Binnas Babyshower

 
Den uppmärksamme läsaren kanske märkte att Binna och Per som hade förlovningskalas för ett par veckor sedan väntar tillökning. Så himla kul och spännande med en till kompisbebis! ♥ För en vecka sedan, på söndagen, var det dags för Babyshower för den blivande mamman Binna. Fast babyshowerplanerna visste hon förstås inte om själv...
 
 
Vi var 13 stycken fnittriga brudar som träffades för att pynta och fixa inför Babyshowern. Presentbordet svämmade nästan över.
 
 
Dagen till ära blev det knytkalas. På bordet ställde vi alla möjliga sorters salta och söta bakverk och i taket hängde vi upp vimplar, ballonger, pompoms och serpentiner.
 
 
Otroligt festligt! Linnéa, som tagit initiativ till hela festen, hade lyckats koordinera allting så smidigt via Facebook så att alla hade med sig olika saker.
 
 
När kalasbordet var dukat och allt annat var förberett väntade vi ivrigt på att Binna skulle dyka upp. Vi hann nästan bli lite oroliga när klockan var ett par minuter över avtalad tid och Binna, som alltid är punktlig till precis allting, fortfarande inte syntes till.
 
 
Strax därefter rullade hennes bil in på gården och snabbt som attan gömde vi oss innanför dörren. "BABYSHOWER!" ropade vi i kör när Binna klev in genom dörren. Hon blev minst sagt överraskad av att mötas av ett helt gäng kompisar när hon hade förväntat sig att det bara skulle vara hennes mamma. Överraskad men väldigt glad.
 
 
När chocken lagt sig kickade vi igång med gissa-omkretsen-på-magen-leken. :)
 
 
Och så pimpade vi en body till bebisen.
 
 
...innan det så småningom var dags att hugga in på kalasbordet.
 
 
Oj oj oj, så gott.
 
 
När alla var (propp)mätta och belåtna vankades det presentöppning. I paketen gömde sig den ena gulliga bebisprylen efter den andra. Min present bestod av en "Mitt första år"-bok som förhoppningsvis kommer fyllas av små anteckningar, bilder och minnen.
 
 
Blöjtårtan var magnifik.
 
 
Den roligaste leken gick ut på att alla hade tagit med sig bilder på sig själva som bebisar. Sedan skulle alla försöka lista ut vem som var vem, och den som fick flest rätt vann.
 
 
Jag lyckades pricka rätt på ungefär hälften. Att para ihop en vuxen människa med en bebisbild är knepigare än man kan tro.
 
 
Och så fyllde vi i små formulär som jag hade fixat. Alla fick gissa på de strategiska måtten, ge namnförslag, råd till de blivande föräldrarna och visdomsord till barnet.
 
 
Avslutningsvis hade Linnéa förberett en lek där Binna skulle utmana någon i att byta blöja på en docka så snabbt som möjligt. Gissa vem som blev utmanad och utklassad... :'D Jag fumlade med knapparna, satte nästan blöjan fel väg och fick tänka både en och två gånger för att inte sätta på kläderna i fel ordning. Binna däremot var proffs. Det är tur att det är Binna som behöver kunna det här, och inte jag. Hehe.
Det blev verkligen en mysig eftermiddag och lyckad Babyshower. ♥
#1 - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

så fint ni gjort

#2 - Veronica Wallgren

åh vad mysigt :) Det är verkligen underbart med babyshower :)

#3 - Annsoh

super fina bilder! :) vad mysigt det ser ut!

#4 - Christina

Haha, den sista leken var ju lite intressant! :D

#5 - Embla

men ååh så mysigt. Vågar knappt visa detta för min syster som har total bebisfeber just nu och gråter varje gång hon ser ett gulligt barn.