2015-07-16 | 13:46:00

Bloggbikten - Om sanningen ska fram

Den kreativa ekenäsbloggerskan Silje Therese har startat en kul grej som kallas "Bloggbikten". Bloggbikten består av 11 stycken bloggrelaterade frågor som man måste ge ärliga svar på. Jag hakar på!

 

 

1. Hur många unika besökare har du per dag och önskar du att det var fler?
Enligt min statistikräknare har jag för tillfället i genomsnitt 318 unika besökare per dag. Det märks att folk inte läser bloggar på somrarna i samma utsträckning som under vinterhalvåret, för statistiken dalar alltid när det blir sommarlov. Kanske folk inte har Wi-Fi på sina sommarstugor?

2. Kollar du din statistik flera än en gång per dag?
Vanligtvis kollar jag min statistik en gång om dagen, men om jag har skrivit ett inlägg som delats och kommenterats mycket så kikar jag förstås lite fler gånger på läsarsiffrorna. Min statistik syns i arkivfliken som dyker upp när man för muspekaren till bottnen av bloggen, så statistiken är inte hemlig. Där kan man också se hur många läsare som är online just nu.

3. Önskar du att din blogg vore större?
Jag tycker dels att den är bra som den är nu (lagom känd och etablerad i Svenskfinland) men samtidigt skulle det vara kul om den växte ännu mer när jag ändå lägger ner rätt mycket tid på den.

4. Kopierar du andras idéer till blogginlägg?
De enda gånger jag inspireras av någon annans idéer är när det kommer till såna här fyll-i-listor eller andra utmaningar. I övrigt handlar ju min blogg om saker jag gör och tankar som dyker upp, så då kan jag ju inte kopiera någon annans liv precis. ;) Sedan är det viktigt att komma ihåg skillnaden mellan att kopiera och inspireras - att inspireras är okej men att kopiera är inte.

5. Vad drömmer du om i smyg då det kommer till din blogg?
Att kommentarsfältet skulle bli lite aktivare. I nuläget är det oftast samma personer som kommenterar det jag lägger upp, men sedan finns det flera tusen läsare som aldrig har lämnat en endaste kommentar efter sig. Det är väl de som bara läser av ren nyfikenhet antar jag. Halvbekanta människor från nejden kanske? Kära ni, jag lovar att jag inte bits om ni plitar ner ett par ord ibland! :) Ni behöver inte själva ha en blogg för att kommentera och min bloggmotivation höjs till skyarna när jag får kommentarer.

6. Ställer du upp din mat snyggt innan du äter, bara för att få en blogg- och instragramvänlig bild?
Skyldig.

7. Kommer du på dig själv med att tänka ”oj det där blir fint till bloggen” eller ”det där skall jag blogga om” eller ”jag köper det här för det kan bli fina bilder till instagram/bloggen med det”
Skyldig på alla punkter.

8. Tröttnar du någonsin på din blogg eller att blogga?
Ibland kan jag känna att bloggen slukar alldeles för mycket tid (hallå Tidstjuven!). Speciellt när sambon eller familjen påpekar det. Då överväger jag att dra ner på bloggandet, men samtidigt ger bloggen mig så mycket - samarbeten, fotouppdrag, synlighet och kontakter - att jag inte skulle kunna ge upp allt. Har man bloggat i över sex år blir det en vana. Dessutom är det ju så himla kul att ha allt sparat i den här lilla digitala dagboken!

9.Vad tycker du om affiliatelänkar?
Inte alls särskilt inkomstbringande utan snarare bara onödiga och fula. Fast på mina favoritbloggar brukar jag ibland klicka på affiliatelänkar och banners bara för att de kanske ska tjäna en liten slant. Bloggsympati kanske man kan kalla det.
 
10. Tar du stress över din blogg eller om du inte uppdaterat?
Jag har överlag rätt oregelbunden uppdatering på min blogg, ibland tre inlägg om dagen och ibland inga alls, så jag undviker att ta stress om jag inte hunnit blogga på en eller ett par dagar. Jag tänker att folk får läsa mina gamla inlägg ett varv till istället.
 
