2015-12-05 | 13:41:10

En spännande Idolfinal

 
Igår vankades det final i Idol. Mimmi och jag bänkade oss hemma hos Madde tillsammans med katterna Selma och Sune och hunden Simba. Vi hade laddat upp med massor av godsaker för att heja Simon till vinst så ni kan ju gissa om vi blev besvikna när han kom trea. Då övergick vi till att heja stenhårt på Martin istället. Jag tycker att alla tre finalister var riktigt duktiga i år, men Martin är ändå lite extra imponerande i all sin ödmjukhet.
 
 
Jag satt med katten Sune i famnen under kvällen. När Martin utropades som vinnare (hurra!) ylade alla i sällskapet så högt att Sune blev totalt livrädd. Han satte in klorna i mina ben, flög i raketfart ner ur soffan och rusade i sin desperation med huvudet rakt in i Mimmis väska. Samtidigt blev han anfallen av den lika förskräckta Simba-hunden som inte förstod vad det var som hände. Stackars Sune. Han gillade nog inte att Martin vann. ;)
 
Vad tycker ni - var det rätt person som vann Idol i år?

Finheter
Silje

Hejade också på Simon :) Hade varit kul att se hans andra framträdanden. MEN å andra sidan brukar 2an och 3an va de som klarar sig bäst efter att programmet är slut ;) Så nu väntar vi ivrigt på att Simon ska komma hem till Ekenäs och gigga.

Svar: Man måste ju dra hemåt! ;) Jag kan tänka mig att ni är lite extra stolta i Ekenäs. Simon har verkligen imponerat i höst tycker jag, och dessutom är han ju en fullfjädrad artist med sin personliga stil och utstrålning. Hoppas verkligen han kommer hit till Finland och spelar snart! :)
TIDSTJUVEN

2015-12-05 | 13:47:16 | http://siljetherese.com
Caroline

Jag blev så besviken att Simon inte vann, men kanske lika bra så får han välja och vraka bland skivkontrakt och göra sin egen grej än tråkiga idol-låtar. Efter att det blev klart att Simon inte skulle vinna så brydde jag mig inte så hårt vem av Martin eller Amanda som skulle vinna :)

Svar: Jamen precis. Oftast går de ju bättre för dem som inte fastnar med det där Idol-kontraktet i ett år. Jag är säker på att vi kommer att få höra mycket av Simon i framtiden. :)
TIDSTJUVEN

2015-12-05 | 13:47:34 | http://sevendays.fi/caroline
ellenlundis

Otrolig fina iittala porslin! :)

Svar: Det tycker jag också. Glöggmuggarna Tsaikka är riktiga klassiker som är lika fina idag som för femtio år sedan. :)
TIDSTJUVEN

2015-12-05 | 14:12:21 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Henrietta Nylund

Jag hejade på Amanda! Tyckte att Simon var sjukt bra i början av tävlingen, men han har knappt utvecklats något så då alla andra bara blev bättre och bättre så verkade han inte så bra längre, så tyckte Amanda skulle ha vunnit, men Martin är också en värdig vinnare :)

Svar: Kul att höra vad du tyckte. :) Amanda var riktigt bra, men jag är mycket mer förtjust i Martin som på något vis känns så äkta. Han har ju precis som Amanda utvecklats massor under tävlingen!
TIDSTJUVEN

2015-12-05 | 14:34:03 | http://ettass.blogg.se/
Paulina Grön

Jag tycker Amanda hade varit värd vinsten. För mig handlar Idol om att vara mångsidig och kunna sätta sig in i många olika musikstilar, och vem av deltagarna kunde det om inte hon? Dock var ju alla 3 helt olika som artister, så de går inte riktigt att jämföra... Martin går säkert hem hos hela svenska folket eftersom han är helt behaglig att lyssna på, och vinnarlåten passade hans röst väldigt bra! Nu hoppas jag bara 2an och 3an klarar sig bra ute i världen (vilket de helt säkert gör)! :)

Svar: Du har rätt i att de var totalt olika alla tre. Alla värdiga vinnare på sina egna sätt. :) Jag tror att det kommer gå riktigt bra för dem alla nu efter att tävlingen är avslutad. Håller med om att vinnarlåten passade Martin väldigt bra! Ser fram emot att den börjar spelas på radio, hehe.
TIDSTJUVEN

2015-12-05 | 14:34:46 | http://paulinagron.blogg.se/
Linda

Jag heja å på simon! allihopa va jätteduktiga, å martin va nog en värdig vinnare lika myki som amanda och simon :)

