Vagel i ögat och livskris deluxe

 
Hallå alla fredagslirare! Hoppas att ni har det bra.
 
Själv har jag livskris deluxe, dålig hårdag OCH en enorm vagel ovanför vänstra ögat. Man tycker ju att det skulle vara tillräckligt nervpåfrestande att lida av livskris, men det tyckte tydligen inte den där vageln som uppenbarligen var tvungen att dyka upp under natten för att låta mig lida lite extra. Tack tack vageln, så trevligt att du dök upp fredagen till ära.
 
 
Låt oss tala om min livskris litegrann. Den slog till för någon dag sedan och nu grubblar jag konstant på vad sjutton jag ska göra med mitt liv efter sommaren. Hittills har jag inte kommit fram till någonting alls. Det känns ärligt talat som att det finns alldeles för många alternativ att välja bland och samtidigt inga alternativ alls. Hur sjutton kan en människa vara så här förvirrad egentligen? Suck.
 
Ni vet hur man ibland fastnade mitt i en matematikuppgift och var tvungen att kika litegrann i facit längst bak i boken för att luska ut om man alls var på rätt spår eller om man var helt ute och cyklade med sina uträkningar? Så önskar jag att livet också skulle fungera. Att det skulle finnas ett facit som man kunde kika litegrann i bara för att se vartåt man ska röra sig eller om man redan är på rätt spår.
 
Var hittar man facit till livet!??
#1 - ellenlundis

Krya på dej Maria! ❤

Svar: Tack Ellen! Det är tur att vaglar inte är allt för långvariga. Oftast försvinner de ju efter en dag. :) Livskriser däremot...
TIDSTJUVEN

#2 - Hanna

I KNOW THE FEELING!! Har också en livskris på gång, orsakad av den kommande examen. Jag satte in lärarvikariatsnsökningar härom dagen och muttrade över de facto att jag i princip inte kan söka lärarjobb denna vår då jag inte officiellt är behörig än. Så hösten känns lite skrämmande för mig också... vi får livskrisa tillsammans!

Svar: Ack livet. Jag mår nästan dåligt bara av tanken på hösten, eftersom jag inte har den blekaste aning om var jag befinner mig då. Jag tänkte också skicka in lite jobbansökningar nu i helgen (men kan ju precis som dig inte heller söka som behörig ännu den här våren...) och så fick jag ett infall och ansökte till en ettårig studielinje också. Jag är så lost. Vi borde ta en angstkaffe i ÅA någon dag!
TIDSTJUVEN

#3 - Yvonne

Usch och fy för vaglar. Min mellanmoster berättade för länge sen om hur hennes systers (min äldsta mosters) svärmor Lisa hade trollat bort hennes vagel och dessutom tydligen lyckats trolla bort vaglarna för all framtid från hennes ögon. Tyvärr minns jag inte riktigt hur det gick till, men det var något verkligen märkligt med kokt ägg och en guldring och... nu kan det hända att fantasin skenar iväg med mig, men frågan är om man inte dessutom skulle gräva ner en bit ullgarn nånstans också. Lisas mormor hade varit "trollkunnig" och lärt Lisa hur man gör....

Livskriser, ja. De är jobbiga, men nödvändiga. Det brukar lösa sig på något sätt <3 Jag tror att man hittar facit där man minst anar det, om man håller alla sinnen öppna. Angstkaffe kan vara en bra början, kram!

Svar: Det låter som rena rama häxbrygden! ;) Men kanske det är just någonting sådant som behövs för att få bukt på vaglar. Jag läste någonting om att det hjälper att badda ögat med varmvatten, men ägg och guldringar låter ju mycket mer spännande.

Tack för peppen Yvonne! <3 Jag hoppas att lösningen på min livskris finns där ute någonstans.
TIDSTJUVEN

#4 - Pia

Här är en till som helt känner igen sig! Samtidigt som det ska bli sååå skönt att bli klar med gradun och få examen så känns det väääääldigt skrämmande. Jag har absolut ingen aning om vad jag ska göra till hösten. Är i exakt samma sits som dig och Hanna med att inte ha behörighet ännu vilket minimerar jobbmöjligheterna inom området. Min taktik just nu är att försöka att inte tänka på hösten, bara för att jag får sån kris av att tänka på det... hur smart den taktiken är får man ju fråga sig... men förhoppningsvis löser det sig på nå sätt för oss :)

Svar: Precis. Vilken vånda. :| Förhoppningsvis löser sig våra problem... på ett eller annat sätt. Borde väl fokusera på att skriva gradun nu istället för att angsta över framtiden.
TIDSTJUVEN

#5 - Hanna

Ja är SÅ med på angstkaffe på ÅA! Vi kan ju höras per medd på facebook ;)

Svar: Perfekt! :)
TIDSTJUVEN

#6 - Danielas Dagbok

hej från en som hade megalivskris för ungefär tre månader sen! Kan inte säga annat än det löser sig, på något sätt. För mig löste det sig hundra gånger bättre än jag ens vågat hoppats, hoppas samma händer dig :)

Svar: Så skönt att höra att det löste sig så bra för dig. :) Jag hoppas att livet har något bra på lut åt mig också, men jag vågar inte hoppas på för mycket. Vi får se vad som händer. *djup suck*
TIDSTJUVEN

#7 - Silje

Facit får du först då livet räknat ut sig själv utan att du själv lagt märke till det, till en början. Men plötsligt inser du att var precis så här allt skulle gå och att det var meningar att du skulle vara lite "lost" först innan pusselbitarna fallit på plats av sig själv.

Så gick det för mig :)

Svar: Men jag vill ju ha facit nu på direkten istället för att vara lost. ;) Men jo, jag förstår hur du menar. Jag litar på att du har rätt, och att saker och ting fixar sig på något vis. Tack för kommentaren <3
TIDSTJUVEN

#8 - Maria

Krya på dig! Det där med livskris känner jag lite igen mig i. Får själv ibland en stark känsla av att behöva göra en "eat-pray-love"-resa, haha :'D Fast kanske jag nöjer mig med att volontärarbeta i något spännande land, eventuellt ;) Om jag inte hittar något fast arbete utomlands som verkar tillräckligt intressant småningom.

Svar: Ibland har jag också enorm lust att bara packa en resväska och bege mig iväg mot okänd destination. ;) Hoppas att vi finner en lösning på våra livskriser så småningom.
TIDSTJUVEN

#9 - jenny

Ställer upp som bollplank om du vill sväng in ti vörå på en kafgekopp nan dag. Du e en så driven å passionerad mänsko så ja har verkligen int minsta tvivel på att höstenordnar se nästan av se själv!

#10 - Sara

I feel you, har haft samma livskris när jag höll på att bli färdig... Men som många andra här också har skrivit så kommer nog facit sen när man liksom minst anar det. Man förstår senare hur det var meningen att det skulle gå. Men ja, frusterande för stunden! Men jag tror att man kan lära sig att förstå att saker och ting ofta har en mening.

#11 - Sara

Insåg att min kommentar var superflummig, men nåja :) kanske du fattade pointen :P