Det värdefullaste i min garderob

 
Den här spetsmönstrade koftan är utan tvivel det allra värdefullaste plagget i min garderob. Inte för att koftan är det plagg som kostade allra mest i butiken eller det plagg som har högst andrahandsvärde på second hand-marknaden... utan för att koftan är tillverkad med så mycket kärlek. Det är en kofta som bara finns i ett enda exemplar.
 
 
Koftan är ett handarbete som min mamma har suttit och stickat på otaliga kvällar. Hon har stickat, rivit upp och stickat om ända tills hon var alldeles nöjd med slutprodukten och måtten var anpassade exakt för mig.
 
 
Detaljerna, som ärmmuddarna och volangerna i nedre kanten av koftan, är så otroligt fina.
 
 
Koftan är så vacker att jag knappt vet om jag ska våga använda den...
 
 
...men samtidigt är den allt för fin för att ligga undangömd i skåpet. Den förtjänar att få hänga med under många fina och ljumma sommarkvällar och lika många mysiga höstäventyr, frusna vintermorgnar och kyliga vårdagar.
 
 
Mönstret till koftan finns i tidningen Novita 2/2016. Den är stickad i Novita Nalle i färgen 061 och är precis sådär lagom varm men ändå luftig som en mysig kofta ska vara.
 
 
Det här är det vackraste och värdefullaste plagget i min garderob. Tack mamma! ♥
#1 - Sara

Åh vilken underbart vacker kofta!

#2 - Pia

Alltså WOW! Den är helt uuunderbar och fin! Din mamma hon kan nog hon :D

#3 - JohannaS

Ååh, den e jättefin!

#4 - Marias Memoarer

Jag förstår verkligen att den är ovärderlig för dig :) själv har jag en klänning som min mamma sytt och använt som ung, och som jag nu använder då och då. Tidlös modell som kanske rentav kan sparas till ytterligare en generation :)

#5 - Karolina

Vad DUKTIG hon är! Jättefin! :)

#6 - Victoria

Så galet fin och vilket jobb hon gjort din mamma <3

#7 - Saragunmarie

Såå fin!

#8 - Sara

Ojj va fiin! Påminner lite om en Odd Molly kofta :)

#9 - JUNITJEJ

Vilken underbar kofta!!!

Jag gillar din blogg så mycket att jag undrar om du vill gästblogga på min blogg. Jag hoppas verkligen det! Om intresse finns, så kan du kontakta mig på mailadress: k.bucht@yahoo.se

#10 - Matilda Wikblom

men åh vilken fin kofta & vad duktig mamma du har :)

#11 - ellenlundis

Ur söt kofta :) Den passar dej jätte bra, tycker jag