Finemang - ett företag att lägga på minnet

 
Det är dags att släppa bomben. Idag berättar Ida-Marie och jag vad det egentligen är som vi tisslat och tasslat med så länge. Som ni kanske minns så startade vi ett företag i februari och nu är det hög tid att vi berättar vad det egentligen är för typ av företag som vi numera driver. Att vara företagare och entreprenör vid sidan om studierna vid 22 års ålder känns aningen häftigt.
 
 
Historien bakom det hela
Det hela började redan i augusti förra året och sedan dess har allt gått snabbt. Vi startade gruppen Finlandssvenska bloggare på Facebook, och allting hände nästan över en natt. Vi fick hundratals medlemmar (idag är vi nästan uppe i 1500!) och bloggintresset sköt i höjden i Svenskfinland. Vi började planera för framtida påhitt, ordnade bloggträffar, knöt kontakter med många härliga finlandssvenska företag, organiserade utlottningar och gick på olika evenemang.
 
Någonstans mitt i allt det där roliga föddes idén om att utveckla det här bloggfenomenet till någonting ännu större. Varför inte passa på att satsa ännu mer på det som man brinner för att göra? Varför inte hjälpa andra att utvecklas, ha roligt och knyta nya kontakter? Vi bestämde oss för att starta ett företag för att lättare kunna göra allt detta.
 
 
Vårt företag
Resultatet blev Finemang (bokstavligt talat!). Vårt företag syftar till att utveckla den finlandssvenska bloggvärlden och ordna olika typer av evenemang. Eftersom vi inte vill binda oss till enbart bloggarna utan också vill kunna satsa på att organisera andra typer av evenemang ville vi ha ett företagsnamn som på något vis knyter ihop dessa två grejer. Ett namn som är lätt att minnas, klingar bra och kanske också är lite fyndigt. Finlandssvenska bloggare och evenemang... Finemang!
 
Det projekt som vi för tillfället lägger ner mest tid på är bloggalan som går av stapeln i november. Den kommer vi att berätta en hel del detaljer om någon gång före midsommar. Men innan det är dags för bloggala kommer vi också att ordna ett och annat mindre evenemang i Svenskfinland, så ni behöver inte vänta allt för länge innan ni får se vad vi har kokat ihop i vårt företag. Vi håller dessutom på att göra om hela Finlandssvenska bloggare-hemsidan och jag tror att ni kommer att stormgilla den när vi väl lanserar det nya konceptet. ;) Just nu är vi så himla peppade på att få förverkliga alla våra planer och idéer. 
 
När man har världens bästa kompanjon kan det helt enkelt inte gå fel. Vi bollar idéer, inspirerar varandra, hittar på kreativa lösningar, skrattar och är seriösa om vart annat. Det här är bäddat för succé. Kort sagt så tror jag att det är bra att vara ung och lite dumdristig när man startar någonting stort, för då kan man gå nästan hur långt som helst.
 
Finemang - lägg det på minnet.
#1 - Malin

Grattis! Superbra namn!! Tänk ut affärsplanen bra så att ni inte arbetar "för assigt". Been there done that... Ser fram emot era jippon! Lycka till

Svar: Tack så mycket för de peppande orden Malin - och för råden. Alla råd från erfarna egenföretagare tas såklart emot med tacksamhet. :)
TIDSTJUVEN

#2 - Saragunmarie

Oj, grattis! :D Va roligt!

Svar: Tusen tack Sara! :)
TIDSTJUVEN

#3 - Hannasvirrvarr

Jes! Hejaheja! :)

Svar: Tack för hejaropen! :D
TIDSTJUVEN

#4 - hanna, förbanna

men åh, vad spännande det låter! Lycka till!

Svar: Så roligt att du tycker det! Det tycker vi också. Tack! :)
TIDSTJUVEN

#5 - Emzi

jeeee! Vad roligt!

Svar: Härligt att du tycker det Emma!
TIDSTJUVEN

#6 - Emilia

Fantastiskt namn! Lycka till!

Svar: Tack så mycket! :)
TIDSTJUVEN

#7 - Christina

Bästa nyheten idag! :)

Svar: Åh Christina, så glad jag blev av den kommentaren. :)
TIDSTJUVEN

#8 - Linda

Härligt! Behöver ni en assistent är det bara att hojta till! ;)

All lycka!

Svar: Tusen tack Linda!
Det ska vi helt klart sätta bakom örat. ;)
TIDSTJUVEN

#9 - Fanny

Åh, så skoj! Ska bli spännande att följa med! Lycka till och tack för att ni gör det här fina arbetet! :)

Svar: Tusen tack! Så glad jag blir att du tycker det. :)
TIDSTJUVEN

#10 - JoLi

Härligt! SÅ NICE! Har varit riktigt nyfiken på vad ni hållit på med hela våren och det här låter ju verkligen kanon. Det här kommer nog bli hur bra som helst. Heja heja.
Tack för länken till finlandssvenska bloggare, betyder mycket <3

Svar: Johanna, tack ska du ha. <3 Du är alltid så härligt peppande och dina kommentarer gör en alltid på bra humör. :)
TIDSTJUVEN

#11 - Isabel Bjon

Åååh vad roligt! Kommer vara superintressant att se vad ni hittar på , speciellt bloggalan! Är super excited för den!

#12 - lillHill

GRATTIS och stoort lycka till! Jag tror ni är helt rätt ute i tiden och att ni kommer att lyckas hur bra som helst!

#13 - Elvira

Åh SÅ HÄFTIGT!! Superroligt, grattis! Ska bli spännande att höra mer om bloggalan också! :)

#14 - Karolinas Kaos

Vad duktiga ni är! Ser fram emot att se vad ni hittar på :D

#15 - Daniela

Fenomenalt namn! :D