Kräftkalas på villaavslutning

 
I lördags var det villaavslutning. Villaavslutning är en sån där härlig högtid som firas här på västkusten i Finland, och den innebär i princip att sommarstugesäsongen tar slut (fast sambon och jag håller inte riktigt med om att den är riktigt slut ännu, så vi har övernattat på villan två nätter till sedan dess).
 
I år firade vi villaavslutning på Mikaels villa tillsammans med ett gäng kompisar. Vi skulle ha kräftskiva, så innan gästerna anlände dukade vi upp till långbord komplett med roliga hattar och världens mest färgglada dukning. Egentligen hade vi tänkt äta utomhus, men typiskt nog blåste det utifrån havet den där kvällen, så det var svinkallt ute på terrassen. Som tur gick det att duka för 12 personer inomhus också.
 
 
Så småningom började gästerna droppa in och vi ställde till med ett riktigt matkalas utan dess like. Diverse lekar, så som uppdragslappar under tallrikarna, hade vi förstås också.
 
 
Kräftor är något som jag faktiskt aldrig har ätit tidigare, så ni kan tro att det var spännande! Alla verkar ju tycka att kräftor är sååå goda. Men alltså... jag var inte imponerad. Så mycket jobb för så lite mat! Och så smakar de ju ingenting ens? Nä, någon kräftätare lär jag inte bli. Laxpaj är mer min grej.
 
 
När solen gick ner bestämde vi att det var fotodags. Det var lättare sagt än gjort...
 
 
...för det var aaningen blåsigt.
 
 
Vi försökte oss på hoppbilder istället. :')
 
 
Resten av kvällen ägnades åt bastubadande, nattdopp i havet och storslagna fyrverkerier. Precis sådant som en villaavslutning bör ägnas åt, tillsammans med fina vänner. ♥
#1 - Yvonne

Kräftor är verkligen "mycket skrik och lite ull, som fan sa när han klippte grisen" :D Jag köpte kräftstjärtar, bekvämare så.

Vi firar sommarens sista veckoslut, men avslutar inte. Jag vill vara i skären så länge föret tillåter, dvs. tills båten fryser fast, ungefär.

Svar: Här lär det nog också bli kräftstjärtar nästa gång (om det blir en nästa gång). Kräftor var ju bara dyra och jobbiga. ;) Och visst ska man vara ute vid villan så länge man bara kan! Vi har turen att ha bilväg till både min familjs villa och sambons familjs villa, så vi lär nog också hänga ute vid havet många dagar än i höst.
TIDSTJUVEN

#2 - Christina

Jag däremot älskar allt vad skaldjur heter.. Ja, det är mycket jobb och inte så mycket lön, men hela den där grejen och samvaron kring det är så rolig. :)

Svar: Håller med dig om att hela grejen runtom var trevlig! Eller underhållande, kanske man ska säga. De som var lite mer erfarna på kräftfronten fick i alla fall ha roligt åt oss kräftnybörjare. :'D
TIDSTJUVEN

#3 - Ida-Marie

Åh så härliga bilder. Vilken fin kväll ni fick :)

Svar: Ja, det blev superkul! :) Men jag måste säga att jag var lite avis på din myskväll också.
TIDSTJUVEN