Kurshelg i Campus Allegro

 
Den här helgen har jag gått på kurs i Jakobstad. Pälssömnadskurs. Kurshelgen gick av stapeln i yrkeshögskolan Centrias fina utrymmen i Campus Allegro, vilket innebar att vi hade tillgång till otroligt bra utrustning och en minst sagt engagerad och kunnig lärare. Timmarna bara flög iväg!
 
 
Ack så roligt och intressant det är att gå en praktiskt betonad kurs för omväxlings skull! Att få damma av de gamla textilslöjdskunskaperna, planera en slutprodukt och rita mönster. Att få jobba med ett spännande material och dessutom kunna koppla ihop de här nya kunskaperna med allt det som fortfarande finns i färskt minne från studiebesöken i Kastoria förra våren.
 
 
Två kursdagar fick mig ärligt talat att bli lite avundsjuk på dem som studerar pälsdesign på heltid (för nog måste det vara roligt att få lära sig allt om att skapa vackra pälsplagg och -accessoarer och samtidigt studera företagsekonomi och marknadsföring!). Det är tur att den här intensivkursen fortsätter ännu nästa helg.
 
 
Mitt första pälsdesignprojekt ska bli en inredningsdyna. Det är lite pilligt, men förhoppningsvis blir slutresultatet något så när bra i alla fall. Jag får återkomma efter nästa kurshelg. ;)
#1 - Pia

Oh, det där låter minst sagt som en väldigt intressant kurs! Ska bli roligt att sen få se slutresultatet också :)

Svar: Ja, jag tror att du hade stormtrivts på den här kursen! Som tur kommer det kanske att ordnas en liknande kurs på hösten också, så du får hålla utkik då. :)
TIDSTJUVEN