2015-09-04 | 14:49:00

Tillsammans kan vi hjälpa

 
Nyheterna svämmar över av artiklar, inslag och bilder från flyktingkrisen i Europa. Flyktingförläggningarna här i landet är överfulla och ropen om hjälp är många. Bilderna på den döde syriske pojken som spolats upp på en strand i Turkiet har etsat sig fast på allas näthinnor och som medmänniska känner man sig så maktlös. Varför har vi det så bra när andra lider? Vad kan vi göra för att hjälpa de som är i kris? Hur kan vi visa vårt stöd? Faktum är att ingen kan göra allt, men vi kan alla göra något.
 
 
 
Flyktingvännerna vid Capella i Oravais tar emot kläder i alla storlekar, skor, husgeråd, leksaker, cyklar med mera. Sakerna delas ut till behövande vid flyktingförläggningen i Oravais. Snart är det vinter och då behövs det varma kläder och ordentliga skor. Kontaktuppgifter finns här.
 
Röda korset i Vasa tar emot kläder, skor, husgeråd, leksaker, cyklar med mera. Donationerna tas emot nästa vecka i Olympia enligt överenskommelse och i Röda korsets kontor på Handelsesplanaden 26 på torsdag och fredag. Speciellt vinterkläder behövs. Mer info och kontaktuppgifter finns här.
 
Kyrkans utlandshjälp är på plats i Ungern, Serbien och Grekland för att hjälpa nödställda med bland annat rent vatten, hygienartiklar och filtar. Man kan ge ett bidrag på valfri summa via Kyrkans utlandshjälps hemsida här. Man kan också skicka texten LAHJOITUS till nummer 16499 för att donera 20€.
 
♥ Via Röda korsets vänkurs kan man bli vänfamilj till någon som kommer till Finland som flykting. Att hjälpa till med integrationen är inte svårare än att hitta på fritidssysselsättningar tillsammans och fungera som ett stöd. I Smedsby börjar en vänkurs på torsdag. Mer info finns här.
 
♥ - ♥ - ♥
Dela gärna vidare!

Finheter
Karro

Usch hela den här grejen är så hemsk :'( fint att du lyfter fram det! Jag ska göra ett inlägg snart jag också. Och sen ska jag nog donera något! Man känner sig så hjälplös, men tillsammans kan man ju faktiskt göra skillnad.

2015-09-04 | 17:56:11 | http://kjld.blogspot.com
Henrietta Nylund

Superbra att du kommer med tips, visste inte om det där! Ska definitivt föra något jag inte har användning av dit!

2015-09-04 | 18:24:47 | http://ettass.blogg.se/
Linda

He e så hemskt me hande pojken ! ennu hemskari e ju att dehär händer varje dag :( ja skriva å jyst ett blogginlägg & dejla med me åv tin listo om hu man kan hjälp ! <3

2015-09-04 | 21:00:05 | http://lindasjolund.blogg.se
Maria

åh, jag skulle ha en hel del i husgeråds-väg att skänka i och med att jag flyttar, men det är saker som jag har i åbo och här tycks de bara ta emot herrkläder och saker till barn..?? Synd isåfall, för det har jag inget av och hade så gärna hjälpt till med det jag kan här i åbo.. :( Kanske jag hittar lite andra små sätt att hjälpa till senare istället :)

2015-09-06 | 01:45:20 | http://www.marvelicious.blogg.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?