2017-04-19 | 22:48:00

Franska dofter och exklusiva produkter

Inlägget är ett samarbete med Next Beauty Vaasa.
 
 
Strax invid torget i Vasa, i en av Rewell Centers tjusigaste lokaler, finns den nyöppnade kosmetikaffären Next Beauty. Där jobbar tre stycken superkvinnor som brinner för skönhet och högklassig kundservice – Nanna West, Riikka Junttila och Tina Näsman. De tre kvinnorna arbetade tidigare tillsammans i Stockmann Beauty i Rewell Center, och när Stockmann stängde sin butik för ett par år sedan föddes idén att starta någonting nytt och eget hos kvinnorna. Sagt och gjort – i mars i år blev deras dröm uppfylld och Next Beauty Vaasa slog upp sina dörrar.
 
 
Ikväll bjöd de tre kvinnorna in ett gäng bloggare till en riktigt lyxig VIP-kväll i butiken. Vi var tolv stycken bloggare som klev in i butiken och möttes av glada leenden och persikosmakande skumpa. Först på programmet stod välkomsttal på både finska och svenska av Nanna, Riikka och Tina. De berättade om bakgrunden till att butiken startades och konceptet att i huvudsak sälja lyxiga märken som inte finns någon annanstans i staden.
 
 
En buffé av välsmakande småplock hade dukats fram, kvällen till ära.
 
 
Den gröna drycken var en riktig hälsobomb, bestående av ingefära, gurka och äppel. Mums! Jag med min evighetsförkylning gillade den starkt.
 
 
På plats under kvällen fanns också sprudlande härliga Ainura Kiviniemi som representerade det franska märket Guerlain. Guerlain var för mig en alldeles ny bekantskap. Hur jag kunnat missa det här världskända franska parfymhuset, som funnits sedan 1828, är för mig ett mysterium. Men efter Ainuras föreläsning är jag och alla de elva andra bloggarna proffs på det! Guerlain är fransk hovleverantör, och har sin huvudbutik på Champs-Élysées i Paris.
 
 
Den nyaste parfymen, som lanserats så sent som i mars i år, hos Guerlain går under namnet Mon Guerlain. Förutom att den doftar alldeles gudomligt har flaskan samma design som Guerlains mest ikoniska parfymer. Ställer man den i solljuset reflekterar den dessutom ljuset precis som en prisma, berättade Ainura. Det låter alldeles magiskt, eller hur?
 
 
Efter den lilla föreläsningen fick vi botanisera fritt hos Next Beauty. Och mingla förstås!
 
 
Extra roligt var det att få träffa bloggkollegorna Anna, Ella, Julia, Sara och Johanna igen. Det är så sällan man ser varandra utanför skärmarna.
 
 
Visste ni att det kända solpudret Terracotta kommer från Guerlain? Det hade jag ingen aning om. Guerlain verkar vara en riktig doldis här på den finländska marknaden ännu, trots att det är väletablerat ute i världen.
 
 
Nanna, Riikka och Tina delade gärna med sig av sina bästa tips och råd.
 
 
Likaså gjorde Ainura, som dessutom bättrade på sminket för den som ville.
  
 
Hej hej spegelselfie! Katten Laika lyckades klösa mig i ansiktet igår, så jag kände mig extremt snygg med en fin rispa under näsan dag. Just my luck.
 
 
Jag gick bananas i parfymhyllan. Mmmm, så många goda dofter det finns...
 
 
Jag blev såååå sugen på att ha en flaska Mon Guerlain i min ägo. Den föll mig verkligen i smaken. Jag sprayade den på handlederna innan jag åkte hem och har sniffat på den konstant hela vägen hem från Vasa och under resten av kvällen. Tyvärr säger budgeten att jag måste prioritera renoveringskostnaderna just nu, och inte parfymer... Snyft.
 
 
De här tjusiga La Petite Robe Noire ("den lilla svarta") från Guerlain var också mycket lockande. Speciellt den ljusgröna som hade en väldigt lätt och vårig doft.
 
 
Hela Next Beauty kändes på något vis som en enda stor och exklusiv godisbutik för vuxna. Den är smakfullt och smart inredd, med härliga färgsprakande hyllor varvade med lite mer vita och stilrena sådana. Jag är så glad att vi fick möjlighet att bekanta oss med både butiken och butiksägarna ikväll.
 
 
Ett tips till er som är på jakt efter en present till er själva eller någon ni håller kär: ända till morsdag har Next Beauty ett erbjudande i samarbete med smyckesaffären Salkari. Köper man ett läppstift från Yves Saint Laurent får man sitt namn eller annan valfri text graverad på hylsan helt gratis. Verkligen personligt och lyxigt!
 
 
Innan det var dags att åka hem fick vi allihop varsin välfylld goodiebag med oss. Jag både ooh:ade och aah:ade när jag kikade igenom innehållet i den när jag kom hem. :') Tack för en mycket trevlig och lärorik onsdagkväll, Next Beauty Vaasa! Jag lär garanterat kika in hos er fler gånger. ♥
Next Beauty finns på Övre torget i Rewell Center.
Butiken är öppen måndag-fredag kl. 10-19, lördag kl. 10-16.
Next Beauty erbjuder också make up-tjänster och kundkvällar.

Finheter
Joko

Tack det samma finfina du <3

2017-04-20 | 10:25:25 | http://ekojohanna.blogspot.com
Julia

Vilken fint och välskrivet inlägg :) Kul att ses och tycker bloggeventet var jättelyckat!

Svar: Tack så mycket Julia! :) Jag måste också säga att det här var ett av de trevligaste bloggeventen jag varit på. Avslappnat och roligt, men ändå informativt.
TIDSTJUVEN

2017-04-20 | 18:32:55 | http://sevendays.fi/makemeup
Kommentera:
Kom ihåg mig?