Människor jag inte förstår mig på

 
Sex typer av människor som jag inte förstår mig på:
 
1. Människor som kör om en när man står i en bilkö. Tror de på riktigt att de ska komma snabbare fram till sin slutdestination genom att köra förbi en bil när det är fjorton bilar till framför?
2. Människor som inte använder reflex. Inser de inte hurdan livsfara de utsätter sig själva för? Varje dag ser jag människor som rör sig ute på vägarna utan en endaste reflex när det är kolmörkt ute. Är det ocoolt att använda reflex eller vad handlar det om?
3. Människor som följer en på Instagram men aldrig gillar ens bilder. Varför följer de en ens om de aldrig gillar det man gör? Det känns ju rätt onödigt och tidsödslande att de ändå sitter där och scrollar igenom bilderna.
 
 
4. Människor som lägger upp bilder på sina barn på nätet men blurrar ansiktena. Det ser ju bara för creepy ut med utsuddade ögonlösa ansikten på små barn. Kan de inte köra Blondinbella-style och fota barnen så att ansiktena inte syns om de vill lägga upp bilder på barnen utan att visa deras ögon?
5. Människor som inte äter frukost. Hur överlever de dagen? Är de robotar? Jag skulle inte ens kunna tänka klart om jag inte ätit frukost på morgonen.
6. Människor som sätter tillbaka smör i smörasken. Ibland händer det att man missberäknar och tar lite för mycket smör på brödet, men då får man helt enkelt stå sitt kast och försöka fördela smöret på brödet ändå. Jag förstår mig inte på de som tar bort överskottssmöret från brödet och sätter tillbaka det - tillsammans med en hel massa brödsmulor - i smörasken. Vem sjutton vill ha brödsmulor i smörasken nästa gång man ska ta smör?
#1 - Kajsa

Amen på alltihopa, men kanske speciellt trean (misstänker dock att det är inaktiva konton då jag aldrig ser deras bilder heller) och sexan. :)

Svar: Är det inaktiva konton förstår man ju i och för sig att de inte gillar bilderna, men mest irriterande är det ändå när halvbekanta människor följer en och aldrig gillar någonting.
TIDSTJUVEN

#2 - Pisasday

Bra inlägg. Intressant :) 1 och 2 håller jag helt 100 med på. Detdär med smöret har jag faktist aldrig tänkt på :D Dock så gillar jag inte när någon använt samma kniv till kaviar och man märker det först när man brer sitt eget bröd. Gillar absolut inte kaviar och lukten så då är ju brödet förstört.

Svar: Uuuhh, kaviar på smörkniven låter verkligen läbbigt!
TIDSTJUVEN

#3 - Jarina

Håller med på alla förutom 5an, för oftast klarar jag int av att äta nånting på morgonen. Men det går i perioder :D Om jag sku göra en sånhär lista sku den säkert bli vääääldigt lång. Finns så mycket jag stör mig på haha...

Svar: Gör en egen lista vetja! :D Det skulle vara väldigt intressant att läsa.
TIDSTJUVEN

#4 - Sandra Emilia

Haha, kul! :D Håller med! ;)

Svar: Skönt att jag inte är den enda som inte förstår mig på de här människorna. :D
TIDSTJUVEN

#5 - Christina

Alltså ja, har övervägt flera gånger i höst att köpa en massa reflex och stanna bilen för att dela ut åt de reflexlösa. Å sen de där med IG. Jag har flera konton som följer mig också som en aldrig får något gensvar av. Vissa uppenbara reklamkonton brukar jag blockera för tycker inte de behöver följa mig. Är jag intresserad av deras produkter letar jag väl upp dem själv och följer dem.

Svar: Det där låter som en bra idé - att dela ut reflexer till alla reflexlösa människor man stöter på i trafiken. Undrar om det skulle hjälpa. :)
TIDSTJUVEN

#6 - När Annie fotograferar i Kalifornien

Haha så rolig lista XD Människor som inte äter frukost känner sig döende framåt lunch. Jag äter sällan frukost numera. Sedan jag slutade träna så har jag mått illa på mornarna vid tanken på mat, så om jag äter så är det en yogurt eller en frukt och sedan äter jag en större lunch tidigare istället :-) Beroende på ens schema fungerar det mindre eller mer. Nu i skolan fungerar det bra, jag äter inte inför första klassen men direkt efter. När jag jobbade gjorde jag så att jag inte åt innan jag stack tilljobbet, men jag åt när jag kom fram och hade "frukost" med mig :-) Men dröjer det med lunch känner man sig död!

