2017-07-17 | 18:38:00

Bland Nyhavns färgglada hus

 
När mina kompisar och jag funderade på resmål för sommarens tjejweekend hade vi som krav att det 1) skulle vara kort flygtid från Vasa för att vi skulle kunna få ut det mesta av helgen, 2) passande prisklass för att vi inte skulle bli ruinerade på kuppen och 3) vara en stad där det finns mycket att se och uppleva. Det finns förvånansvärt många europeiska städer som faller inom den definitionen. Bland våra alternativ fanns till exempel Prag, Amsterdam och Köpenhamn, och valet föll som ni säkert vet vid det här laget på Köpenhamn i Danmark.
 
Bildgooglar man på Köpenhamn (vilket man ju gör om man ska åka dit över en helg) så består alla de hundra första träffarna av färgglada hus invid en kanal. Nyhavn. Nyhavn är en liten hamn i centrala Köpenhamn, och bara ett par kvarter därifrån låg vårt hotell Maritime. Det första vi gjorde på fredagsförmiddagen när vi hade anlänt till Köpenhamn och lämnat väskorna på hotellet var därmed att gå på en förmiddagspromenad mot Nyhavns färgglada hus.
 
 
Eftersom det inte tog mer än tre timmar att ta sig från Vasa till Köpenhamn via Helsingfors och vi dessutom vann en timme på vägen tack vare tidsskillnaden var klockan bara runt tio när vi var framme. Det var med andra ord väldigt lugnt och folktomt på Köpenhamns gator, och vi kunde inte ha valt ett bättre tillfälle att få ett första intryck av vackra Nyhavn.
 
 
Det var så fint att man inte visste vart man skulle titta ens och jag var nästan lite rädd att jag skulle fylla hela minneskortet med bilder redan under den första timmen i Köpenhamn.
 
 
Folk tog sig fram på cykel och såg så typiskt bohemiska ut att det inte var klokt. 
 
 
På bron som gick över kanalen var räcket fyllt av kärlekslås. Här har oändligt med par satt fast ett hänglås på broräcket och kastat bort nyckeln i kanalen som en symbol för evig kärlek.
 
 
På samma bro fanns också smarta stickers. Fight sexism and homophobia, ja tack!
 
 
Den här vyn är det helt enkelt svårt att få nog av! De gamla färgglada husen är så fina. Det äldsta av dem, Nyhavn 9, är byggt på 1681. Och på 1800-talet bodde den danska sagoförfattaren H.C. Andersen i Nyhavn 18.
 
 
På bottenvåningen av de flesta husen finns numera restauranger och caféer.
 
 
Vi bestämde oss genast för att komma tillbaka till Nyhavn på kvällen för att sitta vid någon av uteserveringarna...
 
 
...men först väntade en lång dag på Köpenhamns mysiga gator. :) Det finns så mycket att upptäcka i Köpenhamn, och eftersom det mesta finns centrerat i stadskärnan gick det utmärkt att ta sig runt till fots. Men för att det här inlägget inte ska bli allt för långt tror jag att vi håller oss till Nyhavn den här gången. Jag berättar mer senare i veckan!

Finheter
Viktoria

Åh det här får mig att tänka tillbaka i december förra året när jag och min familj åkte till Köpenhamn! Jag har varit i Danmark många gånger men aldrig just i Köpenhamn tror jag och Nyhavn var såklart ett måste! Jag tog hur många bilder som helst i Danmark haha.

Svar: Så roligt! :) Jag tror att det är praktiskt taget omöjligt att INTE ta hur många bilder som helst i Köpenhamn. Allting är ju så fint, gulligt, hippt eller vackert. Jag skulle gärna åka till Köpenhamn fler gånger. Det känns som en stad man inte tröttnar på.
TIDSTJUVEN

2017-07-17 | 19:05:09
Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Köpenhamn är helt fantastiskt! Har varit där flertal gånger men skulle inte tveka en sekund på att åka dit igen :)

Svar: Eller hur! Jag skulle gärna åka till Köpenhamn fler gånger jag också. :) Blev lite kär i staden.
TIDSTJUVEN

2017-07-17 | 20:05:26 | http://annabrink.blogg.se/
Veronica Pettersson

Härliga bilder!

Svar: Tack så mycket Veronica!
TIDSTJUVEN

2017-07-17 | 22:46:03 | http://veronicapettersson.se
PJ:s byffé – från by till fe

Jättefina bilder! Kph är verkligen en fotovänlig stad med massor av motiv, både vackra och mindre vackra. Inte bara i Nyhavn även om det stället är ett av de bättre.

Svar: Tack PJ! :) Ja, det har du så rätt i. Man skulle kunna gå runt i Köpenhamn dagarna i ända och bara fotografera. Jag har svårt att tro att man skulle tröttna. ;)
TIDSTJUVEN

2017-07-18 | 06:52:23 | http://villniles.com/
Jasmine

Vilken fin bildserie! Jag förstår att ni njöt av att strosa runt på Köpenhamns gator.
Kram

Svar: Tack så mycket Jasmine. Det gjorde vi verkligen :)
TIDSTJUVEN

2017-07-18 | 18:34:13 | http://rosanatt.blogg.se
Bunny

Där är underbart vackert!

Svar: Helt klart en av de finaste städerna i Norden. :)
TIDSTJUVEN

2017-07-19 | 12:50:08 | http://bunnydrugz.blogg.se/
FREEDOMtravel

Charmig och vacker stad! Härliga bilder! Inser att det är väldigt längesen jag var där ...

2017-07-19 | 23:53:38 | http://www.freedomtravel.se
Marias Memoarer

Alltså dit måste jag bara, älskar vackra färgglada hus! :)

2017-07-30 | 13:45:29 | http://www.mariasmemoarer.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?