Den bästa dieten

Idag var jag ute på långpromenad tillsammans med några goda vänner. Under tio kilometer hinner man diskutera nästan allt mellan himmel och jord och just idag var ett av våra samtalsämnen dieter och viktnedgång. Jag tycker att det är intressant att höra vad andra tycker och tror om sådant, för ofta går åsikterna isär.
 
 
Speciellt så här i början av året, när halva jordens befolkning verkar ha lovat sig själva att leva hälsosamt och gå ner tio kilo i vikt, kan man överallt läsa om den ena dieten knasigare än den andra. Ena dagen propageras det att man inte ska äta fett och andra dagen ska man ösa på med fettrika produkter på tallriken. Ena dagen ska man äta kolhydrater och andra dagen är kolhydrater ens värsta fiende. Det är upp till var och en att själv avgöra vad som är rätt och vad som är fel, men tycker inte ni också att hela den här diethetsen har gått överstyr!?
 
Jag är varken kostrådgivare eller hälsoexpert, men däremot är jag lite allergisk mot dieter och förespråkar sunt förnuft. Mitt eget förnuft säger så här: ät mångsidigt och näringsrikt och rör på dig så mår kroppen bra. Visst kan man gå ner tio kilo på två veckor med någon superdiet om man vill, men det är långt ifrån hälsosamt att hålla sig till en ensidig kost eller fasta varannan dag (och jag vågar nästan garantera att de där kilona kommer tillbaka lika snabbt som de försvann när man återgår till sin tidigare livsstil!). Jag tror inte att man når långsiktiga resultat och mår bra genom att hålla på och experimentera med dieter, utan snarare genom att lyssna på kroppen och ge den vad den vill ha. Vad kroppen vill ha är helt enkelt sund kost, motion och kärlek. Så det så.
Tidstjuvendieten:
♥ Ät mångsidigt och näringsrikt.
♥ Ha regelbundna mattider.
♥ Motionera och rör på dig.
♥ Unna dig en bulle.
♥ Tyck om dig själv.
Så, alla ni som är på jakt efter den bästa dieten. Här har ni den! Tidstjuvendieten (som egentligen inte är någon diet) grundar sig på en empirisk studie utförd i en tjugotvåårig kvinnas liv och den är synnerligen evidensbaserad. Jag kan varmt rekommendera den till både gammal och ung, kvinna och man.
#1 - Challo

He låter som en rikti superdiet! Ja halldär SÅ me.

#2 - Victoria

Amen!! ^^

#3 - Jessica

Din diet är verkligen en fantastisk diet! Men de beror väl en del på va man har för mål med sin diet och dieten inte går ut på att sluta äta!

#4 - Saragunmarie

You rock girl! <3

#5 - Ida-Marie

Dehär va ju så sjukt bra! PLUSPOÄNG TILL TIDSTJUVENDIETEN! :D

#6 - Linda

sådär lyder min diet också :D

#7 - Karolina

Jättebra inlägg! Håller med dig på varje punkt :)

#8 - Tanja

Håller med! Regelbundna mattider är a och o!

#9 - Jenna

Heja Maria!
Håller med dig till 100% - med sunt förnuft kommer man långt. Den här "quick-fix"-hetsen har verkligen spårat ur.

#10 - IiI

håller helt med dig!! Jag älskar mat och choklad ;) men jag tränar även efter hur jag äter. Sen sen hösten har jag gått ner 10 kg, UTAN att hetsbanta. Suntförnuft till folket! :)

#11 - daniela

jag kan också varmt rekommendera tidstjuvendieten ;)

#12 - saramariaexenia

Satt faktiskt och funderade på samma igår, dieter hit och dieter dit. Ät med sunt förnuft och se till att DU mår bra! Det är nog absolut det bästa, så håller helt med dig :)