Svar: Så bra att du kan pricka in en senare frukost i ditt dagsschema så att du inte behöver äta genast när du vaknat. Jag kan tänka mig att man känner sig död vid lunchtid om man inte ätit någon frukost alls. Jag brukar själv känna mig rätt döende lagom till lunchen trots att jag alltid äter en maffig frukost på morgonen. Fast jag är nog en konstant hungrig människa, haha. :D
TIDSTJUVEN

#7 - Carolina

Jag skulle göra mig skyldig till punkt nummer 2 om inte barnvagnen hade en massa reflex. Skulle kunna tänka mig att ha ett klassiskt kaninreflex men kommer mig inte för att skaffa.

Punkt nummer 6 skulle jag också kunna göra mig skyldig till, åtminstone hemma, om jag tog för mycket smör. Men det gör jag inte (kan man ta för mycket smör?).

Jag förstår mig inte på människor som ringer på dörren oanmälda. Inte okej!

Svar: Vilken tur att barnvagnen har reflexer! :)
Och jaa, människor som kommer oanmälda och plingar på dörren förstår jag mig inte heller på. Bra tillägg till listan! Jag föredrar verkligen att vara förberedd på att få gäster.
TIDSTJUVEN

#8 - Viktoria

Människor som sätter tillbaka smör i smörasken. Ha jag gör det. =)))

Svar: Neeeeej :')
TIDSTJUVEN

#9 - Erika

Haha vilken rolig lista! Jag kan dock vara skyldig till smöret ;) Men som du säger, lite störigt att få smulor i paketet. Ska bättra mig ;)

Svar: Tack! ;) Min sambo är också en sådan som sätter tillbaka överflödigt smör. Inte kul att öppna smörpaketet och alltid mötas av massa smulor.
TIDSTJUVEN

#10 - Linda

Bara måste instämma när det gäller smöret. Än värre är det om det dessutom grävs i smörpaketet och att man kan se att det har lämnats tillbaka små klumpar utefter kanterna dekorerade med brödsmulor..! Då kan man faktiskt lika gärna slänga paketet sen. För vem vill ha ur det paketet sen liksom? blää

Svar: Jaa huuu, jag ryser av din beskrivning av smörklumparna längs kanten på paketet. Förstår precis vad du menar.
TIDSTJUVEN

#11 - Susanne

😂😂😂😂 jag är en människa du inte förstår dig på
Härligt inlägg 😁

Svar: Åh nej! Tack, skönt att du inte tog illa upp :)
TIDSTJUVEN

#12 - Days by Johanna

Underbart inlägg. 1:an stör jag mig med mycket på, hur tänker man liksom?

Och om man nu skall blurra sina barns ansikten kan man skita i och lägga upp bilden helt, eller som du skrivet ta bilden så ansikten inte syns..

Svar: Precis! Det känns lite tvetydigt att man inte vill visa barnen på sociala medier men ändå censurerar deras ansikten lite slarvigt i något bildbehandlingsprogram och publicerar bilderna.
TIDSTJUVEN

#13 - Camilla

Barn med blurriga ansikten -ny skräckfilmsgenre? Tips till Hollywood, kommer bli större än Scream-filmerna! ;)

Svar: Åh ja! Jag ser framför mig hur barnen med de blurrade ansiktena kliver ur datorn och börjar förfölja människor. Tio gånger hemskare än tjejen i The Ring!
TIDSTJUVEN

#14 - M

Mår illa av tanken på att äta direkt på morgonen. Men tvingar oftast i mig något litet iallafall. Smör tillbaka i smörasken är väl okej om man INTE har skrapat brödet så det är uppblandat med smulor. Fast ärligt så vill jag inte gärna ta ens av mina egna tillbakaskrapade klickar så kag vet, jag är dubbelmoralig där. Såna som följer enbart för att få snoka eller ännu värre, bara göra reklam för sina egna konton går FETbort.

#15 - M

Och glömde första punkten. Jag förstår mig inte heller på såna som ska plocka platser i kön o trängas. Jag menar, är det ett lgf längst fram så kommer vi alla att behöva köra om. Trängas bakifrån skapar bara risker o då kanske man i slutänden inte alls kommer fram dit man ska.

#16 - My Nadja Luong Phan

Hahaha så klockrena punkter!!!!!

#17 - Malin

Håller med på alla förutom 6an då jag själv är en smörförstörare ;) Och 5an är ju klockren! Chocken och sorgen när man fick reda på att ens nuvarande sambo inte är en frukostmänniska...

