Upp till bevis: Lila färgmask

 
Nackdelen med intensiva hårfärger, typ rött och lila, är de bleknar lite varje gång man duschar. Det är bara en vecka sedan jag färgade lila ombre och det märks redan att färgen håller på att släppa. Så kan vi ju inte ha det.
 
 
Jag blev tipsad om att testa lila färgmask - en typ av tonande balsam - så idag passade jag på att svänga in via Halpa-Halli när jag ändå hade vägarna till Vörå. Inhemska Biozells plommonlila färgmask var den enda som fanns i hyllorna, så jag tänker att det får bära eller brista. Är det någon som har testat färgmasker och vet om de funkar?
#1 - Saragunmarie

Jodå, tå ja har haft rött & kopparfärgat hår så har ja allti missbrukat färgmasker ;) Hedé märki har int ja testa na, men all märken ja har använd har noo fungera, så kör hårt!

Svar: Åh, kul att hör! Jag testa aldri färgmasker tå ja hadd rött hår utan färga om heila håri istelli (ho bra he sedan va kan man jo fråg se). E ska bli spännand att pröv dähär no. :D
TIDSTJUVEN

#2 - Amanda - Kreativ författare

Låter spännande! Jag har aldrig provat det.

Svar: Jag får återkomma med rapport om huruvida det funkade eller inte så fort jag testat då. :)
TIDSTJUVEN

#3 - Matilda

har inte testat men skulle vilja testa en riktigt blond färgmask. Du får ju ge lite tips sedan om hur det gick :)

Svar: Oh, finns det blonda också? :D Av det här märket fanns det massa intensiva färger, typ rött, svart, rosa, orange, lila och silver. Jag lovar att berätta hur det gick! :)
TIDSTJUVEN

#4 - PrinsessaVanessa

Ååh, Det vill jag prova!!

Svar: Det borde ju funka som en vanlig toning också, tycker man. Så ifall du är sugen på att testa typ rosa hår kanske det här vore värt? ;) Det står på förpackningen att det håller 6-8 tvättar.
TIDSTJUVEN

#5 - ida

Njae. Funkar så att d bevarar färgen längre + ger lite lyster, men kan inte rädda urtvättade färger. Du måste färga om/över. Har många olika tuber av Biozell hemma. Nog tyvärr hopplöst att få rött eller lila att fastna i håret.

#6 - Maria

Färgmasker är toppen då man har t.ex. rött hår, det är ett väldigt lätt sätt att hålla färgen intensiv längre - brukade blanda en klick färgmask tillsammans med balsamet! :) Värre tycker jag dock det är att helt och hållet få bort färgen ur håret ifall man t.ex. som jag vill gå tillbaka till blont (dock helst utan att bleka eller avfärga med starka kemikalier - och även om man bleker med starka medel så tenderar ju håret att bli orange istället för blont om man har röda pigment..) - det röda vill ju aldrig släppa helt...! :O Nog för att jag tycker rödblont är fint också, men nu är ju utväxten askblond så det passar ju inte riktigt ihop...

#7 - Linda

Använde revlons färgbomber när jag hade rött hår, för att förhindra att det blev urtvättat fort. Funkade superbra. Är sugen på att göra som dig nu dock, supersnyggt :D

#8 - Maria Ekblad

Åh det är det som är så jobbigt, jag slutade vara rödhårig för några år sedan för jag pallade inte fortsätta fylla på färg. :/