2016-09-28 | 14:34:00

Förlovningsfesten

Oftast när man bjuder in till fest är man själv allt för upptagen för att hinna ta upp kameran under festligheterna. Precis så blev det i lördags. Det var med andra ord inte många bilder som fastnade på mitt minneskort under förlovningsfesten, men de som fastnade är desto värdefullare. Här kommer en liten titt!
 
 
Vi hade hyrt en stuga vid Glasbruket Resort för vår förlovningsfest. Det var ett himla bra beslut. Där fanns precis allt det praktiska som vi inte har hemma. Bord och stolar för femtio personer, kaffekoppar, tallrikar, bestick, serveringsfat och hela köret. Dessutom ligger Glasbruket i samma by som vi förlovade oss, det vill säga i Vexala, och det är ju i sig lite fint.
 
 
Borden pyntade vi med dukar, ljusslingor, värmeljus och naturmaterial. Stjärnljusslingorna som jag hade köpt var verkligen perfekta att använda som bordsdekorationer, eftersom själva slingorna är gjorda av någon sorts tunn ståltråd som gör att de är formbara och hålls på plats precis så som man placerar dem.
 
 
På det ena serveringsbordet samsades kaffekoppar, salta pajer och sallad.
 
 
Mamma och min svägerska Sandra hade lovat att agera serveringspersonal hela dagen, och det var verkligen guld värt. De kokade kaffe, värmde pajer och fyllde på kakfaten på löpande band.
 
 
På det andra serveringsbordet fanns en maffig kakbuffé.
 
 
Mamma hade bakat alla gräddtårtorna, och de smakade precis så gudomligt goda som de ser ut. Hon hade pyntat dem med en färgsprakande blandning av frukter, bär och choklad.
 
 
Svärmor hade bakat otroligt goda kokoskakor och smarriga kanelbullar. Jag är så otroligt tacksam för dessa fantastiska kvinnor som gladeligen ställt upp och hjälpt till med förberedelserna. ♥
 
 
För att hålla reda på vad som var glutenfritt, laktosfritt, låglaktoshaltigt och så vidare hade jag fixat små infolappar till allt vi bjöd på.
 
 
Och för de som inte drack kaffe hade vi fixat en svalkande bål. Själva bålkannan köpte jag på loppis för sisådär ett år sedan, och nu fick jag äntligen användning för den.
 
 
En efter en droppade gästerna in.
 
 
Bålen blev snabbt succé bland både liten och stor!
 
 
Likaså tårtorna.
 
 
Tyvärr var det grått och trist väder utanför de stora fönstren, men inomhus var kalasstämningen på topp.
 
 
Fästmannen var stiligare än stiligast, i fluga som matchade min klänning.
 
 
Så småningom blev det kväll, vilket innebar att släkten åkte hem och kompisarna började anlända.
 
 
Vi fick så fina presenter att det inte är klokt ens. Jag vet inte vad vi har gjort för att förtjäna den här uppvaktningen.
 
 
Snart var det fullt runt borden igen.
 
 
Våra kompisar överraskade oss genom att ställa till med en hel drös med roliga och finurliga lekar där Mikael och jag fick tävla mot varandra. Vi skulle bland annat gissa vilket påstående som visades bakom vår rygg när alla gäster som påståendet stämde in på ställde sig upp. Och så blev det duell i vem av oss som var bäst på att bädda sängen, knyta slipsen och dricka snabbt. Gissa vem som vann? ;)
 
 
Kvällen fylldes av mingel, badtunnebadande, nattmat och snacks. Hela dagen och kvällen blev så otroligt lyckad. Tuuuusen tack allihop för en oförglömlig fest! ♥
 
 
Klockan fyra på natten stupade vi i säng med ett leende på läpparna efter mer än tolv timmars festligheter. I nästa inlägg tänkte jag berätta mer om den mycket speciella klänningen jag bar. Stay tuned!

Finheter
Angelica

åh va fint det är, dekorationerna på bordet är ju såå fina! Så kul med en förlovningsfest! Varken jag eller min sambo tänkte ens tanken på att ha en när vi förlovade oss, hade varit roligt!(:

Svar: Tack så mycket Angelica! Jag tycker också att bordsdekorationerna blev lyckade trots att de egentligen är rätt simpla. :) <3 Kanske ni kan ordna en fest nu i efterskott? Man ska helt klart fira allt som går att fira här i livet. ;)
TIDSTJUVEN

2016-09-28 | 14:45:03 | http://lillglimt.blogg.se/
Ida-Marie

Tack än en gång för en fin fest <3

Svar: Tack själv för att ni kom och firade med oss, och tack igen för den oerhört fina presenten! Vi har inte hunnit testa den ännu, men jag ser sååå fram emot det. <3
TIDSTJUVEN

2016-09-28 | 14:49:27 | http://ziio.se
Ida

Så fint med fester som firar kärlek. Grattis till er igen!

Svar: Kärleksfester är helt klart bäst! Tack så mycket <3
TIDSTJUVEN

2016-09-28 | 14:50:40 | http://rebers.ratata.fi
hanna, förbanna

så fint! Äskar att ni matchade klänningen och flugan! Vi hade inte heller någon fest när vi förlovade oss för snart tre år sen, harmar kanske lite så här i efterhand. Grattis till er igen! <3

2016-09-28 | 15:24:03 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
Hemma Hos Felicia

Vilka härliga skyltar ni hade i kakorna! Och vilken vacker klänning du hade!! <3

2016-09-28 | 19:24:04 | http://feliciahblogg.webblogg.se/
Saragunmarie

Va fint ni hadd fixa :) He blev säkert ett minne för livet! Grattis än en gang! <3

2016-09-28 | 19:29:25 | http://saragunmarie.vimedbarn.se/
Angelica

men har upplevt på senare tid att "less is more" jo det skulle man kanske kunna, men vi förlovade oss i februari 2016 så lite sent nu men tkr absolut att du har rätt i att man ska fira så mkt som möjligt, blir kanske på vår 1 års förlovningsdag (;

2016-09-28 | 22:04:29 | http://lillglimt.blogg.se/
Marre

Vad härligt att ni hade en så lyckad förlovningsfest :)

Pinsamt nog minns jag inte om jag grattat, så för säkerhets skull: GRATTIS till förlovningen med allt vad det innebär!

2016-09-29 | 14:11:46 | http://arinya.blogg.se/
Kommentera:
Kom ihåg mig?