253 kliande myggbett

 
Det finns två typer av människor här i världen:
De som myggorna älskar och de som myggorna inte alls bryr sig om.
Jag hör helt klart till kategori nummer ett. Midsommarhelgens saldo är cirka 253 kliande myggbett. Det kliar på benen, på armarna, i hårbottnen och till och med på tårna - jag måste helt enkelt vara lite extra smarrig enligt myggorna. Det är så konstigt det där, för vissa människor kan ju sitta utomhus en hel kväll utan att bli biten av en endaste mygga och själv kan jag knappt gå utanför dörren under sommaren utan att bli attackerad av en hel svärm. Så här i början av sommaren kliar alltid myggbetten någonting förhärdat dessutom. Någon i kategori två som vill byta?
#1 - http://carloine.blogspot.com

Jag är också en av dem som får tusen myggbett, men intalar mig att myggorna endast biter de som är friska. ;) Igår var de dock hysteriska myggen. Ett tips är att ha antihistamin med i (kamera)väskan. Efter ett piller så lugnade kliandet ner sig och de uppsvällda utslagen försvann. :)

Svar: Bra tips om antihistamin! Jag får se till att besöka apoteket någon dag nästa vecka. :) Igår var det lite lugnare på myggfronten för min del, trots att vi var ute vid sjön, men i fredags var myggorna helt galna. Jag läste någonstans att myggorna föredrar vissa blodgrupper mer än andra också, så kanske det är det som påverkar?
TIDSTJUVEN

#2 - JoLi

Ååh, de där förbaskade myggorna. Är precis som du och blir alltid attackerad, ingen skillnad vilket sällskap jag är i. Tur, tur så bor vi nu på ett ställe med extremt lite myggor så jag kan åtminstone spendera tid på egen gård utan att bli uppäten.

Svar: Åh, är du också sådan? Det är ju så otroligt jobbigt. :( Värsta är ju att inget myggspray i världen hjälper - de där förbenade myggorna kommer ändå och anfaller. Så skönt att ni har lite myggor där ni bor nu!
TIDSTJUVEN

#3 - Neha - Foton, Sömnad, Tips & Trix

Superfin krans:D

Svar: Tack så mycket Neha! :)
TIDSTJUVEN

#4 - Http://carloine.blogspot.com

Jag googlade nu om myggor och olika faktorer som kan bidra. Det stod att O är extra utsatta för myggor, men man får ju tro vad man vill om det då. Själv är jag AB och har mer myggbett än sambon (0). Det stod också att hög kroppstemp tycker myggen om men jag har sällan kroppstemp över 36 :D Också om man är svettig eller väger mer tycker myggen om. Kanske jag är svettig, hahaha.
Orsaken varför myggen tycker om mig får vara den den vill. Brukar försöka låta myggen bita mig och sen inte klia så blir man "immun" till sist :)

Svar: Hmm, intressant! :) Jag har inte ens koll på vilken blodgrupp jag själv har (borde kanske ta och kolla upp det) så jag kan inte säga varken bu eller bä i den saken, men kanske jag också är lite extra svettig. ;) Det skulle ju helt klart vara intressant att veta hur de där myggskrällena tänker.
Ja, det är ju bra att man blir lite mer immun mot slutet av sommaren. De här första veckorna är alltid värst, men det är väl bara att uthärda i väntan på bättre tider.
TIDSTJUVEN

#5 - Sofia

Har hört att citron ska hjälpa (myggor gillar tydligen inte det), alltså typ lägga lite citronsaft på armarna innan man går ut på kvällen. Blir alltid biten men har ännu inte testat detta, så det får jag göra nästa gång. Hoppas verkligen det funkar! :)

#6 - marianorrgard

Mig låter myggorna vara ifred om jag använder myggmedel, men föredrar roll-on utan dendär stinkande parfymen :) Utan är det däremot jobbigt, då svärmar de runt mig.. Men funkar alltså inte normalt myggmedel för dig? är lika självklart för mig att köpa i början av sommaren som det är att köpa solskydd.. ;)