Tecken på annalkande ålderdom?

En liten fråga till er husläkare därute: om man alltid har jätteont i ena knät (liksom jättejätteont, typ som att någon skulle sticka en kniv i knäleden varje gång man går eller böjer sig) i två dagar efter att man har tränat - betyder det då att man har överbelastat och totalsabbat sitt knä på något vis? Eller betyder det att man helt enkelt blir som man umgås och borde låna hem en rollator (övervägde faktiskt detta igår)? Eller tyder det månne på att man är döende (vilket jag konstaterade efter lite googlande)?
#1 - fotograferats.blogg.se

Hade man litat på google hade alla symptom och sökningar resulterat i att man var döende. Så jag röstar på en rollator :)

Svar: Eller hur! Jag vet inte hur många gånger jag har konstaterat att jag är döende efter att ha diagnostiserat mig själv med hjälp av Google, haha. :D
TIDSTJUVEN

#2 - Serpensalbus

Smärta låter nog inte helt bra, speciellt inte som du beskriver den.
Låter lite som någon slags överbelastningsskada.
Googlade fram en sån här sida du kan kolla om nåt verkar låta bekant
http://idrottsskadespecialisterna.se/knaskada

#3 - Anonym

vänta å se. sök hjälp om int he ha blivi bättre efter 2 veckor. kan va allt från menisk eller kondromalasi till nån typ av överbelastning. Kanske du har lite artros? Då kan he bli riktit sjukt om man int tränat på en tid. Glukosamin + msm ska lär va huippu för artros.

#4 - Saragunmarie

AJ! Jag har liknande ibland, o vet int alls va e beror på. Men ja har bara tänkt att e "hör till" eftersom mina knän hoppar ur led lite då & då.

Hoppas e snart blir bäter! Försök att håll knä varmt o att int träna e na såläng e värker. Kram :)

#5 - daniela

vi ha just gått igenom knäproblematik i skolan å ja sku säg att de int låter riktit bra som du beskriver de, va e de du ha träna? vänta nån vecka å se om de går över, men annars tycker ja nog att du borde besöka läkare så de int e menisken elä korsbandena som ha fått sig

#6 - Mösi

Har själv blivit opererad 2 ggr i ena knät, blir de int bättre snart ska du nog fara till en ortoped. Jobbigt me söndriga knän :)

Svar: Oh noo, he va ju ede ja int vila hör. ;) Ja intalar me att he bara e gamla tantor som måst bli operera. :)
TIDSTJUVEN

#7 - ellenlundis

Stackare. Hoppas att du blir bättre med knät. :)