En upplevelse utöver det vanliga

 
Denna dagen alltså. Så otroligt fantastiskt kul! Väriestejuoksu gick av stapeln här i Vasa idag som det första färghinderloppet någonsin i Finland. Challo, Annika och jag var taggade som bara den inför spektaklet och världens bästa Mikael hängde med som fotograf och påhejare tillsammans med Henri. :)
 
 
Det hela började med uppvärmningszumba och redan då märkte man hur kul hela evenemanget skulle bli, för alla var så otroligt peppade och glada. Och så var det riktigt fint väder också, som tur var. Det hade knappast blivit lika kul om det regnat.
 
 
1500 deltagare gjorde sig redo att starta i grupper om 250 stycken åt gången.
 
 
Vi var tidigt ute och startade i grupp nummer två, ivriga som vi var.
 
 
Och fy sjutton så roligt det var!!! De olika hindren var utplacerade med jämna mellanrum längs den 5 kilometer långa (eller snarare korta - den hade gärna fått vara mycket längre!) banan och det var allt från rutschkanor och skumbad till hinderbanor och klätterställningar. Och maffiga apor som man skulle ta sig förbi i sann Gladiatorerna-anda. :')
 
 
Allting var otroligt bra organiserat och det var bara vid den första rutschkanan som det blev kö (eftersom den gick sönder), sedan flöt det på riktigt bra eftersom alla 1500 personer tog sig an banan i egen takt.
 
 
Dreamteam! ♥
 
 
Alla hinder hade massvis med färgpulver som kastades och sprutades över en, så innan man hade tagit sig genom alla åtta (eller hur många de nu var) såg man ut som en regnbåge. Men en mycket glad regnbåge! :D På ett ställe spelades det dessutom livemusik och en DJ spelade hela tiden partylåtar på start- och målområdet.
 
 
När man kom i mål fick man en medalj och en färgpåse...
 
 
...sedan samlades alla som kom i mål samtidigt i en klunga...
 
 
...och kastade upp färgpulvret så att hela området såg ut att explodera i en enorm färgbomb och luften fylldes av lyckliga tjut. Vilken känsla!
 
 
Så otroligt himla kul som sagt. Helt klart något av det roligaste och häftigaste jag har varit med om. Tusen tack för idag tjejer, det här gör vi absolut om ifall det ordnas fler gånger! :) Nu ikväll blir det officiell Väriestejuoksu-efterfest på Fontana. Kanske vi ses där?
 
 
Alla bilder i inlägget är tagna av Mikael.
#1 - emzi

Verkar helt super! Jag är så ledsen att Color me Rad inte sen heller blir av i år som skulle vara här i Helsingfors. Det skulle ha varit så roligt :D

Svar: Det var sååå kul! :D Jag är nog fortfarande hög på endorfiner tror jag. ;) Du kan ju åka till Esbo på Väriestejuoksu när det går av stapeln där. Jag vill minnas att det var i september. :)
TIDSTJUVEN

#2 - Pia

Jag håller med om att banan skulle ha fått vara längre och med flera hinder. Plötsligt var man ju bara i mål :O

Va roligt att du hade fått med Mikael som på hejjare och fotograf! Alltid roligt med foton från såna här tillställningar :)

Nu måste jag bara fråga för att få lite koll på läget. Tills när har ni tänkt fara till Fontana? När lönar det sig månne att fara för att undvika de värsta köerna?

Svar: Jaa, jag blev också riktigt förvånad när man bara var i mål helt plötsligt! :P Och visst är det kul med färggranna foton som minnen. :D
Vi far nog säkert ti Fontana ti 22-tiden tror jag. Det är sååå länge sedan jag varit dit på en lördag, så ja vet int alls när e lönar sig att far. :P Hur tänkt ni?
TIDSTJUVEN

#3 - Pia

Vi ha int riktigt bestämt nå helt. Men Emma sku kom ti mig ti kl 9 å senast kl 11 hadd vi no tänkt fara ut, men börja no funder på om he sku va smart ti fara tidigare. Ja ha int heller vari ti fone nå mycke (tycker int riktigt om stället) så ja e å sådär att ja int vet va som lönar sig, å så e he kanske ännu till lite ut över de vanliga ikväll.

Svar: Hmm, faktiskt svårt att säg va som lönar sig bäst. He beror så på hur myki folk som e på väg ut ikväll. Men vi syns hur som helst i vimlet! :)
TIDSTJUVEN

#4 - Saragunmarie

Men ååh va roligt! Om e ordnas nå fler gånger så e ja med! :D

Svar: Jaaa, så otroligt lyckat! :D
TIDSTJUVEN

#5 - daniela

alltså näää va ja ångrar att ja int anmälde mig nu, de sir SUPERKUL ut!!

Svar: Det var verkligen superkul!! :D
Håll tummarna för att det ordnas fler gånger här i Vasa. :)
TIDSTJUVEN

#6 - Sara

Alltså nu ångrar jag nog att jag inte va med :D ser ju urkul ut! Nästa gång måste jag nog absolut delta!

Svar: Nästa gång är du ABSOLUT med! :D
TIDSTJUVEN

#7 - Bohemianmaggie

Haha vilken grej! :D Vad kul du/ni verkar ha haft!

Svar: Jaa, det var så otroligt random och o-finskt. :D Såna här grejer borde det absolut finnas mer av.
TIDSTJUVEN

#8 - Linda

Klockreint! :D Världens bästa grej, TACK för att du blogga om Väristejuoksu Maria så att jag å fick åpp ögona för e :D

Svar: Jaa alltså dähär lever man nog läng på! :D
TIDSTJUVEN

#9 - Silje

Oj vad roligt det ser ut :D

Svar: Jaa, det blev en riktigt färgsprakande löpfest. :D
TIDSTJUVEN

#10 - JUNITJEJ

Det såg tufft ut!

#11 - Viktoria

Ser sjukt kul ut. :D

#12 - ellenlundis

Ser ut som ni hade jätte roligt! :D Härliga foton!