2016-03-31 | 19:53:00

Alternativa framtidsplaner

 
Jag har nu accepterat att jag har exakt noll vetskap om vad som händer efter sommaren, i och med att jag förmodligen slutför mina pedagogikstudier under våren och står utan jobb till hösten. Därmed har jag också börjat fundera på ett par alternativa planer för vad jag kunde hitta på. Hittills ser min lista ut ungefär så här, med inspiration av andra människor som gör häftiga saker: 
 
 
1. Åka som volontär till Afrika
Jag blir alltid lika imponerad och inspirerad av de som vågar lämna tryggheten och bekvämligheterna här hemma och åka iväg som volontär till något mystiskt land långt borta (med risk för att dö i någon exotisk sjukdom som man inte är vaccinerad mot...). Just nu är Terese och hennes klasskompis Josefine volontärer i Tanzania och varje gång de delar med sig av sina tankar och upplevelser på bloggen blir jag lika fascinerad och lockad att göra något liknande.
 
 
2. Starta en alpackafarm
Ni lär ju veta vid det här laget att jag har en inte-särskilt-hemlig dröm om att ha ett par alpackor (och höns!) på gården i framtiden. Jag är ungefär 92% säker på att jag faktiskt kommer skaffa ett par alpackor en vacker dag, så jag kan ju alltid ägna hösten åt att etablera en alpackafarm. Jag tänker mig något i stil med min instagramfavorit Highland Airs Alpaca Ranch. 27 alpackor är väl rimligt?
 
3. Backpacka i Asien eller Australien
Vita sandstränder på Bali och häftiga landskap i Sydney... Mizza som har spenderat de senaste fyra månaderna på resande fot i Asien och Australien har fått mig att längta efter kulturmöten, kulturkrockar, matupplevelser och otroliga vyer. Läskiga nattbussar som lämnar en mitt ute i ingenstans och försvinner iväg med alla ens tillhörigheter och andra allt för spännande incidenter kunde jag dock stå över.
 
 
4. Jobba som au pair i England
Min forna arbetskollega Julia är au pair i England just nu. Hennes bilder från de brittiska slätterna och spännande upptågen är så otroligt drömmiga att jag skulle kunna åka dit på direkten! Fast ska man vara au pair borde man ju vilja ta ansvar för skrikiga ungar och blöjbyten också... och det är ärligt talat lite mindre lockande än de häpnadsväckande vyerna man kan fotografera.
 
Har ni fler förslag? Jag är öppen för idéer.

Finheter
Hannah Kjellman

Åh, går ut gymnasiet nu och vet inte heller vad jag ska göra till hösten. Jag är helt lost! Om jag visste vad jag ville studera skulle jag troligen försöka söka in till ett gäng skolor. Men jag känner mest att ett mellanår är det rätta för mig.

Jag vill verkligen resa, det är det jag i grund och botten vill göra till hösten, men jag vet bara inte hur. Lite feg och rädd är jag också..så synd att framtiden skapar en sådan ångest hos mig, inte speciellt kul :(

Svar: Visst är det en hemsk känsla att känna sig så där lost i hela livet. Jag trodde att jag visste vad jag ville göra efter gymnasiet, men nu fem år senare är jag istället väldigt osäker på om jag valde rätt väg. Men det lär ju visa sig.

Mitt råd till dig är att ta det där mellanåret när du är klar med gymnasiet och gör någonting spännande av året. Trotsa rädslorna och res någonstans även om det känns lite hemskt till en början. Jag vågar nästan lova att du kommer bli både klokare och få mer skinn på näsan av det.
Kram <3
TIDSTJUVEN

2016-03-31 | 20:22:14 | http://www.autre.fi/bloggar/hannah/
PYSSEL!!

Älskar din header! Åker du longboard? nice! :D

Svar: Jag har haft den här headern så länge nu att jag själv är lite less på den, så det är kul att höra att du gillar den. Jadå, jag åker longboard. Inte så seriöst och inte så bra, men attans roligt är det. Åker du också? :)
TIDSTJUVEN

2016-03-31 | 20:23:49 | http://youtube.com/battspysselprogram
Ida

Det löns att kolla noga med volontärarbeten i Afrika! Man vill ju inte stöda något som faktiskt inte gynnar de som faktiskt behöver hjälp! Gällande au pair arbetet så kan jag varmt rekommendera det. Det var det absolut tyngsta jag gjort men även det mest givande! :) Var själv i Düsseldorf ett år efter att jag tog studenten och året där var nog guldvärt.

