2017-06-19 | 07:14:00

Cilas möhippa

 
När jag flyttade till Oravais för ett par år sedan utökades min bekantskapskrets med ett gäng nya vänner. Promenadgänget blev snabbt vänner för livet. Under de gångna åren har vi skapat oändligt med roliga, härliga, fina och knasiga minnen tillsammans. Det har varit bostadsmässor, IKEA-resor, kvällar med djupa diskussioner, loppisrundor, nyårsfester, midsomrar... Det känns som att de här tjejerna alltid har funnits i mitt liv, och jag är så glad över att ha lärt känna dem och över att få fortsätta skapa minnen med dem.
 
En av de här tjejerna är Cila. Sista helgen i juli vankas det bröllop och jag blir alldeles blödig bara av tanken på att se Cila stå där vid altaret bredvid sin blivande man. Det kommer vara magiskt.
 
Men innan Cila gifter sig förtjänar hon förstås att få en ordentlig möhippa. En minnesvärd dag fylld av god mat, aktiviteter och roligheter tillsammans med vänner. I lördags var det dags. Strax före tio blev Cila kidnappad av Sara, Madde och Elli. Jag kan tänka mig att hon blev lite nervös. Hon fick en packningslista i handen och var tvungen att under tidspress packa med sig saker som en stor ryggsäck, en sovsäck, makaroner, en konservburk, en cykel och en mascara. Sedan bar det av ut på vägarna
 
 
Under tiden som kidnappningen skedde förberedde Mimmi, Louise, Sara, Sandra och jag en maffig brunch att överraska den blivande bruden med.
 
 
Vi värmde croissanter, skar upp batonger och tillagade äggmuffins.
 
 
Och så dukade vi fram pålägg, bondost och massor av frukt.
 
 
Mimmi stekte amerikanska plättar som serverades med sirap och bär till.
 
 
Skumpan stod redo att korkas...
 
 
...och hashtaggen för dagen var #bridecila.
 
 
Kidnappningsgänget drabbades av lite bilproblem på vägen, men tog sig fram till slut. Är det möhippa kan inte ens en sten i hjulet hindra en. Ögonbindeln togs av och *tadaaa* där stod vi och hurrade och tjoade. :)
 
 
Cila fick en slöja gjord av en spetsgardin, precis som när hon själv klädde ut sig till brud när hon var liten och såg på favoritprogrammet "Kär och galen" på TV.
 
 
Vi inledde sedan möhippan med att hugga in på brunchen.
 
 
Vädergudarna var på vår sida under dagen, och lördagen var en av de varmaste och soligaste dagarna på länge. Perfekt dag att sitta utomhus och kalasa.
 
 
Skål för Cila och sommaren!
 
 
Den här brunchen tror jag att vi alla kommer att drömma oss tillbaka till, länge.
 
 
När vi började bli klara med brunchen plingade det på dörren och Sandra och Heidi från Voga Styling dök upp.
 
 
De dukade i sin tur upp en sminkbuffe och så var det dags för sminkkurs.
 
 
Vi fick lära oss hur man gör en snygg festsminkning från grunden. Sandra förevisade på Cila och så fick vi andra göra likadant på oss själva.
 
 
Jag tror att vi alla lärde oss mycket nytt.
 
 
Allting såg så lätt ut när Sandra förevisade det, men att sedan lyckas lika bra själv var ju inte det lättaste. Vet ni hur svårt det är att sminka snygga ögonbryn? Ursvårt ju.
 
 
Cila å sin sida kunde ha gått raka vägen till kyrkan efter att sminkkursen var över. Så fin!
 
 
När vi var färdigsminkade tog Heidi över och höll en stilföreläsning. Vi fick lära oss hur man ska tänka när man bygger upp en basgarderob, vilka trender som är aktuella just nu, hur man skapar en snygg outfit och hur man kommer fram till om ett plaggs färg passar ens hudton.
 
 
Dessutom fick vi tips på hur man kan knyta en scarf på kreativa sätt.
 
 
Efter att vi var fullärda bröt vi mot alla trend- och stilregler vi nyss lärt oss och klädde oss i jakttema.
 
 
Jag måste säga att vi ändå var hemskt snygga i våra kamouflage- och orangefärgade jaktkläder.
 
 
Oravais jaktlag, släng er i väggen – här kommer Cilas möhippegäng!
 
 
Vi hade klurat ihop ett gäng utmaningar som Cila skulle försöka klara av under dagen. Den första samlingen utmaningar gick av stapeln runtom i Oravais. Vi lastade sovsäckarna och ryggsäckarna på våra cyklar och begav oss iväg på äventyr.
 
 
Första stoppet var Livsmedel, där Cila skulle handla lite saker. Samtidigt passade hon på att samla på sig några äktenskapsråd inför framtiden. "Stå på dig!" var ett av råden som Cila antecknade i sitt rosa häfte.
 
 
Därefter cyklade vi vidare till St1 för fler utmaningar.
 
 
...och till ABC såklart. Är det möhippa så är det!
 
 
Att sätta upp ett tält vid Kaffestugan var en lätt match för Cila och vi firade sedan de avklarade utmaningarna med picknick. Tältet var dessvärre för litet för att vi skulle rymmas där allihopa i våra sovsäckar, så vi lämnade cyklarna och sovsäckarna i Oravais och hoppade i taxin istället.
 
 
Som tur blev Cila inte besviken när hon insåg att vi inte skulle ut i skogen och jaga vilt, utan in till stan.
 
 
I Vasa väntade ännu fler utmaningar. Ta en selfie med ett kassabiträde; check.
 
 
Få en okänd man att lacka dina naglar; check.
 
 
Det är helt enkelt sällan man har så roligt på Vasa torg som vi hade i lördags.
 
 
En grej som också är lite lustig är att oavsett hur mycket brunch och picknick man än äter under dagen så blir man ändå hungrig på nytt så småningom. När magarna kurrade bänkade vi oss vid mysiga Strampen där vi hade bokat bord. Där satt vi länge och bara pratade om allt mellan himmel och jord.
 
 
Den här gif:en sammanfattar humorn för dagen rätt bra. På topp!
 
 
Kvällen avslutades med att vi slog klackarna i taket på Ollis dansgolv och dansade zumba under Cilas ledning tills vi var alldeles svettiga. Vilken dag det blev! Och vilken kväll! Nu är vi redo att gifta bort vår kära Cila. ♥

Finheter
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

Ser ut som ni haft en perfekt dag

2017-06-19 | 10:51:19 | http://www.joannahalvardsson.se
Josefine

Såå härliga bilder, och maten? HALLÅ, hur gott? Ser ut som ni hade en fantastisk dag!

2017-06-20 | 13:32:54 | http://lbsab.se
ellenlundis

Åhh! Min syster hade en möhippa för några dagar sen. Nu på lördag 24/6, så ska hon gifta sig med sin fästman! :)

2017-06-20 | 17:26:40 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?