2017-06-10 | 07:44:01

Århundradets loppishelg

 
God morgon! En ny dag gryr och det österbottniska loppisschemat är nu uppdaterat med ännu fler loppisar som går av stapeln i närregionen i sommar. Just den här helgen är speciellt loppisspäckad, med inte mindre än sex olika loppisrace/gårdsloppisar runtom i Österbotten på bara två dagar. Har ni inga helgplaner vet ni alltså vad som gäller. 
 
 
Här i Oravais går det årliga loppisracet av stapeln imorgon mellan klockan elva och sjutton. Så mycket som fyrtiotre (!) olika försäljningsplatser finns med på kartan och på många av platserna samsas dessutom flera försäljare. Det är ett maffigt race med enorm fyndpotential. Själv ska jag vara med och sälja i år istället för att gå på fyndjakt hos andra, och ni hittar mig på nummer nioloppisracekartan.
 
Google Maps-versionen av loppisracekartan är så fiffig, för när man klickar på olika försäljningsnummer får man genast upp info om vad som säljs där. Det gör att man kan planera på förhand vilka gårdar man vill besöka först, ifall man inte besöker alla i nummerordning. En utskriftsvänlig PDF-version av kartan borde komma upp på facebookevenemanget senare idag, och vill ni hämta en färdigprintad papperskarta ska ni se till att börja vid Oravais ABC eller Furirsbostället imorgon.
 
Nr. 9
 
Jag har rensat skåpen på allt från porslin till kläder och har dessutom en hel massa ungdomsböcker och inredningsprylar som jag behöver bli av med inför flytten. Allt ska bort så prisen är verkligen snorbilliga. Min mamma – kvinnan vars gröna fingrar jag önskar att jag hade ärvt – kommer att sälja en hel drös med olika plantor, så känner ni att ni behöver någonting nytt till trädgården får ni för allt i världen inte missa detta. Jag har inte stenkoll på vilka plantor som kommer att finnas till salu, men åtminstone jordärtskocka, vitlök, isop och olika örter har jag hört rykten om. På vår försäljningspunkt kommer det dessutom att finnas en slutförsäljning av olika märkeskläder och så en hel drös av min gammelfasters vackra vintageklänningar som söker nya hem. 
 
Håll tummarna för att vädret är lite mindre grått imorgon än vad det varit hittills i helgen och för att jag inte är allt för zombietrött efter mina två nattskift. Det verkar vila någon sorts nattskiftsförbannelse över mig, för det här är andra gången jag jobbar natt före jag ska sälja på loppis.


Hoppas vi ses imorgon!

Finheter
La Dolce Musica

Vad kul!

2017-06-11 | 08:57:18 | http://nouw.com/ladolcemusica
Kommentera:
Kom ihåg mig?