Smidesdag vid Kimo Bruk

 
Under en vecka varje sommar vaknar min hemkommun till liv och det ordnas roliga evenemang var och varannan dag i kommunens alla hörn och kanter. Vörådagarna kallas detta, och de lider nu mot sitt slut. Igår gjorde jag ett besök till marknaden och stipendieutdelningen vid vackra Kimo bruk tillsammans med familjen. Där strosade vi runt och tittade på marknadsstånd, smeder och övrigt program i det gassande solskenet.
 
 
Oftast brukar det också vara Langradin i Vörå centrum som står på schemat på Vörådagslördagen, men i år hade någon finurlig typ tydligen fått för sig att Langradin skulle börja en timme senare än vanligt. Därmed var det också totalt omöjligt att hinna besöka både Langradin och Kimo bruk på samma dag, så man blev helt enkelt tvungen att välja.
 
Det är så trist att olika evenemang (inom samma kommun!) ska behöva konkurrera ut varandra på det viset. Målgruppen för de båda evenemangen är ju i stort sätt densamma, och det räcker helt enkelt inte varken försäljare eller besökare för två marknadsevenemang på samma dag och tid. Båda evenemangen är verkligen värda att upplevas och tyvärr kan en människa inte befinna sig på två håll i kommunen samtidigt.
 
 
Nästa år hoppas jag att man kommer på någon bättre lösning, annars befarar jag starkt att smidesdagen blir ett minne blott. Och det vore verkligen tråkigt. Jag tycker själv att dylika evenemang är riktigt roliga att besöka och absolut värda att uppmärksammas.
 
#1 - PJ

Jag kan bara hålla med. Det är nog märkligt att en bättre tidtabell inte kan göras. Det är ju trots allt en hel vecka som de har på sig.

Svar: Exakt! Märkligt är ordet. Om de bara ville så skulle de garanterat hitta en lösning som kunde gynna båda evenemangen. Men det är väl kanske just där som det hänger upp sig, på viljan...
TIDSTJUVEN