Svar: Det har du helt säkert rätt i! Jag kan tro att det finns många fula fiskar som ser sin chans att utnyttja volontärströmmarna på fel sätt... Ska man åka ska man garanterat göra det via en trovärdig och säker organisation.

Kul att höra att du tyckte au pair-arbetet var givande. :) Har du berättat mer om det på din blogg någon gång? Det skulle vara intressant att läsa.
Tyskland skulle jag sådär för övrigt också kunna tänka mig att spendera en tid i. Om inte annat så för att konstatera hur usliga mina tyskakunskaper har blivit de senaste åren.
TIDSTJUVEN

2016-03-31 | 20:27:42 | http://rebers.ratata.fi
Ida-Marie

Ett tu tre står vi båda två utan framtidsplaner till hösten.. Alltså vad händer? Hur det än blir, och vad du än gör (röstar såklart på alpackorna) så ska du göra något som DU vill! Även om du inte vet vad det är nu, så kommer det visa sig under sommaren. <3

Och hej, om de riktigt gäller så kan vi köra all in på Finemang, de e ja helt me på ;)

Svar: Jaa, alltså vad händer? :o Varför har vi inte bara en tidsmaskin som vi kan hoppa in i för att kika lite på vad vi har för oss i framtiden? Det skulle minska stressnivåerna en hel del just nu.
Och jaa-a, Finemang! Jag är så glad att jag lärt känna dig. <3
TIDSTJUVEN

2016-03-31 | 20:47:01 | http://ziio.se
Sara

Start en alpackafarm! :D Jag kommer gärna o jobb åt dig, fö ja har knappast nå jobb ti hösten jag heller...

Svar: Prima! :D
Ja fick just en fantastisk affärsidé: vi kan jo bedriv drop in-pedagogik i alpackahagan. Finska å specialpedagogik, åså möjlighet att umgås me alpackor samtidigt.
TIDSTJUVEN

2016-03-31 | 20:47:57
Lili

Härliga planer, tycker alla låter fantastiska!

Svar: Finfint, det är bara att blunda och välja då. :)
TIDSTJUVEN

2016-03-31 | 21:25:26 | http://zilverka.blogg.se/
Lili

Eller hm! Eftersom du åker longboard (har också undrat över det, såg nu att du svarade ja på en fråga jag länge velat ställa), joina Longobard Girls Crew och turnera runt i världen?

Svar: Jamen JAA, där kläckte du ju den bästa idén av dem alla! :D Jag får se till att longboarda massor i sommar så att jag blir riktigt proffsig lagom till hösten 8) Du hänger på världen runt, eller hur?
TIDSTJUVEN

2016-03-31 | 21:26:35 | http://zilverka.blogg.se/
hanna, förbanna

jaa! Börja med alpackor så kan jag köpa av dig när vi kommit så långt i livet ;) jag har också en liten dröm att börja med alpackor (och höns! Och getter!) :D

2016-03-31 | 21:57:51 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
Lili

Absolut! Vi ses till hösten! ;)

2016-04-01 | 13:24:59 | http://zilverka.blogg.se/
Viktoria

Språkresa? Work and Travel?

2016-04-01 | 17:15:24
birgitmaria

Inga fler förslag , du har så bra egna :-) Av erfarenhet vet jag att det kommer att att ordna sig, vad du än tar dig för!

2016-04-01 | 21:47:08 | http://birgitmaria.blogg.se/
Sandra

Kom till nykaabi som dagmamma åt mina barn 😁

2016-04-01 | 22:52:30 | http://sevendays.fi/lagombackan
Maria

åka på working holiday till Australien kanske? Det överväger jag som alternativ, vid sidan om att volontärarbeta i något spännande land eller hitta ett "normalt" jobb nånstans i världen ;) Jag tycker mig ha läst att man måste vara under 30 för att åka dit med sådant visum, så vill man prova på det gäller det att passa på, själv har jag under 2 år på mig att förverkliga det :D

2016-04-02 | 13:34:36 | http://www.mariasmemoarer.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?