Vilse i TV-djungeln

 
Ponera att ni ska köpa en ny TV eftersom er kompis som lånade ut sin 47" TV under tiden som hon var på utbytesstudier i USA har kommit hem igen och vill ha tillbaka sina ägodelar. Vilken TV skulle ni då köpa om ni skulle ge er ut på TV-jakt på mellandagsrean imorgon? Jag tänker mig att storleken får vara runt 52". Jag har kikat runt lite på teknikaffärernas nätsidor, men det är ju rena djungeln i TV-kategorin så alla tips mottages tacksamt.
 
Är kurvade skärmar det nya svarta? Hur många Hz är tillräckligt? Behöver man 3D-effekten? Full-HD?
#1 - Nathalie

Vi har en 42" full-HD. Ingen aning hur många hz den har dock. Men den fungerar helt underbart. Fast man kan ju lätt skaffa sig en större :)

Svar: Så roligt att höra att ni har varit nöjda med den :) Jag tror att vi är mer eller mindre tvungna att köpa 47" eller större, efter att vi har vant oss vid en sådan storlek nu. Hehe. ;)
TIDSTJUVEN

#2 - Victoria

Killen köpte ny tv (http://www.expert.fi/Tuotteet/Kuva/Taulutelevisiot/UE55H7005S) i samband med vår renovering, och vi har varit jättejätte nöjda över köpet! Jättebra kvalitet och snygg, dessutom verkar den vara på rea just nu vid Gigantti för 999€ (om man kollar deras reklamblad på nätet http://viikkotarjoukset.gigantti.fi/ALE/ på sida 4-5, verkar dock inte säljas i deras webshop i den storleken?)! Lycka till! :)

Svar: Tack så mycket för tipset Victoria! Det blir butiksrunda imorgon, så då ska vi absolut spana in den där Samsungen. :) Funkar smartfjärrkontrollen smidigt tycker du?
TIDSTJUVEN

#3 - Fager Dam

Jag hade samma dilemma men inga tips för jag gav helt enkelt upp. Kollade på Netflix med min laptop tills min bror ville bli av med sin tv som jag fick köpa billigt. Det är så svårt idag med smart tv och 3D och huhhuh.

Svar: Jaa, alltså det är ju så himla mycket man ska hålla reda på och ta i beaktande med dagens teknikprylar. Men smidigt att få ärva/köpa av brorsan och slippa bekymren på det viset. :)
TIDSTJUVEN

#4 - Victoria

Det kommer med två fjärrkontroller, och jag använder den gamla varianten bara för att den är jag ju van med, så det går ju enkelt ;) men killen använder hellre smartfjärrkontrollen. Den är liten och nätt, och nog lättanvänd. Den har liksom en touch platta mitt på kontrollen, som jag själv tycker kan vara lite klurigt emellanåt :D förutom det är det ganska få knappar att hålla reda på, så på så sätt smidig att använda! :)

Svar: Det låter ju väldigt bra tycker jag. :) Bra att man kan välja vilken av fjärrkontrollerna man vill använda.
TIDSTJUVEN

#5 - Victoria

En sak som jag tyckte var kanske negativt med just den här tv:n är att om man vill banda in program måste man skaffa en hårddisk som använder egen strömsladd. Jag är inte helt insatt, men jag tror att till en del tv:n kan man använda ett större usb-minne som man kan ha till inspelningen. Har ju dock inte provat om det skulle funka med ett sånt förstås, men efter att ha kontaktat Samsung så meddelade dom även då att man nog borde använda en hårddisk med egen strömsladd. Där tillkommer ju isåfall en extra utgift!

Svar: Oh, allt ska man behöva tänka på. :P Jag ska lägga på minnet att fråga om just den grejen. Det är så dumt att det alltid ska finnas en massa sådana där mindre extrautgifter som kommer till, utöver själva TV-priset.
TIDSTJUVEN

#6 - Victoria

Ursäkta spammandet ;) men här är en bild på fjärrkontrollen ifall ni vill ta en titt: http://techblog.gr/wp-content/uploads/2014/01/Samsung-Smart-Control-2.jpg

Svar: Spamma på du! :) Tack för länken.
TIDSTJUVEN

#7 - Emmy's Life

55" verkar vara mest prisvärda just nu :)
Vi har ett 55" Samsung och är hur nöjda som helst :)

Svar: Jo, det verkar lite som att det sällan finns någon mellanstorlek mellan 47" och 55" dessutom. Jag tycker själv att 55" nästan är på gränsen till för stort, men man vänjer ju sig förstås. :) Roligt att höra att ni har varit nöjda med Samsung!
TIDSTJUVEN

#8 - Jarina

Tyvärr kan jag inte svara på frågorna eftersom jag inte är så teknisk gällande sånt, men WOW vilket fint soffbord! :)

Svar: Tack ska du ha Jarina! :) Jag byggde ihop det i somras. Här finns en steg-för-steg-guide hur jag gjorde: http://tidstjuven.com/2014/june/att-bygga-ett-soffbord-2.html
TIDSTJUVEN

#9 - Maritza

Jag har precis lika lite aning som du och jag borde också ge mig på jakt snart :) Det bästa skulle vara enorm tv och hemmabiorum :D

Svar: Jaa, det skulle ju inte vara helt fel. Heheh :D
TIDSTJUVEN

#10 - Jean

Hej,
Om du betalar 10€/tum så har du gjort en rätt så bra deal. Med andra ord ska en 50" kosta runt 500€.
3D är onödigt enligt mig eftersom det i nuläget finns en handfull filmer som du dessutom måste köpa. Du får ganska många biobiljetter för tilläggskostnaden 3D medför.
Kurvade tv'n ser onekligen tuffa ut, men de är knappast värda 1000€ extra.
Smart-tv är kul en stund, men det finns i nuläget ingen gemensam standard för mjukvaran vilket betyder att alla kanaler och distributörer inte nödvändigtvis stöds. Vill man ha smart tv funktioner så är det enligt migbättre att skaffa dessa genom t.ex en digibox eller dvd spelare. Lättare att byta ut den när den blir föråldrad än att byta ut tv. Finns även andra smarta grejen för att nyttja en tv till max, t.ec Chromecast