2017-10-01 | 19:39:00

Fin med fransförlängning

Inlägget är ett samarbete med Beauty Bay.
 
 
Jag är ingen stor sminkanvändare. Uppskattningsvis använder jag smink en dag i veckan. Det beror dels på att jag inte tycker att det är nödvändigt att använda smink och dels på att jag är alldeles för morgontrött för att orka börja kleta med sminkprodukter på morgonen. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tycker att det är roligt att känna sig lite finare till vardags också ibland, och smink är ju ett enkelt sätt att pigga upp utseendet litegrann. Speciellt eyeliner och mascara är något som gör så stor skillnad för ett höstglåmigt ansikte! 
 
Jag har länge varit sugen på att testa fransförlängning som ett substitut till mascaran för att helt kunna skippa den där sminkrutinen och känna mig "färdigfixad" utan att behöva göra någonting alls. Den här hösten bestämde jag mig för att göra slag i saken och peppa mig själv i höstmörkret genom att testa att ha långa böljande ögonfransar i ett par veckor.
 
Före fransförlängning
 
Naturligt har jag mörka och semilånga ögonfransar. Det där med långa är relativt har jag insett nu i efterhand.
 
 
Jag hade tid till Beauty Bay klockan åtta en dimmig tisdagmorgon för att göra fransförlängningen. Beauty Bay ligger i korsningen mellan Kyrkoesplanaden och Sandögatan i Vasa och är en etablerad skönhetssalong som riktar sig till både kvinnor och män i alla åldrar. Utöver fransförlängningar gör Beauty Bay också manikyrer, spraytans, pigmenteringar, tatueringar och olika kosmetologbehandlingar.
 
 
Vid Beauty Bay välkomnades jag av Anastasia, kvinnan bakom skönhetssalongen. Jag fick lägga mig ner på en bekväm bänk i ett avskilt rum, dra en mysig fleecefilt över mig, blunda och bara slappna av. Sedan satte Anastasia igång med fransförlängningen.
 
Beauty Bay erbjuder två olika typer av fransförlängningar – klassisk och volym. Ett naturligt men ändå volymigt resultat var vad jag var ute efter, så det blev volymfransar för min del. Skillnaden mellan klassisk och volym är att volymförlängningen består av små knippen av tunnare fransar (2-5 stycken) och den klassiska förlängningen är enskilda fransar.
 
 
Den fransförlängning jag gjorde tog ungefär en och en halv timme i anspråk. Orsaken till att det tar så lång tid att göra en fransförlängning är att det på varje enskild egen ögonfrans med precision limmas fast ett litet knippe med fransar i passande längd. Det kräver förstås att den som gör jobbet är mycket noggrann för att resultatet ska bli så bra och naturligt som möjligt. 
 
 
Jag trodde att det skulle vara jobbigt att bara ligga stilla och blunda under så lång tid, men tiden gick väldans snabbt. Jag vet inte om jag slumrade till en stund under behandlingen för plötsligt var Anastasia klar och jag fick sätta mig upp och beundra resultatet. Och jag höll nästan på att trilla av bänken när jag såg mig själv i spegeln! Fransarna var helt sjuuukt långa och fina. Jag kände knappt igen mig själv.
 
Efter fransförlängning
 
Det första dygnet efter att jag gjort fransförlängningen fick jag inte tvätta ansiktet eller gå i bastun. Detta för att limmet skulle få torka ordentligt, så att fransarna håller så länge som möjligt.
 
Nu har jag snart haft fransförlägningen i en vecka. De första dagarna blev jag lika chockad varje gång jag såg min egen spegelbild (jag kände mig alldeles för snygg för en vanlig dag på jobbet och i renoveringskaoset!) men nu har jag vant mig och har på känn att det här med fransförlängning är något som man lätt kan bli beroende av. ;) Det är ju så skönt att vakna på morgonen och vara färdigfixad med en fräsch look utan att behöva anstränga sig det minsta. På sin höjd har jag behövt reda ut fransarna litegrann (det gör man enklast med en tandpetare) och sedan har jag varit klar att möta dagen.
 
 
Limmet som fransarna är fastlimmade med är svart, så det syns inte alls. I och med att fransförlägningarna är fastlimmade på ens egna fransar så har fransförlängningen lika lång livstid som en vanlig ögonfrans har. Normalt tappar man ögonfransar med tre till fyra veckors mellanrum, så det betyder alltså att man helst ska fylla på fransförlängningen efter fyra veckor om man vill att det ska se jämnt ut.
 
Sedan jag gjorde fransförlängningen har jag inte tappat mer än tre fransar som märkts hittills, men då har jag också försökt undvika att gnugga mig i ögonen och att tvätta ögonen allt för mycket när jag tvättar ansiktet. Två av de fransar jag tappat har dock varit nära varandra, så nu har jag en liten glugg i fransraden mot insidan av det ena ögat. Men bara jag borstar igenom fransarna ett varv så att de sprids som en solfjäder märks det knappt.
 
 
Det bästa tycker jag är att man inte alls känner av att man har fransförlängningen. Jag vet inte med er, men när jag brukar använda såna där engångslösögonfransar som man limmar fast över hela fransraden så går jag alltid runt och irriterar mig på att de börjar lossna i kanterna eller känns "tunga" på ögonlocken, men fransförlängningen märks inte alls av på samma sätt. Så lyxigt!
 
 
Jag kan varmt rekommendera fransförlängning vid Beauty Bay i Vasa.
All info om priser hittas < här > och vill ni boka tid kan ni göra det < här >.
Beauty Bay finns också på Facebook.

Finheter
Ida

Det löns att även tvätta ögonen försiktigt så att fett och smuts kommer bort från fransarna, annars kan det göra så att fransarna lossnar fortare :)

Svar: Bra tips! :) Jag har sett att det ska finnas något speciellt rengöringsskum som det är skonsamt att rengöra fransarna med också.
TIDSTJUVEN

2017-10-02 | 09:42:12
Johanna

Alltså wow! Blir så sugen att testa själv! :)

Svar: Det är så värt! :)
TIDSTJUVEN

2017-10-02 | 16:20:32
Felicia

super snyggt ju :D. Du har väldigt fina ögon också.

2017-10-05 | 16:48:01 | http://frokentv.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?