På jakt efter Odd Molly

Bildkällor: Ronja / Mimmi / Nadia / Michelle
Hjälp! Nu har jag ett stort i-landsproblem. Det är nämligen så att jag blivit hjärntvättad. Av vadå, undrar ni? Jo, av alla bloggare som glatt poserar i mollysar. Nu har jag kommit på att jag också vill ha en sådan där svindyr kofta med gulligt mönster i en fin färg. Eller nej, jag vill inte ha en. Jag ska ha en. De är ju så hiskeligt fina! Problemet är bara att jag har en studiebudget där koftor som kostar tvåhundra euro inte finns med på listan över vilka utgifter som är okej... Så jag har finkammat hela internet efter Odd Molly-reor, letat igenom varje loppisgrupp på Facebook och likt en hök hållit stenkoll på den finska köp- och säljgruppen för Odd Molly-kläder de senaste veckorna. Hittills har jag kammat noll.
 
Nu vänder jag mig därför till er, o allsmäktiga och allvetande läsare. Var i hela friden hittar man en Odd Molly-kofta för ett skäligt pris? Finns det rent av en överflödig kofta i er garderob? Jag är intresserad av alla färger och främst storlek 2. Tveka inte att dela med er av era bästa tips eller ta kontakt om ni råkar ha en kofta som ni vill bli av med. Jag är er evigt tacksam.
#1 - Nina

Har faktiskt en extra i skåpet, tyvärr i strl 0. Kan annars tipsa om att hålla ögonen öppna på nätbutikerna. Så sent som för 1-2 veckor sen hade Boozt.com rea på vissa Mollyplagg :)

Svar: Attans, den är säkert alldeles för liten för mig då. Jag har storlek 38/M i vanliga fall och har förstått att Odd Molly-koftorna ganska långt motsvarar vanliga storlekar. Jag spanade faktiskt in rean på Boozt, men tyckte att det bara var topparna och sommarplaggen som var på rea just då. :/ Annars var det ett bra tips!
TIDSTJUVEN

#2 - Nadia

Visst de är fina och alltid lika användbara! Har ju haft en galen Odd Molly-period. Numera finns bara ett par Lovely Knits och några andra koftor i min garderob. Ja kanske några klänningar och toppar också. Vad är ett rimligt pris tycker du? Så ska jag säha häpp när jag ser en i stl 2 :)

Svar: Synd att jag är lite "efter" med den här Odd Molly-fascinationen och missade din stora utrensning. ;) Ett rimligt pris... hmm, det beror ju på om det är ull eller bomull och vilket skick den är i förstås. Men runt 70€ kanske? Hojta jättegärna till om du ser en! ♥
TIDSTJUVEN

#3 - Nadia

Ja äsch att du missade! Fast trösta dej att mina var stl 1;) Du är så lång så det kan hända de blivit för korta.
För 70 kan du eventuellt hitta nån som inte är i allt för bra skick. Fast oftast hålls skicket rätt fint på dem.
Jag ska hålla utkik :)

Svar: Jo, jag misstänker att storlek 1 blir för kort i midjan och ärmarna på mig. Så brukar det vara med andra kläder i storlek 36 i alla fall. Kanske jag får höja prisribban lite om jag vill ha bra kvalitet också? Det verkar ju vara enormt högt andrahandsvärde på OM!
Tack. :)
TIDSTJUVEN

#4 - Ida-Marie

Hihi, tänkte nästan du skulle fatsna för dem nån dag ;) Passar ändå dig såå :D

Svar: Din spådom blev sann! De är ju precis min stil egentligen, så det är sjukt mystiskt att jag inte fastnat tidigare. Jag tror att det beror på att jag av ren princip brukar bojkotta trender och sådant som är allt för mainstream men till sist faller jag ändå alltid i fällan. Jag har tydligen inte tillräckligt med egen vilja trots allt. ;)
TIDSTJUVEN

#5 - Matilda

Jag har också blivit helt kär i dessa pga bloggare! Inte bra...

Svar: Det är ju livsfarligt för ekonomin!
TIDSTJUVEN

#6 - daniela

råka se dehär när ja logga in på syrrans garderob: http://www.syrransgarderob.fi/2015/09/odd-molly-2/

Svar: Tack för tipset! :D
TIDSTJUVEN

#7 - Jenny

Här är ännu en som sitter och drömmer om en tröja från Odd Molly! Tidigare, för nåt år sedan, tyckte jag att de där tröjorna var helt förfärliga, men nu har jag helt ändrat åsikt. Måste nog investera i en snart. :)

Svar: Det är konstigt hur snabbt man kan ändra sig. ;) Hoppas att du hittar en som du fastnar lite extra för!
TIDSTJUVEN

#8 - Ronja

Hehe roligt att du ska joina Odd Molly trenden! Finns inga finare plagg i mina ögon, jag har ju alltför många men tyvärr håller jag hårt fast i dem! Jag har faktist inte köpt en ända till normalpris, antingen har jag haft rabattkod och fått bort ca 50% av nypris på tex ellos eller så har jag köpt alla andra i Facebook grupper / loppis. Mitt bästa tips är nog att kika in på boozt.com, zoovillage.com, bubbleroom.fi och kanske nelly.com lite hela tiden! Oftast dyker en kofta upp på rean i sista exemplar så det gäller att hastigt klicka hem den innan någon annan tar den :) Annars kan du gå med i tex. "odd molly köp och sälj" "vi som köper och säljer odd molly" "odd molly bytesgrupp" "odd molly loppis" "odd molly holics-göteborg köp byt&sälj".... det är nu främst där jag hittar massvis av fina koftor till rimliga priser :) Lycka till i jakten!

#9 - Dixi Wonderland

Om du vill så kan jag bju in dig till Best Secret. Det är en hemsida som har upp till 70% rabatt på de produkterna som de säljer :) Allt är 100% äkta dock kan du inte ansöka själv utan måste bli inbjuden. Dom har ca 700 olika varumärken :) Det kostar naturligtvis inget att bli medlem :)

#10 - Pia

Ja visst är Mollysar fina! Jag blev kär i Odd Molly i våras och har sedan dess skaffat mig fem plagg från märket. Dock är de enfärgade med fina broderier mer i min smak än de mönstrade, men jag tycker de mönstrade är supersöta och skulle nog passa dig perfekt! :) Mitt tips är att hålla utkik efter 40 % rabattkoder till Ellos som gäller även märkesvaror. Också Boozt brukar ha rabattkoder nu som då och dom har för det mesta också en hel del OM på rea.. det är väl mest bara sommarkläder nu, men om ett par månader lär vinterkoftorna också vara på rea :)

#11 - Julia

Säljer dem på Seven Roses i Vasa :) Visserligen finns de på nätet, men personligen tycker jag det är roligare att gå in i en affär, prova, välja och stöda en mitten nischad butik än de stora nätkedjorna :)