2016-12-17 | 08:16:00

Syskon och bästa vänner

 
Nu har Laika bott här i två och en halv vecka ungefär, och det känns redan som att hon aldrig har gjort annat. Det tog ungefär en vecka innan Sputnik och Laika hade accepterat varandra helt, men idag är de bästa vänner. Sputnik tar sin storebrorsroll på största allvar och ser till att både tvätta henne och hjälpa henne att bli bekant med omgivningarna. 
 
 
När Sputnik blir trött på Laika och hennes energi (i samma stund som lilla Laika klev in genom dörren blev Sputnik så stor och vuxen!) går han ut och tar lite egentid i ett par timmar innan han kommer in och busar med henne igen. Oftast går det så livat till att tavlorna svajar på väggarna och blomkrukorna är farligt nära att trilla i golvet. Katterna springer och jagar varandra från ena ändan av lägenheten till den andra, under borden, ovanpå stolarna, tvärs över soffan, in i badrummet och sedan upp på bastubänkarna. Först springer Sputnik efter Laika och sedan springer Laika efter Sputnik. Det är inte klokt hur roligt de har tillsammans! Precis så här hade vi drömt om att det skulle bli med en till katt i huset.
 
 
Ibland hjälps de åt att hitta på hyss. En av deras favoritsysselsättningar är att tassa bort golvsilen i badrumsgolvet så att de ska kunna sticka ner nosarna i hålet där under. Fräscht.
 
 
På nätterna sover de tillsammans, tätt ihopkurade på golvvärmen. Laika är en så lättskött katt som verkar vara glad och nöjd mest hela tiden. Hon spinner som ett tröskverk genast när man rör vid henne och hon sitter gärna och gosar i ens famn de sekunder hon inte har spring i benen.
 
 
Ni kan tro att vi är glada över att denna lilla krabat har flyttat in. Sputnik är glad, Mikael är glad och jag är glad. Och Laika, hon verkar trivas alldeles ypperligt hos oss. ♥

Finheter
Caroline

Haha! Ja golvsilarna här i huset får heller inte vara i fred. Det tog inte länge innan katterna hade lärt sig att det fanns "gott" vatten där under. Förut då vi bodde i radhus hade vi vanliga plastgolvsilar, de var ju lätta att få upp. Trodde vi var smarta som satte metall golvsilar då vi renoverade huset, men tji fick vi. Fortfarande går katterna in i duschen och tassar bort golvsilen av metall. Det är bara något man får leva med, hehe.

Svar: Nämen :D Vad är det med katter och golvsilar egentligen? För att inte tala om katter och toalettborstar... Haha.
TIDSTJUVEN

2016-12-17 | 09:05:06 | http://www.voitbygirl.blogg.se
Karolina

Åh nemen så sött! :) Jag hade samma förhoppningar när vi skaffade en kompis till vår "gamla" katt (5 år), men tyvärr går det inte alls... Vår nya har bott här i ca 7 månader nu och allt de gör är att slåss och jaga varann på ett aggressivt sätt. :( Vi får helt enkelt ha dom i skilda rum, det går inte annars..

Svar: Så ledsamt att era katter inte kommer överens. :( Katter har ju sina egna personligheter de också, och alla kommer helt enkelt inte överens. Kanske den gamla katten känner sig hotad av den nya?

Jag vet inte om vi bara hade tur i och med att Sputnik och Laika kommer sams så bra, eller om det kanske gick smidigt för att vi tog en till katt så här pass tidigt. Sputnik är ju bara lite över ett år och fortfarande rätt barnslig till sättet ibland. Han hade tidigare en kattbästis ute på gården (grannens katt) men den flyttade bort, så jag tror att Sputnik helt enkelt saknade en kompis att leka med och därför snabbt tog till sig Laika.
TIDSTJUVEN

2016-12-17 | 12:28:06
Danielas Dagbok

...ooooch nu vill jag bara också skaffa två katter :) :) :)

2016-12-17 | 18:20:44 | http://danielasdagbok.com
Marias Memoarer

Men oj så söt, och underbart att de kommer så bra överens! :)
Min kattbryr sig ej om golvbrunnen, däremot dricker hon hellre vatten ur diskhon än ur egen skål 😂 innan gick det bra med smutsigt vatten, men så insåg hon ändå att det allra bästa ändå är rent vatten ur ett glas som vi ibland sätter fram åt henne i diskhon ;)

2016-12-18 | 09:56:07 | http://www.mariasmemoarer.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?