Sex inspirerande fotobloggar

För att fortsätta på fototemat som har varit väldigt dominerande här på min blogg på sistone tänkte jag passa på att tipsa om mina favoritfotobloggar, fredagen till ära. Det finns ju så många duktiga fotografer där ute - både på hobby- och proffsnivå - och jag följer deras bloggar med stor iver.
 
Mina kriterier på en bra fotoblogg är att den ska vara personlig och uppdateras aktivt. Hur skarpa och snygga bilder en fotoblogg än innehåller tappar jag snabbt intresset om man aldrig får lära känna personen bakom bilderna. Vem är det som står bakom kameran? Jag vill veta vem de är och hur de tänker. Som tur finns det väldans många fotobloggar som uppfyller mina kriterier, och dessa är mina favoriter:
 
 
Emma pluggar till kommersiell fotograf, och på sin blogg delar hon med sig av photoshoots, insikter, fototips och vardag. Emmas fotoblogg är en härlig kompott av tips, trix och professionella jobb. Jag blir inspirerad av Emmas blogg eftersom bilderna ofta är så konstnärliga och genomtänkta.
 
 
Jag har varit en flitig läsare av Jarinas fotoblogg i flera år, så den är självklar på den här listan. Jarina bloggar aktivt om sin vardag, sina fotouppdrag och finfina fototips. Hon visar frikostigt upp färggranna och krispiga bilder, och nyligen var hon dessutom på en resa genom Asien. Ifall ni missat Jarinas bilder från asienresan måste ni scrolla igenom hennes arkiv. Men en liten varning: man blir väldigt resesugen...
 
 
Elins blogg har hört till mina absoluta favoritfotobloggar sedan tidernas begynnelse, typ. Jag har följt hennes blogg sedan 2008, så det känns som att hon är en kompis. *stalkervarning* Hur som helst så handlar hennes blogg i nuläget om bildbehandlarutbildningen hon gått och olika vardagsäventyr hon varit på. Efter en tystare bloggperiod har hon återuppstått och levererar det ena intressanta inlägget efter det andra. Verkligen inspirerande! Att klicka sig in hos Nevnarien är som att kliva in i en mysig sagovärld.
 
 
Sara har tyvärr inte hunnit uppdatera så ofta på sistone, men varje gång Bloglovin' visar att det dykt upp ett nytt inlägg på hennes blogg blir jag lika glad. På hennes fotoblogg är vardagsbilderna alltid lika snygga och bildbomberna maffiga. Sara har en väldigt personlig och "soft" bildstil, vilket jag tycker att är så fint. Spana in hennes blogg så förstår ni vad jag menar. Man vet liksom genast om en bild är tagen av Sara, och att kunna bli igenkänd via sin bildstil är väl ändå varje fotografs mål.
 
 
Isabellas fotoblogg är inspiration till hundra! På bloggen varvas bilder från fantastiska resor med inredningsfoton, longboarding och vackra motljusbilder. Tinkerbella-bloggen har varit en av mina favoriter i många år, och precis som Sara så har även Isabella en mycket personlig bildstil. Hennes bilder är ofta kontrastrika och mörkt "ruffiga", vilket är väldigt tilltalande för ögat.
 
 
Jonna är tjejen som tog sitt pick och pack och flyttade från storstaden ut till en liten ort på landet. Hennes bildspråk är magiskt - som stora målande penseldrag. Med hjälp av sina bilder lyckas Jonna förmedla det trolska i de norrländska landskapen och det fina i den enkla vardagen. Jag bara älskar Jonnas blogg.
Vilka är era favoritbloggar inom fotokategorin?
#1 - Karolina

Jag följer inte så jättemånga fotobloggare, men just Jonna Jinton är ju nog bara helt fantastisk!

#2 - Jarina

Nej nu blev jag ju jätteglad, så snällt av dig Maria! Kram <3

#3 - Iselin Renée

Følger alle disse, veldig flinke :)

#4 - Livingwithmycamera

Tack för tipset om Emmas och Isabellas bloggar, de var nya för mig! De andra har jag följt länge. Jonna är helt i egen klass!

#5 - Emma Grann Fotografi

Men åh! Detta gjorde min dag!
Vad roligt att du hittat till min blogg :) <3
Tack!!