😉
 
 
Tesso hade stenkoll på sina tillhörigheter och klarade packningsdeadlinen med bravur. På packningslistan fanns en hel del mystiska saker som kunde komma till användning under dagens lopp, men till och med julgranspynt, en påskkyckling, en stickad strumpa, slalomglasögon och en spetsduk hittade hon på nolltid.
 
 
Efter lite virrande runt på okända vägar (okända till och med för chaufförerna) nåddes dagens första destination.
 
 
Tesso hade ögonbindel på sig under resan, och om det inte varit för att Gull-Fia eller Hjördis avslöjade alltihop med att bräka glatt när de såg vårt Bride Squad anlända hade hon kanske inte kunnat gissa att vi befann oss hemma hos mig. 
 
 
Men nu var det ju rätt så uppenbart. 
 
 
Först på dagens agenda stod en riktig dunderbrunch ute i trädgården. 
 
 
Vi hade dukat upp med croissanter, smörgåsar, äggröra, mimosas, juice, kaffe, bär och frukter. Ska man ha program hela dagen är det viktigt att man laddar ordentligt. 
 
 
Vad vi kanske inte hade räknat med var att vi lyckats pricka in möhippan på en av sommarens allra varmaste dagar. Temperaturen närmade sig trettio redan på förmiddagen. 
 
 
Efter brunchen väntade lite uppdrag för Tessos del. 
 
 
Vissa av de saker hon packat med sig kom till användning när hon skulle komponera ihop tolv stycken olika bilder under dagens lopp. Vad det resulterade i lär visa sig på bröllopet... 
 
 
Sedan hoppade vi allihop ner i jacuzzin och bubblade iväg någon timme i solskenet. Här hade vi kunnat stanna hela dagen, men så småningom var det dags för oss att äta pajlunch (ja, mat stod högt på prioriteringslistan under hela dagen!) och bege oss vidare. 
 
 
Efter lite samlande av äktenskapsråd på vägen var vi så småningom framme i Vasklot. Närmare bestämt i Zip Adventure Park, för att ta oss fram genom olika hinder högt uppe i träden. 
 
 
Jag som är både höjdrädd och gravid trivdes ypperligt bra på marknivå, men Tesso hon klättrade utan rädsla på de allra högsta banorna. 😱
 
 
Det var tillräckligt skrämmande att vara åskådare och vattenservice. 
 
 
Banorna var av varierande svårighetsgrad och på olika höjd, med början från den lättaste och sedan upptrappning till de allra högsta och svåraste. Och jag måste ändå erkänna att vissa moment, som till exempel linbanorna, såg roliga ut till och med för en fegis som mig. 
 
 
Andra moment såg desto läskigare ut... Fast det tyckte inte de som klättrade.
 
 
Efter Zip Park förflyttade vi oss in till stan för att fräscha upp oss, byta om och göra oss redo för kvällen. 
 
 
Tesso prickade av lite fler utmaningar längs vägen...
 
 
...och så småningom landade vi vid Stefan's Steakhouse där vi bokat bord för kvällen. Där satt vi många timmar och diskuterade, åt och hade det fint tillsammans. Vi hade tänkt gå ut en sväng och slå klackarna (eller sandalerna) i taket för att avrunda kvällen, men efter en varm dag fylld av fysiska aktiviteter var det så skönt att bara sitta ner och prata att vi aldrig kom oss ut. Och lika bra var väl det, för med så här fina vänner har man det alltid bäst när man bara får sitta ner och diskutera livet, minnen, vänskapen och kärleken. 
 
Och imorgon gifter hon sig, vår fina Tesso. Jag kommer gråta floder. ❤

Finheter
Christina

Jag frågade henne i veckan om hon är nervös, men nä tydligen inte! :D Vi jobbar ju på samma ställe numera.

Svar: Lugnare brud får man leta efter! Jag tror att vi andra är mer nervösa än brudparet är. 😉
TIDSTJUVEN

2018-08-24 | 19:58:30 | http://finachristinas.com
Marias Memoarer

Låter som en riktigt lyckad möhippa! Och verkar som att ni inte tryckt in onödigt mycket program heller, där gjorde vi kanske ett litet misstag med vårens möhippa jag var på - för mycket som skulle göras helt enkelt så ibland kändes det som att man inte hade så mycket tid för umgänge sist och slutligen.

2018-08-26 | 15:54:39 | http://www.mariasmemoarer.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?