#18 - emsie

Jag har varit/är delvis femman :D Fram till slutet på gymnasiet åt jag aldrig morgonmål av den enkla orsak att jag började må fysiskt illa av att äta morgonmål tidigt på morgonen. Jag var tvungen att vara vaken flera timmar före jag kunde äta.

Nu äter jag nog morgnomål, men kan ibland bli störd på att jag blir sjukt hungrig några timmar senare. Äter jag inte blir jag inte hungrig förrän lunchtid.

#19 - Jeanette

Hehe jag håller med dig om att inte äta frukost. Jag är helt skev innan jag har fått i mig nånting på morgonen.

#20 - AnnaWK

Huuuur svårt är det att ta på sig en reflex?! Jag ser ut som en julgran när jag är ute och går med LED-lampa i dragkedjan, dinglande reflex i knähöjd, sånt där reflexband man snurrar runt armen och är det riktigt illa tar jag även på mig en reflexväst. Är så sabla mörkrädd att ska någon "komma och ta mig" så ska jag åtminstone synas på kilometers avstånd!
(Däremot hör jag till de som stoppar tillbaka smöret).

#21 - Mika

Haha, igenkänning! Kan nog skriva under på allt utom det där med reflex. Använder aldrig det. Det är bra inte min grej, men sen bor jag i stan också :)

#22 - Anonym

Ja alltså reflexer... jag har:reflexväst, reflexer på kläderna, reflexhalsband till hunden (ibland reflexväst) & reflexer i kopplet när jag är ute och springer med henne. Annars brukar jag ha reflexer på kläder/reflexväst + reflexer på hunden. DÄREMOT förstår jag mig inte på idioter (ja!!) som cyklar utan lampa, det är en potentiell livsfara och jag skriker på dem varje gång. En hade till och med barn på pakethållaren och hade jag haft min hund med mig den gången så vetetusan vad som hade hänt (hon är rädd för cyklar och annat på hjul, särskilt om de kommer oförberett – då kan inte jag hejda utfallet...)

#23 - Yasmine

Haha, jag älskart! :)
Håller med dig om SAMTLIGA punkter! :)
Finns nog MASSOR av fler punkter jag kan komma på! T.ex.
- människor som inte kollar vart de går
- människor som stannar mitt i vägen
- människor som tränger sig före
- människor som ska springa mot rulltrappan för att komma först men sedan STÅR STILLA i rulltrappan när den åker upp.
- människor som drar in snoret

#24 - mori

Jag har inte reflex. Det är, iaf så länge en inte har barn, lite töntigt att vara försiktig. Jag förstår själv att det där låter korkat och jag tycker det inte riktigt men jag känner det. Känner också att folk som "vågar" testa knark, går mot röd gubbe eller lämnar ytterdörren olåst etc är coolare än de som inte gör det.

Plus att det är jobbigt att hålla på å flytta reflexen från jacka till jacka när man byter.

#25 - Yasmine

Jag kom på en till!! :P

- folk som inte svarar DIREKT på sms/mail
- folk som inte svarar på sms/mail/telefon för att de är konflikträdda! Snälla, var bara ärlig och säg rakt ut istället så slipper det bli eventuella missförstånd!

#26 - Malin

JA på reflexer (som jag tjatar om det till alla omkring mig - ovkaå hörlurar när du cyklar, hue tänker du att du ska höra traffiken då?) och frukost!

Jag är vrålande hungrig när jag vaknar. Jag förstår dessutom inte heller personer som inte äter mellis - jag dukar under vid tre om jag int får i mig åtminstone ett par hårdbörmackor!

#27 - När Annie fotograferar i Kalifornien

Min sambo hyvlar ostar till skidbackar. Det stör mig! XD

#28 - Film&serier bloggen

Förstår mig inte heller på människor som inte använder reflex. det är verkligen livsfarligt!

#29 - Jessica Högberg

Ha ha, ligger snällt i bilkörning. Använder reflex. Kan aldrig få för mycket smör MEN frukost har jag aldrig klarat 😉

#30 - Louise

Läste ovan att du stör dig på de som kommer oinbjudna, läste ett tips om att ta på sig jackan och ytterkläder och sedan öppna. Om man gillar personen och vill ha besök kom man nyss hem, om inte, så ska man precis gå ut... Kan ju bli lite tricky för dig eftersom du har barn dock!

#31 - Louise

OM du har barn dock, skulle det stå* :)

#32 - Daniela

Haha måste göra min egna version av den här också, har så många små irritationsmoment som morrar bak i huvudet :D

Svar: Yes, det ser jag fram emot! :D
TIDSTJUVEN