Tips på lättskötta grönväxter

I torsdags ordnades en riktigt lyckad bloggkväll på blomsteraffären Amalia (det lovar jag att berätta mer om under helgen för jag har cirka tusen bilder att visa!) och jag kom hem med lite nya grönväxter som jag hoppas att ska överleva trots min brist på gröna fingrar. Vi tar en titt på vad som gömmer sig i silkespappret!
 
 
Anna på Amalia tipsade oss om växter som är extremt lättskötta och jag fastnade för dessa två. Svärmorstunga och peperomia heter de. De behöver bara vatten när jorden blivit riktigt torr, och då vattnar man så att jorden blir genomblöt. Sedan låter man dem torka ut igen.
 
 
För oss som är lite dåliga på att komma ihåg att vattna blommorna passar dessa alltså ypperligt. Grönväxter är dessutom en stor trend just nu.
 
 
Nu fattas bara två stycken snygga krukor att ha dem i. Jag har för mig att jag borde ha ett gäng krukor undangömda någonstans, men kan för mitt liv inte hitta dem så jag antar att de försvann i flytten i våras. Jag tror bestämt att jag får bege mig ut på krukjakt efter bloggträffen i Vasa idag. Jag har alldeles hemskt mycket loppisabstinens så jag misstänker att det får bli en loppisrunda. Men först bloggträff!
#1 - Bengtaria

Jag är en mästare på att glömma bort att vattna mina
blommor, vilket resulterar i att jag kastar några varje månad! :o
Så tack för tipset, dessa kan kanske klara sig bra hos mig
:D

Svar: Dessa kommer helt klart att trivas hemma hos dig. :)
TIDSTJUVEN

#2 - Sandra

Haha! Jag har tänkt skriva om precis samma sak någon dag!! :D Men jag får helt enkelt komplettera ditt blogginlägg med ÄNNU fler lättskötta växter! :) Och tusen tack för idag! Man märker att det inte behövs mycket mer än en kaffekopp tillsammans med andra bloggare för att själv få lite mera inspiration.

Svar: Jag väntar med spänning på ditt inlägg. :) Det är ju så svårt att veta vilka växter man ska välja när man är en sån som gärna har växter men aldrig kommer ihåg att vattna dem och sköta om dem. ;) Fler blomstertips efterlyses! :D
TIDSTJUVEN

#3 - Maria

Fina! Är man riktigt usel på vattning så kan man ju köpa fejk-växter också.... ;)

Svar: Neeej, huuuu. Plastväxter är bannlysta hemma hos mig! Det finns inget tristare ju. :D
TIDSTJUVEN

#4 - Jessica Karlsson

Ett par favvisar för mig =)
Tänkt att jag skall köpa Svärmorstunga och sätta i min jätte höga vas med lite sten osv tänkte att de kan ju bli snyggt, eller va tror du? =)

Svar: Ooh, det låter ju hur snyggt som helst tycker jag! Ska du plantera svärmorstungan i vasen så att rötterna blir synliga då, eller tänkte du ändå behålla innerkrukan? Det låter hur som helst som en spännande idé. :)
TIDSTJUVEN

#5 - Jessica

Tänkte nog plantera så rötterna syns =)

#6 - fotograferats.blogg.se

Mina svärmorstungor är uppfostrade att vilja ha vatten ca var tredje vecka, de är väldigt lydiga de små sakerna :)