En helg fullspäckad med traditioner

Ibland får man tjuvstarta helgfirandet redan på jobbet. Ramadan, det vill säga muslimernas fastemånad, tog slut i torsdags så på fredagen firades högtiden eid al-fitr. Eid har många likheter med vår kristna julafton, för högtiden firas oftast med massvis av god mat tillsammans med familj och vänner. Precis som att julafton blivit en tradition som firas av personer som inte är troende kristna så firas eid al-fitr också av muslimer som inte annars är aktivt troende. På jobbet åt vi god mat på Nabben med hela gänget.
 
...sedan åkte vi till Monäs för att äta glass. Det är ju trots allt bara eid en gång om året.
 
I lördags var det dags för desto mer kristna traditioner. Sambon och jag klädde upp oss och gick på min brorsons dop. ♥
 
På kvällen svidade vi om till varmare kläder och styrde kosan mot Pensala. Där var det dags för ännu ett traditionsenligt firande - nämligen Pensaladagen. Under Pensaladagen ordnas diverse varierande program, men höjdpunkten är förstås när hela byn samlas till grillfest. I år blev det en ovanligt regnig och kall grillfest, men med bra sällskap och fin livemusik spelar inte vädret så stor roll.
 

Vi införskaffade nya kaffekoppar igår (haha!) så jag passade på att inviga en när jag åt frukost idag. I övrigt njuter jag till hundra av att för en gångs skull ha både lördag och söndag ledig och unnar mig en riktigt lat dag idag. :) Vi har byggt ihop vår nyköpta grill och nu väntar lite städning.
#1 - marianorrgard

Skulle vara riktigt intressant att bli bjuden på en eid-fest, verkar roligt också! :)