Att dokumentera med mobilen

Gårdagens blommiga klädval // Ett mellanmål i Academill
 
Jag har funderat rätt mycket på det här med mobilfoton på sistone. Jag har nämligen drabbats av Den Stora Mobilfotoivern och kan inte låta bli att samla på fina vardagsstunder och dokumentera all slags små ögonblick med hjälp av kvadratiska och halvgryniga smartphonebilder. Totalt onödigt kan tänkas, men jag tror ändå att man kommer uppskatta de där snapshotsen någon dag i framtiden när man vill blicka tillbaka. Och mobilfoton har en viss typ av charm och genuinitet som är alldeles omöjlig att fånga med systemkameran. Jag menar verkligen inte att man ska bli mer upptagen med att fotografera stunden istället för att leva den, utan vad jag menar är att en liten bild kan betyda så mycket i efterhand.

I samband med de här funderingarna har jag också blivit bättre på att radera alla fula duplikat som jag vet att aldrig någonsin kommer användas (jag har en tendens att ta tio foton på samma objekt ibland och glömma bort att radera alla de där halvsuddiga bilderna som jag ändå inte använder). Och så har jag skapat en ny kategori för alla mobilfoton här på bloggen. Ordning och reda! :)
 
En drömmigt fin byggnad // En cool katt på väg på klassträff
 
Jag redigerar alltid mina mobilbilder med appen VSCO Cam som är världshistoriens bästa gratisapp om ni frågar mig. Skaffa den genast om ni inte har den redan! Ibland använder jag även Photo Editor och Snapseed. Vilka är era bästa redigeringsappar och hur tänker ni kring det här med mobilfoton som dokumentationsform?
#1 - marina

Tycker samma, det blir ändå charmigt med mobilbilder och en bild kan betyda väldigt mycket i efterhand, även fast det är en dålig mobilbild.

#2 - Christina

Jag tycker att mobilfoton är ett superbra komplement till foton tagna med kamera. Å det är ju inte alltid man har tid, möjlighet att trixa med kameran heller så då är det enklare att ta fram mobilen och klicka av en bild.

#3 - Jessica

Det är ju inte alltid man har med sig den stora kameran och då är ju mobilen ett jätte roligt komplement om man bara vill fota lite vardag :)

#4 - Sandra i sagarden

I samband med att vi fick vårt första barn så insåg jag att det viktigaste är att man tar det där fotot och inte med VAD man tar det. Det är väldigt sällan jag använder systemkameran i vardagen... Man kunde säga att min sons uppväxt helt och hållet dokumenterats med min iPhone. Jag är glad att jag gjorde det valet, för det tar alltför mycket tid att sitta framför datorn och redigera sedan. Jag använder appen "afterlight" för att redigera bilderna, och den är verkligen superbra!!

#5 - ellenlundis

Fina foton! :) Pixlr express ( Man kan fixa foton och collage), photo-grid (Fixar collage osv) och Befunky!
Jag gillar mobil-bilder. Man har mobilen jämt med sej. :)

#6 - Kristina

Jag har mac och använder mig av Iphoto redigeringsprogram blandat med Fotor ibland. Jag är dock ingen bra redigerare utan det jag gör är att klippa och lägga in text. Alltså riktigt basic nivå. Måste dock testa dina tips om redigeringsprogram så kanske man skulle få iver att göra lite annat med bilderna också :)

#7 - a

Vad har du för telefon? Funkar den appen till windows phone månne?

Svar: Jag har en Samsung Galaxy S2. Tyvärr tror jag inte att VSCO finns till Windows phone, ännu i alla fall. :/ Den lanserades alldeles nyligen till Android-enheter.
TIDSTJUVEN