Köp böcker i Kimo

 
Idag har jag storshoppat böcker tillsammans med mamma. Kan ni gissa var? Jo, i grannbyn Kimo! Hela den här högen med splitternya böcker och pennor kostade totalt 25€. Helt otroligt!
 
 
Nu kanske ni tänker "Vadå, kan man köpa böcker i Kimo?", och JA det kan man göra. Mitt i byn finns just nu en loppisbokhandel. För en tid sedan brann en bokhandel på Åland, och ett par i Kimo bestämde sig då för att köpa upp hela sortimentet med brandskadade böcker. I ett uthus ute på gården har de öppnat sitt bokloppis. Vissa böcker är lite sotiga, men de allra flesta böckerna är i nyskick.
 
 
Det finns romaner, ungdomsböcker, gör-det-själv-böcker, barnböcker, självhjälpsböcker, biografier och allt annat vad som brukar finnas i vanliga bokhandlar. Till och med pennor och häften! Alla böcker är svenskspråkiga eftersom de kommer från Åland. Pocketböckerna kostar 1€ och inbundna böcker kostar 70% av originalpriset. En riktig struntsumma för så bra böcker! De har nyligen fått påfyllning av böcker, så nu är det riktigt välfyllt i hyllorna.
 
 
Böckerna ligger lite hullerombuller, så man kan hitta riktiga skatter om man tar sig tid att rota litegrann i lådorna och hyllorna. Mamma och jag kom ut med varsin stor plastkass proppfull med höstläsning åt oss själva och presenter och julklappar åt andra. Bästa bokhandeln jag någonsin besökt!
 
 
Bokhandeln ligger på Kimovägen, nästan mittemot Kimo Skola.
Den är öppen på helger kl. 11-17, eller då skyltarna finns ute vid vägen. Tipsa alla ni känner!
#1 - Veronica - var dig själv, för alla andra finns redan

Nice! Böcker är himla kul!

Svar: Eller hur! Jag vet inte riktigt när jag ska hinna läsa hela den här högen, så det är tur att böcker är en så snygg inredningsdetalj också. :)
TIDSTJUVEN

#2 - Karolina

Oj vad ljuvligt! Dit ska jag absolut gå nästa gång jag har vägarna förbi Kimo :D

Svar: Ja verkligen! Hehe, kanske inte så ofta man har vägarna förbi Kimo... ;) Men om du kör genom Oravais någon helg ska du helt klart ta en avstickare till Kimo. Det ligger ca 10 minuter från Oravais. Rekommenderas.
TIDSTJUVEN

#3 - Christina

Borde verkligen ta mig ett besök till Kimo. :)

Svar: Det tycker jag också att du borde. :) Ta med dig kompisarna eller mamma. Ni kommer säkert att göra massvis av fynd!
TIDSTJUVEN

#4 - Lili

Vad kul! jag älskar böcker, så bokshopping är ungefär det bästa som finns.

Svar: Samma här! Fast jag har en tendens att samla på mig fler böcker än jag hinner läsa. Borde bli bättre på att bara pausa allt annat och mysa ner mig i soffan med en bra bok lite oftare. :)
TIDSTJUVEN

#5 - Jennifer

Har kört förbi flera gånger men aldrig tagit mig tid att kika in. Visste inte att de hade köpt upp ett helt sortiment av böcker! Skall ta mig i kragen och gå dit någon dag. :)

Svar: Jag visste inte heller att det fanns sådär mycket böcker där! Hade trott att det bara skulle vara ett par lådor eller något. :P Du ska absolut passa på nu nästa helg! De hade nyligen fått in mer böcker, så det är riktigt bra utbud just nu. :)
TIDSTJUVEN

#6 - Maria

Oj, detta kände jag inte till! :) Ska se om jag hinner dit en sväng i helgen...

Svar: Vilken tur att du fick reda på det nu. :) Hoppas att du tar dig tid att åka dit! En bokhandel här ute på landet här ju inte till vanligheterna.
TIDSTJUVEN

#7 - Miriam

Men åh, vilket drömställe! Där skulle jag fastna i timmar känner jag :)
Du får gärna berätta om Toves böcker var bra sen, har funderat på att läsa dom ett tag nu ^^

#8 - Isabelle

Det bästa som finns är ju att sitta en vinterdag, framför en brasa och läsa en bra bok. Rekommenderar starkt böckerna Flyga högt av Katarina von bredow och alla lassemaja böcker hahah man kan aldrig bli för gammal för dem böckerna (älskar dom ännu och är snart 15år hehe) :)