Mysiga bilder & gillar speciellt sista bilden där du lyckats fånga röken från den heta glöggen som gör en piruett :) hihi

Svar: Simon är ju så cool! :D
Tack Linda! Jo, den bilden blev ju allt lite lustig. Ibland lyckas man fånga de fina små stunderna på bild.
TIDSTJUVEN

2015-12-05 | 14:39:05 | http://lindasjolund.blogg.se
Daniela

Ja tyckte amanda va överlägset bäst igår, simons röst och stil föll mig inte riktigt i smaken och martin var inte lika mångsidig som amanda. Men tror Amanda kommer gå långt ändå, och Martin har ju en väldigt mäktig röst, så visst var han också en värdig vinnare :)

Svar: Jag tror också att Amanda kommer gå långt. :) Fast det är någonting med henne som inte faller mig i smaken, men jag vet inte riktigt varför. Jag tycker att hon har en lite överlägsen attityd på något sätt. Visst är det ju viktigt att ha ett bra självförtroende om man ska kunna bli en framgångsrik artist, men det känns som att det nästan slår över i arrogans för hennes del ibland. I och för sig har jag inte sett aktivt på alla fredagsfinaler så det kan hända att jag är helt ute och cyklar också.
TIDSTJUVEN

2015-12-05 | 15:59:16 | http://ddanielas.blogg.se
Maria

Jag hejade på Amanda och Simon, men gillar alla 3 :) Sen har det knappast nån större betydelse att komma 1a i det långa loppet, de kommer garanterat få kontrakt alla tre :)

Svar: Det har du rätt i. :) Alla av årets tre finalister kommer garanterat att höras och synas i framtiden.
TIDSTJUVEN

2015-12-05 | 16:33:38 | http://www.mariasmemoarer.com
hanna, förbanna

så mysiga bilder och stackars Sune <3

Svar: Tack! Och visst är det synd om Sune. Han var alldeles borta under resten av kvällen. Hoppas att han återhämtat sig från chocken nu. <3
TIDSTJUVEN

2015-12-05 | 19:12:46 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
Jenni

Så mysiga bilder! :)

Svar: Tack Jenni! :) Det var en väldigt mysig kväll.
TIDSTJUVEN

2015-12-05 | 20:27:01 | http://nouw.se/jenni
Dixi Wonderland

Simon och Amanda har varit mina favoriter genom hela alltet. Hejade dock lite extra på Amanda så blev lite sad när hon inte vann. Har inte alls förstått hypen med Martin. Känns som att många röstat honom vidare för att han inte är en "typisk idol". Jag skulle aldrig orka se honom live för jag tycker inte alls han är en entertainer men är naturligtvis glad för hans skull. Simon och Amanda lär ha en grym musik karriär nu efter Idol :)

Svar: Hmm jaa, Martin är ju verkligen inte en "typisk" idol. Jag tror också att många har röstat på honom eftersom han är så vanlig och alldaglig. Alla kan liksom känna igen sig i honom, samtidigt som han är grymt bra på att sjunga. Det är fint tycker jag. :) Men jag tror också att alla tre kommer att lyckas riktigt bra efter det här.
TIDSTJUVEN

2015-12-05 | 21:08:55 | http://dixiwonderland.com/
Sandra

Jag kan inre säga att jag hejade mer på någon speciell av de här tre, de var ju alla så bra! Men Amandas stil gillade jag på något sätt. Den var mest intressant tyckte jag. :)

Svar: Visst var de! :) Alla hade varit lika värdiga vinnare. :)
TIDSTJUVEN

2015-12-05 | 21:09:06 | http://lagombackan.wordpress.com
Viktoria

Tycker inte ens Martin borde kommit till finalen!! Amanda skulle ha vunnit!! Fast lika bra det att hon inte vann då det aldrig brukar gå bra för vinnaren. ;)

Svar: Jag trodde inte att Martin skulle komma till final. Jag var bombsäker på att det var Simon och Amanda som skulle tävla om vinsten. Ibland blir man förvånad. :)
TIDSTJUVEN

2015-12-05 | 22:47:06
Nicolina

Jag tyckte att Simon skulle vinna, men Martin är nog också väldigt bra. :)

Svar: Exakt min åsikt också. :)
TIDSTJUVEN

2015-12-07 | 20:17:05 | http://nicolinaa.blogspot.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?