11. Delar du öppet din blogg på sociala medier eller känner du dig lite ”blyg” över din blogg?
Delar öppet. Jag har en Tidstjuven-facebooksida där jag lägger upp alla inlägg och sedan brukar jag länka till inlägg i olika grupper på Facebook också. Till exempel Finlandssvenska bloggare. Dessutom dyker alla mina inlägg upp på Blogivaasa. På Instagram tipsar jag ibland om inlägg. Jag har blivit van vid att vänner och bekanta (ofta också nya bekantskaper) berättar att de läst min blogg och tycker inte alls att det är pinsamt. Här är alla välkomna. ♥
Undrar ni något mer om min blogg (eller annat) är det bara att fråga.

Finheter
livingwithmycamera

Ja visst vore det kul med fler kommentarer, det skrev jag också på min egen bloggbikt som publiceras imorgon bitti. Själv upplever jag att ipad/ läsplatta gör det krångligare (ibland går det inte alls) så jag antar att det är en av bovarna i dramat när det gäller att kommentera. För åtta år sedan när jag började blogga kunde jag ha 20-30 kommentarer per dag. oj vad roligt det vore med så många nu.

Svar: Jag ser fram emot att läsa din bikt! Håller med om att det ofta är väldigt krångligt att kommentera via telefon och pad, så säkert är det därför som antalet kommentarer har minskat drastiskt de senaste åren. Nu för tiden är folk så vana vid att bara trycka på ett hjärta eller en gilla-knapp istället för att plita ner några ord.
TIDSTJUVEN

2015-07-16 | 14:39:58 | http://livingwithmycamera.wordpress.com
JUNITJEJ

Den där ska jag göra en dag.

Svar: Ja, gör det! :) Man får tänka till lite när man ska svara frågorna.
TIDSTJUVEN

2015-07-16 | 14:58:08 | http://www.junitjejen.se
Jossu

Hihi, här ska visst en till ta å bikta sig ;) Gud va skönt å höra att man inte är ensam med sina bekännelser :D

Svar: Det ska bli intressant att läsa din bikt. :)
TIDSTJUVEN

2015-07-16 | 16:38:42 | http://jossusliv.blogspot.fi
Jarina

Jag måste nog också bikta mig, tror jag!

Svar: Det tycker jag också att du ska göra! :) Det är så intressant att läsa alla dessa ärliga inlägg.
TIDSTJUVEN

2015-07-16 | 17:31:56 | http://jarina.fi/
AktivaDagar-Camilla

Hej, jag kikar också in då och då fast jag är dålig på att kommentera :)

Svar: Så roligt att höra, Camilla! :) Det är glädjande att få ännu ett ansikte på en läsare. Du får gärna lämna spår efter dig lite oftare.
TIDSTJUVEN

2015-07-16 | 19:48:32 | http://aktivadagar.com
Christina

Amen sistah, fler kommentarer skulle vara trevligt. :)

Svar: Eller hur! :)
TIDSTJUVEN

2015-07-16 | 21:48:45 | http://finachristinas.com
Lina

Åh vilket roligt inlägg! Kul att läsa. :-)

Svar: Tack! :) Jag tycker också att det är riktigt intressant att läsa andras svar på den här listan.
TIDSTJUVEN

2015-07-17 | 09:51:53 | http://systerkatt.blogg.se/
meh.blo.gg

Vilken kul utmaning. Jag har precis lagt ner min gamla blogg sedan sju år och startat en ny. Mina ungar ville inte vara med längre :P

Svar: Roligt att du tycker det! Haka gärna på om du behöver lite blogginspiration. :) Jag kan tänka mig att barnen kanske protesterar när de blir tillräckligt gamla för att förstå vad en blogg är. Tog du bort din gamla blogg helt då, eller låste du den bara? Sju är ju ändå väldigt lång tid.
TIDSTJUVEN

2015-07-17 | 20:11:22 | http://meh.blo.gg/
Fia

Jag droppar in här ibland och läser, men kommenterar i princip aldrig blogginlägg.. Med det sagt så vill jag bara säga att jag uppskattar allt det kreativa och vackra som du åstadkommer här på din blogg! Tack. :)

Svar: Så roligt att du gav dig till känna. :) Tack så jättemycket för din fina kommentar! ♥
TIDSTJUVEN

2015-07-20 | 14:12:31
Kommentera:
Kom ihåg mig?