På besök hos Malin's Foodie Living

 
Har ni hört talas om Malin's Foodie Living? Det är en mysig liten butik som rent fysiskt ligger mitt i Sundom men också har en riktigt fin webshop där man kan handla ifall man inte har vägarna till Vasa. I lördags var vi några bloggare som exklusivt fick besöka Sundom-butiken när den var stängd för allmänheten.
 
 
Butiken ägs av härliga Malin Båtmästar - tjejen som har haft ett eget café, skrivit en bakbok och jobbar på sin andra bok. Och så bloggar hon förstås. Jag tycker att Malin är himla cool som bara går all in sådär och vågar satsa på det hon brinner för. En mer driven och inspirerande person finner man inte här i Österbotten.
 
 
I butiken finns allt en "foodie" kan önska sig. Malin har handplockat produkter till både kök och skafferi och man hittar allt från kaffe och te till köksredskap och ingredienser. Det är ingredienser av den mer speciella sorten - sådana som man inte hittar i någon vanlig mataffär. Foodie Living kan kanske främst klassas som en "specialaffär" just därför.
 
 
Malin bjöd oss på både lunch och efterrätt. Hon hade gjort i ordning en kyckling- och batatsallad där hon använt sig av kryddor och ingredienser som man kan köpa i butiken. Det var verkligen gott! Muffinsen var dessutom glutenfria, för glutenfri bakning och matlagning är något som Malin har börjat fokusera på nu på sistone. Hennes andra bok kommer att handla om just glutenfritt.
 
 
Den första boken, som Pammen står och bläddrar i här på bilden, var jag bara tvungen att köpa med mig hem efter att ha spanat in den otaliga gånger tidigare. Söta öde heter den, och den innehåller massvis med smarriga recept som jag ska testa så fort jag bara hinner.
 
 
Vi fick provsmaka en lite annorlunda variant av te också: iste med frusna jordgubbar som isbitar. Smarrigt! Att använda frusna bär istället för vanliga isbitar är både funktionellt och smakgivande.
 
 
Det finns så otroligt mycket fina saker i Foodie Living-butiken att jag skulle köpa precis allt. Min kundkorg fylldes snabbt av kaffe, böcker, chiafrön, choklad och fina saker...
 
 
Ida och Charlotta laddade upp med nödvändigheter inför framtida bakprojekt.
 
 
De svenska FIKA-produkterna blev en stor favorit. Jag skulle inte ha något emot att ha ett par muggar och en bricka i mitt köksskåp, och jag tror att Christina var av samma åsikt.
 
 
Jag lär absolut åka på shoppingutfärd till Sundom fler gånger, för jag fick bestämt en ny favoritbutik. Tack för i lördags, Malin och gänget. ♥
#1 - Daniela

Super härlig butik :)

#2 - Nina

Härlig butik :) Fint inlägg ^^

#3 - Jessica

Åh vilken rolig butik! Jag skulle blivit väldigt fattig väldigt fort hahaha

#4 - Ida-Marie

Åh så himla mycket fina saker, dit måst du absolut ta mej nån dag :D

#5 - Hemma Hos Felicia

mysiga bilder!! Den butiken måste jag verkligen besöka!! :)

#6 - Christina

Tack själv! :) Det blir nog fler besök nu framöver, min oliv-citronolja är snart slut känns det som! :D

#7 - Sandra

Ja wow så mycket fint det måste finnas (med tanke på utbudet i webstoren också). Man borde nog unna sig en sväng till Sundom i något skede :)

#8 - ellenlundis

Åhh va mysigt! Dit skulle man vilja va :D