Bloggtips: Gör kommentarerna mera personliga med en Avatar

 
Tipsdags! Jag är en sådan som läser väldigt många bloggar. Jag kommenterar också på väldigt många bloggar. Dagens tips riktar sig därmed till alla er andra som också brukar kommentera på bloggar och vill öka synligheten och sätta personlig prägel på kommentarerna: skaffa en avatar! En avatar är den lilla profilbilden som syns bredvid er kommentar. De allra flesta bloggplattformer använder sig av avatarer, men dessa är kanske de vanligaste:
 
 
Så här ser det ut när jag kommenterar på Sandras blogg.
 
WORDPRESS
På Wordpressbloggar kan man logga in med ett användarnamn före man kommenterar. Om man själv bloggar på Wordpress har man förstås redan ett användarnamn och en profilbild, men annars kan man gå in på Gravatar och registrera sin mailadress. Gravatarbilden dyker upp automatiskt när man kommenterar med sin emailadress, och den används även på många andra typer av hemsidor och bloggar så det löns absolut att skaffa en.
 
Så här ser det ut när jag kommenterar på Mimmis blogg.
 
BLOGSPOT/BLOGGER
Bloggar man själv på Blogspot kommer ens egen profilbild automatiskt fram när man kommenterar på andras Blogspotbloggar, men annars kan man göra någonting så simpelt som att registrera ett Google-konto med sin mailadress. Då kan man själv bestämma vilken signatur man vill använda och hur ens profilbild ska se ut.
 
 
Så här ser det ut när jag kommenterar på Felicias blogg.
 
BLOGG.SE
Ni kanske har märkt att det syns små bilder bredvid vissa namn här i mitt eget kommentarsfält? Det beror på att de personerna har registrerat ett Blogg.se-konto och laddat upp en bild. Jag bloggar själv på Blogg.se, så när jag kommenterar på andras Blogg.se-bloggar dyker min vanliga signatur och bild upp. Men även om man inte själv bloggar här kan man ändå registrera sin mailadress och ladda upp en bild. Under kommentarsrutan kan man välja att logga in och signera sin kommentar, vilket i praktiken innebär att det dyker upp en avatar bredvid ens namn. Hur fiffigt som helst!
 
Jag tycker själv att kommentarerna blir mycket mer tilltalande med den lilla bilden bredvid ens namn och jag använder en avatar alla gånger det är möjligt. Det tycker jag att ni också ska göra. ;)
#1 - Sandra

Jag håller med dig! Det ser mycket trevligare ut med en bild på den som kommenterar än bara nån "random logo". Nu har jag iofs säkert en random logo på denna kommentar, bör åtgärdas :D

Svar: Ja, den där gråvita anonyma bilden som dyker upp automatiskt på Wordpress-bloggar är ju så trist. Här på blogg.se kommer det dock ingen bild alls ifall man inte loggar in och signerar. Det är ju lika trist det också.
TIDSTJUVEN

#2 - Maria

Väldigt bra tips, tack för det! :)

Svar: Så kul att du uppskattade dem. :)
TIDSTJUVEN

#3 - Mirja

Jätte bra tips! Tack för det! :)

Svar: Härligt att tipsen kom till nytta. :)
TIDSTJUVEN

#4 - Lyxmamman

Vilka underbara tips! Jag har precis börjat blogga och vet 0.. men jag lär mig något nytt varje dag Jag har blogg.se och min lilla bild som syns i signerat, hur ändrar jag den??

Svar: Roligt att du gillar tipsen! :) Du ändrar din profilbild på blogg.se genom att klicka på det lilla kugghjulet uppe i menyn när du är inloggad. Klicka sedan på "Inställningar" och "Profil" så kan du ladda upp en ny bild och lägga till en liten beskrivning av din blogg.
TIDSTJUVEN

#5 - Mia Elisa

Jag håller verkligen med om att det ser trevligare ut med en bild bredvid kommentaren. Har dock aldrig tänkt på att man kan registrera sig på andra portaler än den man bloggar för. Tack för tipset! :)

Svar: Roligt att tipsinlägget kom till nytta! :)
TIDSTJUVEN

#6 - Kajsa

Håller med! Mycket roligare att få ett ansikte på den som kommenterar :)

Svar: Så är det ju. Det är mycket trevligare att skriva kommentarer och svar till någon som man har ett ansikte på. :)
TIDSTJUVEN

#7 - JUNITJEJ

Jag håller med. Kommentarerna blir verkligen mer personlig med bilden.

Svar: Ja, precis. :) Bara att börja registrera sig på olika sajter nu! Det tar inte många minuter, men är så värt det.
TIDSTJUVEN

#8 - Patricia

Bra tips det här!
Ska försöka komma ihåg det i fortsättningen :)

Svar: Så kul att du uppskattade det. :)
TIDSTJUVEN

#9 - Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Jag håller med dig, det är kul med en bild som visar vem personen bakom kommentaren är :)

Svar: Exakt! Så är det ju. :)
TIDSTJUVEN

#10 - Anna munkhammar

Håller med. Ibland missar jag eller klantar till det med inloggningen när jag kommenterar och ser så tråkigt ut!

Svar: Know the feeling. Ibland trycker man ju fel och kommenterar "anonymt" istället för att vara inloggad här på blogg.se till exempel. :P
TIDSTJUVEN

#11 - Daniela

Yey så roligt det här inlägget finns på blogg.s första sida :)

Svar: Jaa superkul! :) Jag blev så glad när jag upptäckte det.
TIDSTJUVEN

#12 - xxcyberalienxx

Håller med, känns lite mer roligare med en avatar när man lämnar sin kommentar. :D

Svar: Jaa, det är roligare både för den som kommenterar och för den som får kommentaren. :)
TIDSTJUVEN

#13 - Johanna

Hej!

Jag har en liten fråga (jag kommer försöka beskriva så noga jag kan)..
Jag bloggar också på blogg.se, men när folk kommenterar min blogg så vill jag gärna att det ska stå nåt annat än "skicka kommentar", eller måste man ha PRO-blogg för att kunna göra det? Jag har sett att vissa har typ "kommentera sötnos" eller nåt sånt där, där man trycker på skicka kommentar. Vet du hur man fixar det eller måste man bli "fullt-medlem" (köpa PRO-blogg) för att kunna göra det?

Tack! Jättefin blogg!

Svar: Hej!
Du kan ändra det i din kodmall. :)

Gå in på kugghjulet uppe i menyn, sedan "Design". Tryck på "Redigera HTML" och så väljer du "Inläggssida". Där letar du upp en kod som slutar på "value="Skicka kommentar"
Byt ut "Skicka kommentar" till det som du vill att ska stå där istället och spara sedan.

Hoppas att du får det att funka! :)
Kram.
TIDSTJUVEN

#14 - Annster

Du har helt rätt!
Klart det blir mer personligt :)

Svar: Precis. :)
TIDSTJUVEN

#15 - johanna

sv: Stort tack.... det funka!!! :) ha en bra dag!

Svar: Ååh, vad kul att du fick det att funka! :D Ha det toppen du också! <3
TIDSTJUVEN